- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Jól tudom, hogy az X220 touchpad-je tudja a több újjas műveleteket? Gondolom nem túl nagy élmény vele a dolog.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
f_you
tag
Sziasztok!
Anyukámnak szeretnék egy használt Thinkpad-et vásárolni. Nem használná, csak netezésre, meg youtube-ra, de akkor is inkább minőségit veszek neki mint valami tákolmányt, plusz egy Thinkpad túléli az emberiséget is.
A kérdésem, hogy a T60/T61-hez vannak-e rendes win7 driverek, és hogy boldogul az SSD-kkel? Vagy inkább vegyek T400-at?
Gondolom egyik se röccenne meg 10-20 böngésző fültől, videótól, esetleg flash játéktól szóval az nem szűk keresztmetszet, csak a támogatottság. -
Chaser
legenda
Van támogatottság. Ha 10-20 böngészde fül van nem árt 4GB ram. T60-ban max 3 lehet, 61-ben akár 8 is, de ddr2 drága. T400-ban már ddr3 van, a vga tud dxva-t meg flasht.
Amire figyelj, csak nagyfelbontásút vegyél, kis felbontású panelek hitványak.szerk: audi100td: És rakj mellé egy T500-at intellel Félelmetes milyen alacsony hőfokok vannak még a cpu piszkálása nélkül is. Ha minden igaz az only intel verziókban eggyel kevesebb hőcső van, így rémlik, de lehet tévedek. De nálam ati kilőve, 720p film alatt voltak 50 fok körüli hőfokok 1900rpm-en. Cpu-hoz még hozzá se nyúltam És elég meleg van nálunk ráadásul.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
xcds
őstag
válasz Chaser #56107 üzenetére
Metal T400-ánál alacsonyabb értékek már nem nagyon vannak sztem. T400-500 között már nemigen van különbség. Ill amennyi a szérián belüli szórás.
Igen, az atis T500-nak 3 hőcsöve van, az intelesnek csak 2. Komolyabb az ati-s hűtője. Vmiért nekem az ati-snál a tpfancontrol kiírja a gpu hőfokát is és most is az pörgeti a ventit. Pedig le van tiltva biosban és az inteles rendszere van ráklónozva. Franciánál meg nem láttam a listában, pedig neki is ati-s van.
A ramok is tudnak melegedni. az egyik gépben nekem 8giga van, az forró is tud lenni ott, amelyikben 2, az meg max langyos.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nem tudom nála van-e cpu alulfesz, nálam semmi. Pasztázás gyári. Majd ha odajutok meglesz minden Mindenesetre net alatt 45 fok körül volt legtöbbször passzívan. És nem mindegy a külső hő, itt nagyon meleg van, nem győzök szellőztetni
Nekem is kiírja az ati hőt, ha be van kapcsolva, egyébként nem.
Intel vs ati hűtő miatt lehetnek különbségek. De mindkettő nagyon jó, talán majd most este játszok kicsit a cpu-val._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
metal01
őstag
Nekem is ATI-s a T400, csak kb. egyszer váltottam át Intelről. Nem használom. De ha jól emlékszem átváltás után az ATi-s GPU 45-50 fok között volt, a többi érték ua. mint amikor az integrált videó üzemel.
A GPU szenzor csak akkor van a listában, ha át van váltva OS alatt az ATI-s videóra. Tiltsd le a TPFC-ban a GPU-t, ha nem akarod, hogy amiatt pörögjön a venti.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz metal01 #56114 üzenetére
Be is lehet állítani, hogy hozzáadjon vagy kivonjon akármelyik szenzor által mért értékből, és a módosítotthoz lője be magát, ez jópofa lehetőség, mert én így +15-öt a GPU szenzorhoz adva rávettem a gépet, hogy erősen terhelve a húzott ATI-t azonnal maxra pörgesse a ventit, ne legyen az, hogy felszökik 80 fölé, míg észbe kap, vagy hogy beálljon 80 köré, és játék után 60 alá, rendszeresen... a hőtágulás ugye nem a GPU tokozás erőssége, úgyhogy nálam játék alatt inkább legyen hangos, de hűs... alapból a TP-k halkságra vannak hangolva.
Amúgy poén, hogy a hűtésnél 4700-as fordulaton is csak szélzaj van, ami még mindig halkabb, mint egy átlagos asztali PC. -
Francia91
veterán
Na alulfeszeltem a P9700-ast... Csumára terhelve 15 perc után sem megy 63 fok fölé . Maximum szorzón adtam neki 1,1 V-ot
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
metal01
őstag
válasz Francia91 #56118 üzenetére
Biztos. Én nagyon meg vagyok most elégedve a T400-al. Fullos lett. SSD+1TB HDD, P9700, 8 giga RAM. Nem melegszik, és nagyon kussban van. Nem hallani a ventit abszolút. A HDD hiba is megoldódott amit írtam, csak újra kellett tenni az Intel drivert.
Csak az X200-al nem vagyok jóban. Kipucoltam rendesen, kapott új pasztát meg gap-pad-et is, mégis melegedik. Nem tudom mi a tök van vele...
-
Francia91
veterán
válasz metal01 #56119 üzenetére
T500-zal én is elégedett vagyok:
- P9700
- 8 GB RAM
- 120 GB SSD
- 500 GB HDD UltraBay-ben (ez majd csere lesz minimum 1,5 TB-osra )
Jó lettHa nem pörög a venti, akkor nehéz hallani
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #56115 üzenetére
Ezt a lehetőséget is ismertem Lehet eljátszok majd vele én is.
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #56115 üzenetére
Ezt melyik pontnál állítod az ini fájlban?
-
metal01
őstag
válasz Francia91 #56120 üzenetére
Remélem bírják még egy darabig. TP-n kívül nem szeretnék mást használni a jövőben. De ezek az új szériák... Ami volt már a kezeim között nagyon nem győzött meg. A 30-as széria szerintem nagyon gáz. Egy T430 volt nálam, aminek a kijelző bezelje egyszerűen fel volt válva. Olyan, mintha ragasztva lett volna. Azon kívül a palmrest is hajlott, és a fedlapot is be lehetett rendesen nyomkodni, amit a kijelzőn is lehetett látni azonnal. Nem jó az új irány :/
-
-
félisten
-
xcds
őstag
válasz metal01 #56114 üzenetére
Megoldottam végül. Engedélyeztem biosban és feltettem a switchable drivert. Ha kikapcsolom, eltűnik nekem is. És ami a legjobban meglepett(vagyis nem annyira, mert láttam a két hűtő közti különbséget), hogy az ati-s T500 hűvösebb, mint az inteles, ha ki van kapcsolva az ati..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
parkasz
senior tag
X200-nál én én is mx4-et használok majd, a t500-nál is bevált.
A gpu-n lévő gap-padet kicserélve várható-e hőmérséklet csökkenés? pci és bus fronton?
gap-padre cseréljem, vagy itt is a rézlapka lehet a nyerő esetleg simán csak paszta?
Van esetleg valakinek ilyen jellegű tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
parkasz
senior tag
válasz FoxiestFox #56132 üzenetére
Köszi!
A cpu-n meg csak a pasztázás?
Esetleg valami rézlapka beszerzési forrás tudnál mondani? -
félisten
Srácok, ilyen cucc van T500-hoz?
-
parkasz
senior tag
-
xcds
őstag
válasz FoxiestFox #56130 üzenetére
Nekem ugyanolyan paszta van a két T500-on. Nem márkás, tubusban vettem, de legalább nem köt meg, mint a gyári. Az intelesben nincs gap pad, az ati-sban meg az integrált pu-n van.
-
félisten
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz metal01 #56145 üzenetére
T60p-nél is 1 mm-es volt a Gap Pad a FireGL V5250 felett, a tükrösre polírozott 1 Ft-os vastagsága is pont annyi lett, amikor arra csináltam
A héten egy X1400-zal megáldott T60 IPS lesz az áldozat, alapjáraton 70 fokos a GPU, pedig nem egy erőmű[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #56147 üzenetére
1,5 éve, mikor beszereztem ezt a T60-ast, elvolt alapjáraton 45-50 fokon az X1400-as. De ha már szétszedem, akkor megy a Gap Pad helyére réz, nem szarakodok
-
metal01
őstag
válasz Francia91 #56146 üzenetére
Nekem egy ismerős csinált egy lapkát lemezgyárban. Tényleg sokkal jobb lett a helyzet mint a gap-pad-el. Viszont az X200-ra még mindig nincs magyarázatom, hogy miért melegedik annyira. Idle-ben 43 foknál nem megy lejjebb, és elég hamar ugrik 50 felé. Már böngészés közben is. X-akták kategória szó szerint
Új hozzászólás Aktív témák
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 987-990 Eladó több db Dell Latitude 5520 laptop i5 11 gen 256 8GB RAM Win11 Magyar Bill
- Asus Rog Strix G513
- Lenovo B50-80 laptop. Majdnem alkatrészáron.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P70 - i7-HQ I 64G I 512SSD I M600M 2G I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest