Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Totheground #160491 üzenetére

    Nem akarom túlzásba vinni a témát itt, de szerintem néhány ponton félrecsúszik ez a logika.

    Egyrészt ott, hogy a logikád nem veszi figyelembe, hogy a két kategória egymással rész és egész viszonyában állnak (bálnák és állatok). Azt sem veszi figyelembe az, amit mondasz, hogy az összes állat közül körülbelül hány fajt érinthet a védettség és az összes bálnafaj közül körülbelül hányat érinthet ugyanez.

    Ha jól olvastam, akkor jelenleg 7.77 millió állatfajt tartanak nyilván, ebből 2754 állatfaj veszélyeztetett. (Az állatfajok számát csak becsléssel állapítják meg.)
    Ugyancsak ha jól olvastam, 18 nagy testű bálnafajból 11 veszélyeztetett, 3 sérülékeny, 4 nem érintett.

    A teljes tilalom okán hozták fel az összetéveszthetőséget és a betarthatatlanságot (a szelektív tiltás esetén), és a nehéz ellenőrizhetőséget. Biztosan könnyebb egy nagyobb távolságról (szigonykilövés) összekeverni a bálnafajokat, mint összetéveszteni egy szibériai tigrist egy kacsával.

    Továbbá, az általános vadászat és a kereskedelmi célú bálnavadászat közötti különbség abban is tetten érhető, hogy a vadgazdálkodás része az adott területen túlszaporodott vagy adott esetben káros fajok vadászata, a számának kordában tartása, ami a bálnavadászatról nem mondható el.

Új hozzászólás Aktív témák