Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pioneer

    senior tag

    OFF téma, mert nem VGA topik, de a multkor itt volt róla szó, hogy néhány VGA PCIe X16 sávja valamiért csak X8-ba megy...

    Valaki bedobta a videót is, hogy der8auer megpróbálta "megoldani a problémát" azzal, hogy reflow-olni akarta a GPU-t egy hőlégfúvóval, végén működés képtelen lett a RTX4090.

    Van egy vér profi német srác (VGA specialista műszerész), profi eszközökkel, hatalmas műszaki tudással, aki megjavította der8auer videókártyáját. Nem csak működőképes lett, hanem normálisan X16 sávon működött a PCIe csatorna is.

    Röviden a lényeg, annyira szar néha a GPU alatt a gyári forrasztás, hogy nem tapad megfelelően az forraszanyag a forrpadokra PCB-n/GPU-n egyaránt, oxidált forpadok maiatt (ez néha az ólommentes forraszanyag egyik "sajátossága" is, másik meg a mikro repedések hőre). Elég csak egy kis hajlás/feszület a PCB-n (akár csak a VGA súlyától) és a GPU alatt lévő több száz forrpad-ból, már is elengedi a forrasztást egy-két forrpadnál.

    KrisFix-Germany többi videóját elnézve nem csak a VGA GPU forpadjain figyelhető meg ez a jelenség, hanem bizonyos esetekben a VGA memória chip-je alatt is.

    Ahogy a multkor kitárgyaltuk, nem csak egy dologra lehet visszavezetni a X8-as hibát, de az egyik lehetséges oka az pont ez.

    PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig! Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák