Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
- DIGI Mobil
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Vivo megmutatta, egy vlogger kicsomagolta az X Fold2-t
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
igen, ez a gondom nekem is, hogy az átmeneti zoom nincs rendesen megoldva. Amúgy verné az egész piacot.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Hátigen, sokadik éve lehet "raw" képet csinálni samu telefonokkal (az s6-os is tudta már), de az nem jutott el a gógyijukig, hogy raw=nyers=nincs agyondolgozva.
Ott tartunk, hogy egy középmodell, pl a52 gcammel jobb képeket csinál.A tele és nagylátó obik alá nyesett miniszenzorok igazi problematikáját még ez sem oldja meg: tele 1/3.52", azaz a főkamera szenzorfelületének HETEDÉT kapja, nagylátó 1/2.55", azaz nála a főkamera kb fele a fénygyűjtő felület. Komolyabb $$$-t én már csak akkor leszek hajlandó telefonra áldozni, ha a 13 és 200mm fókusztávok érdemi fényerő (pl f/2!) mellett sumákolás nélkül megkapják az 1/1.3" körüli szenzorméretet, mert ez így csak a libasz.r meghámozása huszonötödszörre. Azt persze értem, hogy így már combosabb=helyigényesebb OPTIKÁT kell bevetni - oldják meg, és jelentkezek a vevői sorban. Nekem nem baj, ha nem 3mm vékony a teló, 10mm-ig, kameraszigetnél 20mm-ig belefér.
#1: teljesen jogos érv, fotónál még csak-csak elvan az ember a darabossággal, de pl videónál jól jönne egy folyamatos zoom-effekt ha ráközelítesz valamire.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Hát ez trágya. A képek szélei teljesen életlenek.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
bandigyerek
senior tag
T. BONE123! Ha már írogatok a Samsungnak a kihagyott ziccerei miatt, hozzácsaphatnád a fotófény folyamatos használatának lehetőségét is.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
bandigyerek #4 üzenetére
Szia, máris beleírom, jogos!
-
Teljes nagyításban a 12 megapixeles felvételek viszont vastagon túlélesítettek és zajszűrésnek, illetve a textúrakiemelésnek is bőven van nyoma
Nem értem a Samsungot... pont az lett volna ennek a 200 megapixeles binningnek a lényege, hogy ügyesen leméretezve tudjon jó minőségű képeket csinálni. Ehhez képest pont ezt szúrják el, a user meg szórakozhat a RAW-val, ha normális minőséget akar.
-
Tin
veterán
A többség úgyis point and shoot módon használja, a szoftver pedig nemhogy a következő fél, de a következő másfél évben is fejlődni fog. Most 1 db soc-ra kell csak optimalizálniuk, és a szenzor biztosan marad 3 évig ugyanez.
Már a mai update-et frissitettek a kamera szoftveren.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
“és a szenzor biztosan marad 3 évig ugyanez”
Szóval akkor 3 évig nem éri meg váltani majd?Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
DrDoktor
tag
Rettentőn gyeng a 23 as széria kamerája.
Viszont a humorérzéken jót nevetek huaweit mellé tenni nagyon vicces .Porba alázza a samut.[ Szerkesztve ]
Amikor a vérbohóc kacsának hiszi magát megfizethetetlen
-
natë
nagyúr
Hogyan hozd ki a legtöbbet az S23 Ultra kamerájából : telepítsd fel rá a Google / Pixel kameráját!
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz
bandigyerek #12 üzenetére
Az a baj, hogy túúúúl sokat tudnak a Huaweinél. azért tartanak ott, ahol.
-
válasz
kakuk.tamas #9 üzenetére
"Szóval akkor 3 évig nem éri meg váltani majd?"
Erősen valószínű+ez egy ideje így van.
#11: úgybizony
. Elég randa szegénységi bizonyítvány ez a samu szoftveres részlegéről.
-
beno52
tag
A P50 Pro nagyon király
S22 Ultrához is készült ilyen cikk?
-
Ixion77
őstag
"Ultra előtt pedig több évnyi frissítés áll, hogy a Samsung természetesebbre vegye a képfeldolgozást."
Na ezt aztán várhatjátok... 10+ éve nem hajlandóak erre, miért pont most változtatnának?
A célcsoportvizsgálatok valószínűleg azt mutatták, hogy a vevők többségének pont a túlélesített, túlszínezett, irrealisztikus látvány tetszik. Szerintem egyrészt azért, mert a telefonon nézik az eredményt és nem nagyobb kijelzőn, másrészt mert gyakorlatlan szem számára első pillantásra az a látványosabb.
Amennyire emlékszem, évekkel ezelőtt még a Mobilaréna tesztelői is kifejezetten szerették ezt a fajta megjelenést, én meg már akkor sem értettem hogy tetszhet ez az illusztrációszerű halorengeteg bárkinek. Azóta egész jól kikupálódtatok fotózási ízlés tekintetében, gratula! Sajnos a célközönségé nem változott azóta sem...[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Silenzio
addikt
S24 Ultra hogy kerül az alcímbe? Delírium, időutazás?
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
+1. Az s20 nem mai gyerek és tökéletes lett? Lóf...
Alapszintű, modell/kamerafüggetlen hiányosságaik vannak évek óta. Ha kisujjból frissítéssel lenne hajlandóság javítani, akkor bármelyik s10 utáni modellel csodát tehettek volna már.Én amúgy örülök a SNAPDRAGONOS samu telefonomnak és lelkesen használom rajta a gcamet. Így okés, bár kicsit a net bugyraiból bányászott apk-val ellentmondok maganak amikor hisztizek a 4év biztonsági frissítésért. Ha következő körben lesz értelmes árú pixel, lehet benevezek egyre, kíváncsi vok: őszintén fizikai valójában sose láttam még pixel telót.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Elgondolkoztam, hogy ez a cikk vajon a fikázóknak készült a vadiúj szenzor legeslegelső kamera szoftveréről, vagy komoly fotósoknak, akik úgyse fotóznak telefonnal, vagy vajon kinek? Merthogy közel 20 hsz óta csak a fikázás megy. Én elhiszem hogy jobb a Pixel kameraszoftvere fotózásra, de nagyjából minden másban meg a Samsung jobb. Nem csak fotózás, hanem akármilyen téren.
Szerintem lehet összehasonlítani a mobilok fotós képességeit, de aki fotózni akar, vegyen fényképezőgépet. Mert a telefonnal fotózás, de főleg a pixel peeping nekem kicsit olyan komolytalan, mint valami roncs Zsigával kenblokkozni a faluszélen.
-
-
Drakmusz
őstag
"Szerintem lehet összehasonlítani a mobilok fotós képességeit, de aki fotózni akar, vegyen fényképezőgépet. Mert a telefonnal fotózás, de főleg a pixel peeping nekem kicsit olyan komolytalan, mint valami roncs Zsigával kenblokkozni a faluszélen."
Ez az elmélet már nagyon régóta megdőlt.
Koncepció és látásmód nélkül maximum minőségileg lehet komolyabb képed, ha egy gép van a kezedben.
Viszont a fotó valódi értékét tekintve semmivel sem vagy előrébb.
Komoly munkákkal rendelkező fotós arcok is használnak néha mobilokat, a kulcsszó a nyitottság.[ Szerkesztve ]
https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html
-
Ferenczi Áko
addikt
Hát.. Elnézést előre is, de a Huawei Mate 40 Pro telefonommal készített képek sokkal jobban tetszenek.. 😬
A Huawei pl már három éve megoldotta a videó közbeni kamera lencse váltást zoomoláskor.. Tényleg nem akarok vitát indítani, de nem estem hanyatt a képektől..Huawei Mate 40 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
A fizika továbbra is fizika. A profi pedig abban "ügyes", hogy készít más tartalmat ha a fizika nem engedi. A focimeccsre kiküldött fotóstól ha elveszik a teleobis gépét és a kezébe nyomnak egy csájfónt, akkor a győztes gólról nem is próbál képet csinálni, hanem elmegy az öltözőbe, odaballag a kispadon ülőkhöz. A sztori jó marketinggel így is el lesz adva, csak épp kimarad a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Sokan használnak a cserélhető objektíves gépük mellett valami minőségi kompaktot, vagy telefont olyankor, amikor nem cipelik a "nagy gépet"... a mai siralmas kompakt kínálat mellett meg bőven lenne igény minőségi telefonos kamerára.
A fikázás meg szerintem azért megy, mert sokan csalódottak, hogy nem igazán volt képes a Samsung előrelépni az aktuális csúcsmodellben, miközben az árak meg szépen kúsznak felfelé. -
-
-
Drakmusz
őstag
válasz
t72killer #25 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Nem a gépek létjogosultságát vitatom, éppen ellenkezőleg.
A jó fotó eladja magát, teljesen mindegy hogy milyen eszközzel készült.
És ahogyan írtam is, egyértelmű hogy a fizikai korlátok miatt a minőség soha nem lesz olyan.
"Egész 1xerűen annyi a különbség a "profi" és a "hozzánemértő" között, hogy a profi AMIKOR A FIZIKAI LEHETŐSÉGEK ENGEDIK tartalmat készít."
[link]
Mobilos fotók, tele tartalommal.
Tudomásom szerint a világ legnagyobb ilyen jellegű versenye, számtalan kiváló fotóssal akik természetesen gépeket is használnak.https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html
-
nVIPER
aktív tag
Egyelőre hasonlítsuk a konkurencia kameráihoz. Így jelenleg marha gyenge. Itt egy újabb hátbavágás:
[link]
Ez elég gáz az elődhöz képest, bizonyos eseteket vizsgálva. -
Igen, aztán utólag ránézve törlöm a pacnit, ami az "életem képe" helyén keletkezett. Pár ilyen emlékeztetett rá, hogy igenis csomagoljam be azt a kamerát.
#30: jogos, kb egy biliben evezünk
.
#31: +1. Hardveresen ok a csamu, de nem 2008at írunk már, hogy mindent a júzernek kelljen szoftveresen hekkelni. Én megteszem persze ha kell, csak elgondolkodom akkor miért is vettem csamcsungot?
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Igen, de itt van egy szenzor, egy optika, meg esetleg a képességeid. Olyanokat kértek számon egy mobiltól, amit a szoftver állít elő. Erre van igénye az embereknek egy point and shoot eszköznél. Ha nem lenne post-processing, akkor mindenki azzal jönne, hogy de szar a kamera. A google ráfeküdt a szoftverre, ami remek, de a Samsungnak ezer más területen jobb a telefonja szoftveresen. És hardveresen. A fotózás csak egy témakör, és van nagyjából fél év, amire kicsiszolja, és utána össze lehet hasonlítani. Valószínűleg akkor is jobb lesz a Pixel 7, de akkor miért jön egyáltalán szóba a SGS23U fotózás terén, ha a Google szoftvere úgyis jobb?
-
Remélem mindenki figyelt aki azt hitte, hogy az expert raw-nak köze van a rendes digitális negatívhoz.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Plazmacucci #34 üzenetére
Hát van mit reszelni rajta, vagy flexelni...
-
Drakmusz
őstag
Itt van egy releváns hozzászólás a fotós topikból.
[link]
Nagyjából a cikk is erre szeretne utalni, jóval több is kihozható ebből a készülékből.
Ettől teljesen független az hogy melyik a jobb mobil.
Az UI miatt én soha nem venném, pedig biztosan egy kiváló készülék.[ Szerkesztve ]
https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html
-
válasz
t72killer #32 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy sok esetben a telefon elvérzik, és kuka az így készült kép... de ennek ellenére sok esetben bőven megüti az "elég jó" szintet, főleg, ha nem túl magasak az igények.
Én egyébként D500 mellé gondoltam zsebgépnek az Ultrát, de aztán úgy vagyok vele, hogy inkább megtartom a mostani S10+-om, és veszek majd egy RX100 VII-et, az már elég kicsi ahhoz, hogy (majdnem) mindenhova vigyem magammal és a minősége is elfogadható.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
azért ennyire nem szar mint amennyire fikázva van. Az átmeneti zoomtartományokban nem remekel ez tény, de amúgy jó.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
A főkamera natív fókusztávján, jó fényviszonyok között jó a teló. Gcammel este statikus témára szintén nagyon jó és használom is.
Az rx100-asok tényleg szuperek, sokáig jött velem egy rx100iv pici övtáskában
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Értem, de pont ezért TÉNYLEG a legelső szoftverrel kell letesztelni? Minek? Mi fog történni tőle, amikor a Samsung összes eddigi telefonja közül ennek lett a legjobb az első szoftvere, de ez most egy full új hardver, amire új szoftvert kell implementálni, és ez nyilván időbe kerül?
VS Google, ami kidobott egy közepes HW-el egy "csúcstelefont", bocs kettőt, és ennyi a portfóliója. A Samsung meg kidob évente vagy 40 telefont.
Egyszerűen nem értem. Ha mindez a teszt szeptemberben megy le, oké, van értelme. De a legelső szoftverrel? Hát nem tudom, ráadásul a cikk is azt mondja, hogy tud ez sokkal jobb lenni. Egy csomó tesztelő is azt írja, hogy tud ez jobb lenni. Az, hogy a JPEG tömörítése milyen, egy kérdés. De már eleve a Camera Assistantban állítható az élesítés mértéke, ezt sem igazán értem. Az egész olyan komolytalan így.
Nekem van egy Sony A6000-esem. Hány éves MILC az? A mai napig árulják újonnan. Gondolod, hogy az első firmware-ekben nem voltak bugok? De mégis használják a mai napig, mert jó. Nyilván össze se lehet hasonlítani a kettőt, de van értelme? A Samsung a zsebemben van, a másikon meg ott egy fél kilós zoom obi, de nagyjából soha nem viszem sehová, pedig szoktam szép helyeken kirándulni. Csak nagy és nehéz, és a mostani S21U-m, vagy az előző N20U is bőven jó képeket csinált.
A kép a pillanattól és a témától lesz jó, nem a pixel peeingtől.
-
doooo
addikt
Nyilvánvalóan lencsehibás egy kicsit a készülék, ezért látható komolyabb torzulás csak a képek jobb oldalán, méghozzá abnormális "alakban", nem csak a két sarokban.
Ilyen egyértelmű dolgokat azért illene legalább megemlíteni. Nem hiszem el, hogy nem tűnik fel a tesztelőnek (ha már a sok szakértő kommentelőnek nem is tűnik fel). -
doooo
addikt
Abba ne is menjünk bele, hogy a GCam is komoly hibákkal szokott küzdeni egyes friss verziók kiadásakor, és persze eleve nem tökéletes az sem.
Bár tény, hogy egy egyszerű és ügyes módszert követ, RAW-ból dolgoz fel (mármint azt a munkát végzi el, mint amit a felhasználó is, amikor lő egy RAW képet, átkonvertálja JPEG-re, és ráad egy kis basic szerkesztést, zajszűrés, színek, kontraszt, ennyi).De ezt egy gyártó sem alkalmazza, soha sem. A Google maga sem, a Pixeljein. Hogy milyen okból, azt nem tudom pontosan. Talán nincs túl jó hatással az üzemidőre, túlzottan megdolgoztatja az SoC-t...
[ Szerkesztve ]
-
-
natë
nagyúr
válasz
Plazmacucci #43 üzenetére
Zéró. Akartam is írni. Amúgy a jó is relatív. Az Alma is nagyjából ugyanolyan évek óta.
Ilyen a képalkotásuk, ez az ismertetőjegyük, emiatt veszik, akiknek tetszik. Miért változtatnának rajta? Merre indulnának el? A Gcam felé? Ugyan..[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
őstag
"Értem, de pont ezért TÉNYLEG a legelső szoftverrel kell letesztelni? Minek?"
Azért, mert tök mindegy. A túlélesítés, mikrokontraszt maxra húzása, túlszaturálás a Samsungnál nem bug, hanem feature. Ez a probléma soha nem fog megszűnni, mert a Samsung láthatóan 10+ éve nem akarja megszűntetni. Ez nem valami különlegesen misztikus genyaság, amit a Samsung nem tud a raw-ból kiszűrni, hanem kifejezetten hozzáadott "feature", amitől a fotók "Samsungosak" lesznek. Bárki, aki szokott raw-ból dolgozni el tudja neked mondani, hogy ezt a látványt mennyire egyszerű létrehozni a raw program két-három paraméterének módosításával. Simán át tudná a Samsung paraméterezni ha akarná, de nem akarja mert felméréseik szerint ez kell a népnek. Ergo semmilyen szoftverfrissítés nem fogja eltűntetni.Ha megtenné a Samsung, hogy valami eldugott utolsó beállítás menüben hagyja ezeket az értékeket átállítani, már venném is az S23 Ultrát. De persze nem hagyja, mert akkor jön az átlaghülye felhasználó, össze-vissza állítgatja azt amiről gőze sincs, amitől még a mostaninál is szarabbak lennének a képek, aztán meg kirakná az internetre hogy na nézd már milyen szar a Samsung. Ez meg nem hiányzik a Samsung PR részlegének.
-
Ixion77
őstag
"Nyilvánvalóan lencsehibás egy kicsit a készülék"
Minden készülék lencsehibás egy kicsit. Csak a mértéke kérdéses. A decentering hibát nem tudod semmilyen módon kiküszöbölni teljesen, főleg nem ilyen pici méretben. A gyártási szórás miatt van, amelyik készüléken erősebben, másikon kevésbé jelentkezik. Némelyiknél nagyon alaposan kell vizsgálni hogy megtaláld. De mindig létezik. Nem csak mobilokon, de sokszázezer forintos full frame objektíveken is.
-
Tin
veterán
válasz
Plazmacucci #43 üzenetére
S20 ultra sokat javult, Note 20 ultra egyértelműen és határozottan javult, ezek voltak az első generációs készülékek arra a szenzorra. Az s21 ultra is javult valamennyit. Amit kifogásoltok, az még kb a jpeg tömörítés meg az elesites.
-
Ixion77
őstag
A #3-nak nem a decentering a baja. Ha ugyanis mind a négy sarok azonos mértékben homályos, az az optika fizikai korlátja. Kompromisszumot kell ugyanis kötni a lencseméret - szenzorméret - fényáteresztés egyenletben. Csodák már nincsenek, az optikai és technológiai limiteket évekkel ezelőtt elértük. Ezért is feküdt rá a Google anno a szoftveres oldalra, mert ott meg lehetett lépni előre lényegesen.
Igazság szerint figyelembe véve a körülményeket, szenzációs amit az S23 Ultra is nyújt (meg az összes többi csúcsmobil). Más kérdés, hogy pl. az én ízlésemmel nem találkozik, de az 50 és 200mpx képeken jól látható, hogy fizikailag lehetőség megvan. De mint jelen cikk is taglalja, a gyakorlott fotósok (egy részének?) véleménye eltér a Samsungétól abban, hogy milyen egy jó fotó."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pár tipp nagy felbontásra, Google Kamerára és a jövőre nézve.
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Óra topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Jövedelem
- Bittorrent topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Külön AMD Software-t kapott a The Last of Us PC-s portja
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdasági hírek
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...
- Eladó jó állapotú, 64GB-os fehér iPhone XR
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Silver 64GB. K076
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Piros 64GB. K0147
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Pro Silver 128GB. !! 96% AKKSI !! K0149
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 14 Fekete 128GB. !! 1 ÉV GARANCIA !! K0150
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest