- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmodule
őstag
En svedben elek szoval innen vasarolgatok. Most mar sejtem ezert nem nagyon akarta az elado hogy szemelyesen vegyem at a gepet pedig ugyanabban a varosban dolgozom ahol ö lakik. Minden aron ragaszkodott a postahoz. Szerencsere olyan oldalrol vettem ahol lehet reklamalni es szerintem fogok is. Most az elöbb ellenöriztem hogy a gepre meg van garancia egeszen 2021-03-28 ig. Lenovo mennyire fifikas a számla /blokk kerdesben? Mert azt ugye nem kaptam a gephez. Kérik? Akkor ezt a kijelzöt lehetne mondjuk garancian belul csereltetni?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
MODERÁTOR
válasz Xmodule #100952 üzenetére
Elméletileg nem kell semmi csak SN. De amúgy a belső akksi miatt én revertet nyomnék.
Svédség melyik része? Én három hete voltam Göteborgban és igen, találkoztam kinn kollégával prohardverről. Kicsi a világ...
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tikakukac
titán
válasz barnam_ #100951 üzenetére
Nekem sajnos van. Mindegyik tolja 100%-os accal tovább, top5 legnagyobb eladókból 3 is ilyen. Ezt előre jelezte mindegyik, hogy ha lesz negatív, ki lesz találva retorzió. Üdv a való világban
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Xmodule
őstag
válasz mobal #100953 üzenetére
Malmö környeken lakom en.
Akkor lehet ezt a kijelzöt be kene jatsznai garanciaba. A belsö aksi hianya engem is bosszant de irok az eladonak hatha az arbol lehet faragni egy picit. Mondjuk igy is 150-ert vettem a gepet es ebbe most 256GB os PCIe NVMe ssd van meg ugye ez a Nagy aksi hátul. Ez a gep halkabb mint az elözö T470. Bár itt is van egy ici pici coil whine viszont a venti többet van off modba.
Elözö T470 190ezerbe kerult, sima sata 180gb os ssd -vel hangos coil whine, 3+3 cellas aksival. Viszont az aksi abba jobban el volt hasznalodva mint most ebben ami most van 6 cellas.
Meg a garancia idö is több erre a gepre. szoval annyira rosszul nem jartam szerintem. gondolom en...
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
bb.bocs
őstag
erről jut eszembe, ha van egy gépem amiben azóta cseréltem cuccokat, a garancia mondjuk 1-2 éve lejárt, de szernék rá vásárolni, az lehetséges? módosítások után gondolom nem is élne rá hiába lehetne kötni. ( ez csak érdeklődés ha már felkerült a garancia szó )
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz FoxiestFox #100947 üzenetére
Ezt látva, zavar, hogy mennyire fakó az én TN panelem
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
félisten
-
donjohnson
addikt
thinkpad-je van neki is: index.hu-s cikk
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
válasz donjohnson #100961 üzenetére
Méghozzá egy klasszikus.
-
félisten
válasz FoxiestFox #100962 üzenetére
Egyszer elengedtem aprón egy Z61t-t, azóta is bánom. Nagyon szexi kis cucc.
-
Apollyon
Korrektor
válasz FoxiestFox #100963 üzenetére
No offense, tényleg érdekel, mit kezdtél volna egy ~13 éves géppel? Mára már kb. semmire nem jó...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
válasz Apollyon #100964 üzenetére
Amit az összes régi Thinkpademmel és mobileszközömmel.
Hogyhogy nem jók semmire amúgy? Pont ebben a topikban kérdezed, ahol tudtommal sokunknak van ennél régebbi gépe is, több darab?
Egész pontosan _mindenre_ jó, új játékokon kívül.
Csak nem kell rá MS bloatware-t telepíteni, és meg kell elégedni a netes 720p-vel, vagy külön progival kell nézni a FHD-t. -
Tikakukac
titán
Ez konkrétan azt jelenti, hogy SSD-vel én anno hetekig elvoltam, mint main gép, T60p
Jó az, csak tudnod kell, hogy a háttérben 3 youtube mixelése veszélyes zóna. Minden másra untig elég. Anyám videózgat, netezik ezerrel, nyomja a nagyobb PDF-eket is. Arra maximálisan elég. Mindenben jobb paraméteres gép egy vagyon használtan is. FHD IPS és 15" az igen ritka jószág 100k alatt mai napig.
Sok reklámblokkoló, ciánozott háttérfolyamatok és még egy pár év van bennük. Az viszont biztos, hogy fogyasztásban nem jók. T7400 maxon tekerve AMD karival ha épp megy a sorozat-nézés is De ez van 4:3 a király meg a roll-cage.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Apollyon
Korrektor
válasz FoxiestFox #100965 üzenetére
Nekem is linux van mindenen, csak már a weboldalak is egyre bloatabbak, azért is kérdezem. Nekem a legrégebbi TP-m egy T500 meg muternak karbantartom az X200-át, de azok SSD-vel vannak, és így sem jósolok nekik sok időt már.
(#100967) Tikakukac: Ha felbontás, számomra a 16:10 a király, és az 1680x1050, vagy méginkább a 1920x1200 de az már csak desktopon.) RIP 16:10 :/
Mondjuk részemről az igazi retro téma a frescho meg a bacsis munkássága. De nekem is jobban tetszenek az IBM logós TP-k designban, pláne mióta felütötte a fejét a szigetes bill. elmebaj.
Bájdövéj idén én is aktívabb TP tag leszek, X260 vs X270 között töröm a fejem, egyelőre az ár miatt előbbi a nyerőbb.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
félisten
válasz Apollyon #100968 üzenetére
Opera, uBlock, és a c2d éra gépei még simán jók. Mondjuk én amúgy sem látogatok kifejezetten bloat oldalakat.
Gépelek viszonylag sokat, zenét hallgatok, Youtube, ph, offline filmezés, ezekre még hosszú évekig jók lesznek szerintem, hacsak a Google be nem csesz valami olyan kódolást Yt-ra, amit már cpu-ból sem bírnak el ezek a gépek 720-ben sem. -
Penguin95
senior tag
Tavaly az X230 Tablet megvétele előtt egy T41-et használtam napi szinten. Igaz, lassan bootolt (2-3 perc), és a weboldalak betöltése sem volt túl gyors (15-20 mp), de használhatatlannak nem mondanám. Netezni, zenét hallgatni teljesen jó volt, és ha VLC-ben néztem, akkor még a YouTube videókkal is boldogult. Csak aztán sajnos a második alaplapot is elvitte a GPU halál.
Szóval van még lehetőség ezekben a gépekben, ha meg retrózni van kedved, akkor pláne. Na meg sokan gyűjtik is őket.
-
magellan2600
tag
Adott egy T400-as, aminek zörög, csörög a ventilátora. Arra gondoltam, kicserélném benne a hűtést. Hogy kell ennek nekiesni?
Azt látom, hogy egy bizonyos FRU numbert kell nézni. Ezt csak fizikálisan tudom megnézni a hűtőn? Vagy valamilyen program esetleg kiírja?
Találtam pl. ilyet: FRU:42x5063. Kompatibilis fru: 45N6140, 45N6142, 45N5710, 42x5086. Ez azt jelenti, hogy a kompatibilis fru számmal ki lehet váltani az eredetit?
A másik, hogy ilyenkor komplett hűtést kell cserélni, vagy elég csak a ventilátort?
Meg persze a kérdés lenne még az is, hogy mennyire bonyolult művelet ez? Tutorial videót, valamint a service manualt megtaláltam, annyira vészesnek nem tűnik, de mégis...[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz magellan2600 #100972 üzenetére
Adott egy T400-as, aminek zörög, csörög a ventilátora. Arra gondoltam, kicserélném benne a hűtést. Hogy kell ennek nekiesni?
T400 Hardware Maintenance Manual, saját oldalszámozás szerint 110-114. oldalak. Megelőző lépések megelőző oldalakon.
Azt látom, hogy egy bizonyos FRU numbert kell nézni. Ezt csak fizikálisan tudom megnézni a hűtőn? Vagy valamilyen program esetleg kiírja?
100%-ra biztosan csak fizikálisan, program szerintem ezt nem fogja kiírni (nem olyan komponens, mint pl. egy kijelző). De alapvetően itt a 26. pontnál vannak felsorolva a lehetséges opciók. A kérdés inkább csak annyi, hogy integrált Intel only vagy váltható (Radeon + Intel, "switchable") videókártyás az a T400.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz magellan2600 #100972 üzenetére
Megelőző intézkedés: akkor vágj bele, ha van rendes csavarhúzód, és egyéb esetleges bontáshoz szükséges eszközöd. Plusz kézügyesség. A hónapban 5-6 olyan gépet kellett rendbe tenni amikor ügyfelek túlvállalták magukat. És hidd el. Egyfelől szopó a szervizesnek, másfelől drága az ügyfélnek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
magellan2600
tag
Tim82: Köszi az infót, amúgy Intel VGA van benne.
Tikakukac: Ha lenne itt a környéken megbízható szervizes, odabíznám, de sajnos nincs. Eszközeim vannak a bontáshoz, kisebb szereléseket megcsinálok, de ilyet még nem csináltam.
-
Tikakukac
titán
válasz magellan2600 #100975 üzenetére
Akkor csak ügyesen
-
Tikakukac
titán
válasz magellan2600 #100977 üzenetére
Ha van venti és nincs bonyodalom, mehet.
-
Tim82
félisten
válasz magellan2600 #100977 üzenetére
Az már nincs benne a Hardware Maintenance Manualban, hogy magát a ventit hogyan cseréled ki, de az egyszerű - magához a bordarészhez azt hiszem, 3 vagy 4 apró Philips csavar és egy szigetelőszalag a lamelláknál rögzíti.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
donjohnson
addikt
-
Tim82
félisten
válasz bb.bocs #100981 üzenetére
Egészen biztos vagyok abban, hogy ugyanolyan modulokat használ mind a W530, mind az X230 tablet.
Mindkettőbe ez a két lehetséges opció került:
- FRU: 60Y3303 (Foxconn)
- FRU: 60Y3305 (Liteon)Forrás: W530 esetében innen, X230 tablet esetében innen szedtem az infót. (Mindkettő esetében a doksi első oldalán már megtalálhatóak, "wireless cards" szekció alatt a BT modulok.)
-
bb.bocs
őstag
válasz Tim82 #100983 üzenetére
köszönöm nektek. akkor elvileg sok kül nincsen. mitől lehet az hogy amíg a w530-as laposon Bluetooth hang esetén minden oké,addig az x230t néha gondol egyet, és ha közben oldalt görgetek akkor szakadozni kezd a hang? proci nem pörög 100%-on, sem a ram, viszont egy totál különálló usb Bluetooth-szal nem igazán érzékeltem ezt. Ezért gondoltam esetleg erre.
-
BlackJapan
tag
Sziasztok!
Az x szériánál van arra esély, hogy a ventilátor ne vigyen őrületbe hosszútávon? Sima office felhasználás némi remote desktop-pal fűszerezve.
Egymás mellé tettem múltkor egy t540p-t egy x240-et és egy t430-at és annyira szexi az x240 (leszámítva a touchpad-ot), hogy ezen a vonalon gondolkodok, de sűvített a venti még akkor is ha nem csináltam semmit.
-
donjohnson
addikt
válasz BlackJapan #100985 üzenetére
ott valami pörgeti a cpu-t a háttérben, mert nem kéne süvítenie. windows update esetleg?
egyébként a tpfancontrol nevű progival tudod szabályozni a ventit.
a tpfc_v062.zip verziót ajánlom.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
BlackJapan
tag
válasz donjohnson #100986 üzenetére
Köszi!
Az x250-ed mennyin pörög és hány fokon sima böngészés/munka alatt? Mekkora fordulatnál lehet már hallani a ventiket?
Úgy emlékszem az x240 3000-res fordulatnál már nekem zavaró volt, lehet tényleg ment a windows update a háttérben. -
donjohnson
addikt
válasz BlackJapan #100987 üzenetére
ha nem csinálok semmit, tehát üresjáratban van, akkor 48-50 fok.
egy sima youtube 720p esetén 60 fok.
ha mellette nyitogatok még 2-3 weboldalt, akkor 65 fokra is felmegy és akkor bekapcsol a venti.
2000 körül nem zavaró, de hallani, 3000-nél már nekem is zavaró, de oda ritkán szokott menni, mert a tpfancontrol kezeli. tényleg tedd fel, mert hasznos kis progi és halkabb lesz tőle a géped.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
nagyúr
válasz BlackJapan #100987 üzenetére
időnként nem árt ezeket szétszedni, kiakarítani, újrapasztázni.
meg az is lehet, hogy maga a hűtő rossz már, csapágyas, stb.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
2Bálint
tag
Helló!
Most készülök laptopot venni. Picit akarok 13"-osat, és kell táblagép funkció is. Az egyik kiszemelt egy Thinkpad L390 Yoga. Van valakinek ilyen? Tapasztalat? Jó-e stb. Köszi
-
magellan2600
tag
válasz magellan2600 #100980 üzenetére
Egy kis segítség megint kellene T400-as hűtés ügyben... Alapvetően annyi a lényeg, hogy integrált, vagy váltható videokártyás a gép? Mert látok 2 és 3 hőcsöves hűtőt is. Kicsit ebben most elvesztem.
-
fungi
aktív tag
válasz magellan2600 #100992 üzenetére
[link] alján
-
Bicskás
senior tag
Sziasztok topiklakók !
A T430-hoz van gyári hangszóró fejlesztés, amely elérhető hazánkban ?
A választ előre is köszönöm.
Üdv: Bicskás
-
arcszesz
aktív tag
válasz magellan2600 #100992 üzenetére
Nagyjából igen. Radeonosnál a 3 hőcsöves kicsit jobban hűt ez minden. De megbízható forrásból vedd. Egyszer vettem egy zsír új gyári T400 hűtőt aliexpresszen. Minden stimmelt, épp csak abban is döglött volt a ventilátor. Szóval jól behúztak vele
-
Tikakukac
titán
válasz donjohnson #100997 üzenetére
Ezért kérdezem én is, hogy micsidi a helyzet.
-
McDuglas
aktív tag
válasz Bicskás #100994 üzenetére
Legegyszerűbb egy bluetooth hangfalat szerezni. Vagy belebarkácsolsz valami telefonhangszórót...
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest