Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz sifarr #30784 üzenetére

    "A csökkenő fiókforgalom és a csökkenő fiókszám azt eredményezte, hogy nem csökken az egy fiókra eső ügyfélforgalom."

    A városiak, biztos nem jártak eddig sem vidékre :) A forgalom csak nőt nem csökkent.

    Itt a környéken két bank volt aminek változott csökkent a fiókja. Egyik a Takarék, a másik a Cib (utobbi megszűnt sok éve). Többi banknak nem csökkent, inkább nyílt fiókja az elmúlt mondjuk 10+ évben. Egyedül a Takaréknak volt sok fiókja, majdnem minden településen. Ez csökkent le, és az atmek száma, város centrikussá. Más nagy változást nem tudnék kiemelni.

    Atm, vicces. Ha nincs atm nem tudsz befizetni. Ha befizetős atm nincs akkor sem. Az átalakulás óta meg is szűnt a volt takarékos ügyfeleknek a befizetés, a tájékoztató alapján, ha nem tévedek. Fejlesztés jövőre várható - MNB szabályozás alapján, vélelmezem, inditatás.

    Nem kell, hogy valakinek rendszeres ügyintézni valója legyen. 100.000 vagy több lakos esetén mindig lesz akinek kell valami miatt a fiókba mennie. Legtöbb ügyféllel otp esetén találkoztam, mindig tömve van, pedig van 10-15 ablak is. De még a K&Hnál is van mindig forgalom, pedig ott aztán elég sok mindent eltudsz intézni mobilon is. Nagyon ritka az, hogy egy bankfiókba nincs más ügyfél éppen. Mi lehet akkor ahol sokkal több ügyfél esik egy fiókra.

    De fizessék meg a fiókhasználat valós költségét!
    :DDD

    Te fizeted a mobillapp és a szerverek + munkaerő + iroda + egyéb költségét (külön)? :) Főleg, ha nullás számlád van? :) Ez az összes ügyfél között oszlik meg, mindig is így volt.

    " Szerinted mennyi díjat kellene fizetnie egy ügyfélnek egy 20-30 perces fiókügyintézésért, mennyi a valós költsége. "
    Videóbank, telefonos, egyéb ügyfélszolgálat igénybevételért mennyit kellene? :)

    "Szerinted úgy normális, hogy ezt fizetik az online bankolók is?"
    Mivel minimum 1 fiók kötelező és mivel fizikai térben létezünk egy online bank ügyfelei is fizetik, legfeljebb az arányok mások. Akinek ilyen elvi problémái vannak keressen olyan bankot ahol ezt a problémát kipipálhatja ;)

    "Azért megoldható. Az MBH is sorra szünteti meg a fiókjait."
    Én ami levelet kaptam az még tavalyi évre vonatkozott. Elképzelhető, hogy idén is szűnnek meg fiókok, de ezért kompenzációt kell végrehajtani, az olvasott cikk alapján. Azt biztosra veszem, hogy fog megszűnni fiók, akár bank is a jövőben is, mindig is volt ilyen.

    " A kisebb településeken főként."
    Erről írtam, ez tavaly lezajlott a környéken biztosan. Ismerőstől úgy tudom, nem a "ráfizetéssel" van gond, hanem a technikai feltételek miatt nem érte meg, és ezért is kellett csökkenteni, koncentrálni a fiókokat. Ezért született meg az MNB döntése is, mert elég nagy egyenlőtlenségek alakultak ki az ország régiói között.

    Gránitnak miért lenne célja 20-30 fiókot nyitni? Teljesen más a koncepció, mint a többi hazai banknál. Leginkább Revoluthoz hasonlítanak. Előbb utobbi a Revolutnak is lesz bank fiókja Budapesten, ne aggódj.
    Ha fontos nekik a forint számla és a magyar ügyfelek, esetleg hitel és egyéb termékek.bevezetése.
    Atmnél is ugyan az a koncepció, mint Revolutnál. Befizető Atm hiányzik mindkettőnél. Kifizetővel nincs gond.
    Revolutot is szépen lehet használni, akár külföldön is. Akár ingyen is (atm).

    "Ahol és amikor jogszabállyal belenyúltak a piac működésébe, mindig a lakosság húzta a rövedebbet."
    Ezt az angoloknak is mond. Ott is morgolódnak ezért. Lépéseket, irányokat határoztak meg, ottani jegybank.
    Nem tudtam, hogy Anglia egy szocialista állam, de ma is tanultam valamit, köszönöm az okítást :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák