- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
őstag
T61-s tulajokat kérdezem hogy win7-nél ti fel szoktátok rakni a chipset drivert? Van valamilyen haszna a win7 beépített driveréhez képest?
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok !
Van egy Thinkpad r51 e típusú laptopom .szerintetek kezeli az 533Fsb-s pentium M-es processzorokat ?A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.
-
mobileman
senior tag
-
Mathematics
csendes tag
Ismert a T420-as Thinkpadeknek valami gyakran elofordulo nyavajaja? Peldaul mint a hutes/hangproblema vagy a throttling az X220-nal. En annyit talaltam, hogy az egyik fajta (vagy az osszes?) kijelzo "szemcses", barmit jelentsen is ez. Van valami mas?
-
Chaser
legenda
válasz Mathematics #34507 üzenetére
Vettél x200-at v tabot?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mathematics
csendes tag
válasz Chaser #34508 üzenetére
Nem. Ugy dontottunk, hogy aldozunk a meretbol egy kicsit (meg a kijelzobol is...), es keresunk egy olcso T420 vagy T420s -t, amire meg sok garancia van. Ahogy neztem, azoknak a Thinkpadeknek van a legjobb ar/ertek aranya jelenleg.
Faj a szivem kiadni ~140 000 -et (benne van a kijelzo mod) egy garancia nelkuli (vagy keves garancias) gepre ugy, hogy ~165 000 Ft-ert 2.5/3 ev garancias Sandy Brigde-es, 1600x900-as T420 -ak vannak. Azoknak a teljesitmenyevel biztos nem lesz gond es a garancia miatt a fejemnek sem kell fajni.
Persze egy IPS-es X220 vagy X230 is jo lehet, csakugy mint egy T430, de mindenhol kell kompromisszumokat hozni. Sajnos nincs tokeletes gep.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Mathematics #34509 üzenetére
Tudod ami nagyon kicsi vagy nagyon nagy az mindig drágább Azért volt itt 90k körüli ajánlat több is, kijelző perpill 23k bayről, jó persze kis ram bővítés meg ssd nem árt, de hát az kellene másik gépbe is, meg el lehet adni a gép eredeti paneljét is. Szóval 100-110k körül meglehet affs panellal. Vagy mért nem veszel sok garis x201-et?
szerk: Ha ez nem jön össze akkor x230-at vennék majd 1x de csak backlitest. Viszont olyan teljesítményre nincs szükségem, még egy x201-ére sem. C2d proci - lehetőleg azért nagyobb órajelű -, 8GB ram meg ssd nekem mindenre elég. Ha nem lenne akkor szaladnék az x230-ért
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Nekem nagyon jó lett volna a T400 is ha létezne bele IPS panel, de nincs. Így kénytelen vagyok vagy 15" T60-at használni vagy 12" x200-at, annál drágább gépre nem adok pénzt mert nem lenne kihasználva. De IPS-ről nem mondok le Ez sztem magáért beszél. Főleg hogy én egy gépet használok, van több gép is amik jönnek-mennek de azok csak vannak ha nagyon nincs más. Már a desktopról is lemondtam, nem kell. Inkább veszek majd az x200 mellé egy 23" IPS monitort - vagy hagyom a jelenlegi 19" spva-t -, úgyis legtöbbet otthon használom a gépet, affs mod meg csak később lesz. Viszont hordozáskor tényleg jó lesz a 12" méret.
-
Mathematics
csendes tag
válasz Chaser #34510 üzenetére
Tudom, tudom. A kerdes, hogy megeri-e az a plusz penz a meretert. A kijelzot mar sokkal jobban sajnalom. Az igazsag az, hogy en is egy P8700 -as T500 -at hasznalok. Imadom, nincs vele teljesitmenyproblemam, de ha most veszunk gepet, akkor szeretnem, ha az is olyan sokaig jo kitartana, mint ez a T500-as (nem nekem lesz a gep).
Volt teriteken egyebkent IPS-es X220, meg X230. Habar beleferne az arba az is, ott a hutesen, hangon, felbontason es arban kellene kompromisszumot kotni. A mostani T-k akkor mar csak egy picit nagyobbak (T420s ~1.78 kg), de kevesbe melegednek, halkabbak, nagyon jo a felbontasuk es nagyon jo aron lehet hozzajuk jutni. Engem leginkabb a kijelzo minosege aggaszt. Persze az en T500-asom kijelzoje sem egy csoda.
Ez van, nincs tokeletes gep. Egyik termekeket gyarto ceg sem akar tokeletes termeket csinalni.
Visszaterve: lehet hogy ki lehet hozni X200-as gepet olcsobban, de alig olcsobban. 165e vs 115e nem tetel, viszont az idotallosaga... Az SL9400/SL9600 pedig meg gyengebb a P8700-amnal. Mint mondtam az enyemmel sincs gond, de azert kicsit zavarna, hogy meg ennel is gyengebb gepet vegyunk.
Kicsit neha ide, kicsit neha oda sodrodom dontesnel. Varom a kihagyhatatlan ajanlatot, az majd pontot tesz a "szenvedeseim" vegere.
-
lapa
veterán
válasz Mathematics #34512 üzenetére
itt van ilyen pölö. ebben 4g ram, 64bit win7 meg mobilmodem is van, 102 ezer meg asszem 24 eur volt nálam a szállítás. ez a b kategória azt jelenti hogy karcosabb. én a-t vettem ugyaninnen, gyakorlatilag újszerű volt billzet is meg a gép is. ja, 12 hónap jótállást adnak rá, de nem olvastam végig az apróbetűst mert engem nem izgat.
de itt van 2gb + xp, "a" kategória ugyanígy 12 hónap, 92 ezer szállítással.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Mathematics #34512 üzenetére
Igen nincs tökéletes gép Eddig ami talán közelíti mostaniak közül, nekem az x230 lesz backlittel. Ha hw-t nem nézem akkor meg egyértelműen T60, nem tudok belekötni. Csak hát hw-t is nézni kell, néha kevés már nekem.
SL9400 stb az x200 tabletben van, nontabletekben P8400/8600/8700 amit láttam, én 8700-est veszek ha minden igaz. Egyik kollega meg T9400-est árul, igaz gar nincs de elég jó áron van az a gép is. Tablet is valszeg ezért fog kimaradni. Sok féle panellal szerelték, abból nekem egyféle kéne de az nem nagyon van, na meg ott a jóval gyengébb cpu. Többre megyek x200+affs moddal, ráadásul megmarad a thinklight is Talán a tab funkció is. x201-et láttam ott működött az is, x200-nál nem tudom elfér-e a wacom réteg is, de ha nem az se baj.
Szummázva ha nem nyúlok a gépbe és marad gyári ram meg hdd és affs bővítés akkor megvan most 115k-ból, de akkor az eredeti panel is megmarad. Ha meg belenyúlok az T400-nál vagy 420-nál is meglenne, szóval azok is drágulnának_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
azbest
félisten
Ej, nem tudok ellenállni, ha elkap a pimp my t61 érzés, hirtelen felindulásból egyikben 4965ag (42t0875) -> 4965agn (42T0865) a másikban meg 3945ag (42T0855) -> 5100agn frissítésbe fogtam, már csak meg kell érkezniük.
Egyébként van valami különbség a 4965 mm1 és mm2 között? Ahogy néztem a korábbi változatú N-esre cserélek az újabb G (letiltott N) változatról.
Túl sok mindent nem érdemes már bővíteni rajtuk, (ssd, ultrabay hdd caddy* bennük van már) .. még talán +2GB ramot meg esetleg erősebb procit kaphatna a kisebbik a T7100 helyére... bár nem igazán érzem szükségesnek, szépen végzi dolgát rajta a linux
*: btw caddy, az ügyes kínaiak a rendesebb fémes ultrabay slim caddy helyett műanyag serial ultrabay caddy-t küldtek... remélem betartják szavukat és megküldik azt is amit rendeltem
-
legenda
válasz tototos #34516 üzenetére
a 4965agn is tud többet, mint 130-as kapcsolat, csak megfelelő beállítás szükségeltetik, például mind a két oldalon engedélyezni kell a wide (40 megahertz) sávszélességet!
a notis wifi modulok elég nagy hányadánál csak a 20 megahertz van engedélyezve alapban, ami csak egy csatornát jelent, az pedig nem elég a 300-as kapcsolat felépítéséhez![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
azbest
félisten
válasz tototos #34516 üzenetére
Nem feltétlen jobb, az volt szempont hogy az 5100-nak gyárilag 2 antenna csatlakozója van, míg a 4965-nek meg 3, így passzolnak a gépekbe. Elvileg valamennyire működne 2 antennával is a 4965, de akkor már inkább eleve olyat választottam, ami direkt olyan.
Érdekes egyébként, hogy az AMT webes felülete N-esnek hiszi a letiltott N-es kártyát
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
legenda
válasz azbest #34523 üzenetére
nekem volt 4965agn, és cisco epc3825/3925 hgw kiszolgálással simán ment 130 megabit/sec névleges kapcsolati sebesség felett is, a 144-es legalább adott volt!
meg azért a 3 antennás mimo jobb, mint a 2 antennás!
nem rémlik a gyakorlatban, hogy csak 5 gigahertz mellett lett volna wide...
a mostani lenovo notimban intel wifi link 1000 modul van, itt 2.4 gigahertz / 40 megahertz módban adott a 300-as kapcsolat, de jobban ugrál a névleges kapcsolati sebesség, mint azt korábban a 4965agn esetében tette...
más kérdés, hogy a 25/5 netem kiszolgálásához, a lakás legproblémásabb pontján látott legalacsonyabb névleges kapcsolati sebesség is bőven elég!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
t60, be van állítva, hogy csak 86% alatt kezdjen tölteni. 91%-on állt az akksi, rádugtam a tápot, pár percig stagnált, majd nekiállt tölteni... miért?
tegnap simán álldogált fél napot 93-on...
hanyas vagy, te disznó?
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #34528 üzenetére
Nem gift, az semmit nem ér, kb mindenki ráírja kérés nélkül is. De ha azt íratom rá, hogy garanciából visszaküldött termék akkor tudtommal nem vámköteles - mért is lenne az? hiszen nem vettem semmit -, de majd utánanézek. Vagy pedig parts only cc 40$, aztán fizetek neki két részletben. Bár kicsi az esély hogy megfogják mert kicsi a panel Jött már nagyobb csomagom is 45 eur fölött, szerencsére azt se nyitották ki. De biztos ami biztos.
Link. Ennél csak jóval drágábban találtam másoknál.
szerk: Jah és ezzel "Economy Int'l Shipping" a postázási móddal ahogy észrevettem nem igen foglalkoznak, viszont pl ems automatikusan vám alá kerül. Ha összejön egy ilyen és 10-12k-ért el lehet adni a gyári panelt akkor nem sokban volt az upgrade. Gyári meg jó annak aki összetörte, de lehet jó más 12-es gépbe is.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
x200s fejlemény:
Ma végre lett időm. Gépen amúgy is palmrest üvegszálazás történt, így szétkaptam. Jött a töltő is. Mondom tutiság, van TP tulaj, mondom kérek töltőt és kész. Felhívom, az istenbarma vett egy Packard Bellt a régi T60 helyett. Jó, frankó, megint lesújtott az ész.
Műszert rádugom, a kábel végén még a táp előtt kijön 10volt. Szakadásmérő: semmi. Fordítva: semmi. Dugasz levág. Műszer bele. Föld+egyik villa okés. Másikon nudli. Szakadt valahol. Levágok 10 centit. Még 10-et. És ezt majdnem a betápig megcsinálom, mikor nekiáll sípolni. Összedugdosom, lesorkapcsozom, gépbe bedug. És máris működik minden, mindössze a betáp kábelt kell cserélni. Ami ha van valakinek fölösbe, igazán megboltolhatnánk
Szummázva: alaplap para helyett csak 10 perc tákolás kellett neki. És mindenki örül tovább
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
soldi3r
veterán
válasz Tikakukac #34532 üzenetére
lehet kapni hozzá kábelt, talán itt az apróban is láttam valamikor
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tim82
félisten
Egyre furább ez a T60 palmrest, szétszedés-összerakás után újabb és újabb apró fekete darabkák maradnak a tetthelyen... Funkcionálisan semmi baja, csak hát izé...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz fi:zi'k #34540 üzenetére
4 éves az x200, és a jobb alsó részt már teljesen újjá kellett építenem üvegszálas anyagból, folyamatosan tört meg mállott szét. Igaz, ott tényleg atomvékony az anyag, az egy kicsit tervezési hiba gyanús
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
válasz audi100td #34538 üzenetére
Igazából az egyik saroknál látszik, hogy kitörhetett (?) egy darabka nem túl régen, szerintem arrafelé "bomlik" tovább.
Mondjuk folyamatban egy másik fingerprint reader-es palmrest beszerzése, remélhetőleg egy-másfél héten belül a kezemben is lesz, addig meg kihúzom ezzel is, csak szeretem, ha se funkcionálisan, sem kozmetikailag nincsen baja a gépeimnek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Amúgy szerintem egyszerűen csak kevésbé masszív konstrukció, mint a T4x-sorozatban használt palmrestek.
Leginkább az bosszant, hogy lövésem nincs, miért törhetett ki a saroknál darabka a palmrestből. Itthon mindig dokkolón van (kivéve most, mert akkukarbantartást csinálok, előtte meg kicsit billentyűzetet pucoltam, mert némi szösz került az S billentyűm alá), ha meg viszem valahova, akkor szigorúan skin-be kerül és nem vágtam oda semmihez...
-
-
buca84
őstag
Otthon ki milyen kiegészítőkkel használja a TP-jét?
Csak dokkolóval vagy vmilyen állvánnyal? + monitor, bill., egér? -
Tikakukac
titán
válasz Chaser #34547 üzenetére
Kis házibarkács, és atomstabil. Esetleg kis fekete festék és még esztétikusabb. Majd ha rendesen szétkopott hozatok másikat. Mondjuk múltkor koccolt az asztalhoz, mikor pakoltam ki Pestről. Szerintem ott repedt át teljesen.
buca84: Állványnak nem sok értelmét látom. Sima ultrabase lesz majd, mellé meg marad a 24" moncsi meg a többi katranc.
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy a T400 az a T61 utódja? Eltérés szinte csak a hardverekben van, a ház kb ugyanúgy néz ki ( vastagság, roll-cage, anyagminőség )?
Sajnos sok lehetőségem nincs élőben összehasonlítani őket, itt meg van köztetek olyan akinek mindkettő volt már.
Ti ki szoktátok venni az akkut, ha dokkolóban van a gép több napon át?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bitcoin topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 11 - népalma
- Tőzsde és gazdaság
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest