Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoee
tag
válasz cellardoor12 #1349 üzenetére
Előfizetés a Prime-ra.
A DNS-átírás nem működik (reklámszűrt DNS IP-kre), mert ugyanarról az IP-ről jön a videó, mint a reklám.
Jó lenne egy smart tv-s uBlock Origin vagy ilyesmi, ami magába a letöltött html-be nyúl bele és szedi ki a reklámra való utalásokat és az így szűrt html fut le a böngészőben, immár reklámmentesen. De itt ugye nem böngésző van, hanem egy direkt Youtube app, amit ugye a Youtube (Google) biztosít a smart tv gyártók számára.Azt nem tudom, hogy létezik-e html5 appként valami szerverről tölthető változata? Mert ha igen, akkor itt fentebb valahol leírtam, hogy miként lehet html5 appokat betenni a smart appok közé (név, link, esetleg ikon) és ha azt indítanánk a hivatalos Youtube app helyett, akkor ugye lenne egy szűrt lejátszónk.
Majd még megtúrom a lehetőségeket, de egyelőre sajnos nincs megoldás.
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
Gabis
őstag
Pl. egy X96plus+ android box Youtube Vanced-el. Kevesebbe van mint egy év előfizetés a Youtube premium-ra.
-
togaba
tag
Sziasztok!
Kérésem lenne: kaptam a digitől egy smart cam-et, de nem tudom, hogyan kell beilleszteni a helyére? Van valakinek ilyen tapasztalata? Nem látok a kártyán semmiféle jelzést, a tévébe pedig mindkét módon be lehet tolni.
Köszi. U7QF -
DonJoee
tag
Tehát akkor van
-smart cam
-smart cam modul
és a smart cam be van tolva a modulba és maga a modul (amit elméletileg és többnyire gyakorlatilag is csak egyféleképp lehet a tévébe illeszteni) bement a tévé CI+ foglalatába mindkét oldalára fordítva? Mert akkor ott valami eltört..."Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
togaba
tag
-
togaba
tag
Beszéltem az ügyfélszolgálattal. A kártya aktív, szerintük be kell vinnem a kártyát az egyik ügyfélszolgálatukra, hogy megnézzék, náluk működik-e. Ha igen, akkor a tévé a hibás, he nem, kicserélik. Egyébként - míg vonalban volt - betettem mindkét féleképpen, de a felirat csak ott maradt a képen (a CI+ modul/CA modul és az intelligens kártya nincsenek behelyezve).
Hát így jártam. -
DonJoee
tag
Gondolom, a tévé kikapcsolt állapotában tetted be a kártyát.
Illetve, vannak tévék, melyeknél a kártyát be kell tolni "koppanásig", aztán még engedi magát úgy 3 mm-t bekattintani. Na, ekkor érintkezik rendesen."Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
togaba
tag
válasz DonJoee #1360 üzenetére
Na már éppen indulni készültem az ügyfélszolgálatra, amikor mondom teszek még egy próbát. Valahogy furcsán illeszkedett a kártya, mintha így még sosem tette volna. És csodák csodája:
Gondolom, mostmár megoldódik ...
Ha másnak is lenne hasonló problémája, így kell betenni a kártyát:[ Szerkesztve ]
-
togaba
tag
Nem oldódott meg. Új felirat van (a csatorna megtekintéséhez előfizetés kell stb.) Újra ügyfélszolgálat. Most várni kell egy órát. A központból frissítenek.
[ Szerkesztve ]
-
togaba
tag
Fél óra múlva megoldódott. Köszönöm mindenkinek a segítséget, bíztatást!
-
DonJoee
tag
A Hisense TV kézikönyve szerint meg ki kell kapcsolni. Szerintem ők talán ennyivel jobban értenek a tévéjükhöz, mint a Digi.
Ilyen soklábú csatlakozást egyébként is áramtalanított állapotban illik csatlakoztatni, de még ha meg is ússza (többnyire), akkor sem hiszem, hogy a szoftver fel van készítve a "hot plug"-ra, azaz a menet közbeni csatlakoztatás utáni inicializálásra. (Biztos vannak tévék, amik igen, de a Hisense könyv direkt írja, hogy kikapcsolt állapotban dugdossunk ilyesmiket bele.)"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
Grass
aktív tag
sziasztok,
MM-ben vettünk Hisense 43A7100F tv-t. Kifejezett kérés volt jack-es fülhallgatóval használható TV kell, így jutottunk el a ehhez a típushoz (LG/Samsung mind kiesett)
Van rajta egy luk amibe be tudom tolni a fülhallgatót, de nem történik semmi. A menüben sem tudtuk átállítani (egyáltalán kellene? nem automatikusan kellene lehalkulni és átvezetnie a hangot a fülhallgatóba?)A TV adatlapját/leírásait böngészve nem egyértelmű hogy az a luk valóban arra szolgál e, és nem e nézte be az MM-es eladó.
Szóval elvileg használható jack-es fülhallgatóval ez a TV vagy sem?
Köszi!"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
eddie17
addikt
Sziasztok.
Szeretnék egy új 4k tévét, és megakadt a szemem az A7100F-en. 55"-os méretben. Igazából csak annyi lenne a lényeg, hogy relatív sötét szobában nézünk általában filmet. Ha már feketébb a fekete mint a mostani IPS tévén, én boldog lennék.
Látószög nem számít, szemből néznénk.
125 ezer forintért nem nagyon látok most hasonló tévét. -
Piftuka
veterán
Esetleg...
A televízióra "Vivaldi" böngésző telepítése (amennyiben a televízió operációs rendszere ezt lehetővé teszi), majd annak beépített "reklám- & követésblokkoló" megoldását aktiválni, és abból nézni a Youtube videókat.
Nálam számítógépen tökéletesen működik."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz KD6-3.7 #1372 üzenetére
Érdekesség:
A bemutató videó szerint az ázsiai piacra szánt modell kapott külön fejhallgató kimenetet.
Az európai modelleken viszont a Displayspecs szerint, és a Hisense magyar honlapja szerint sincsen ilyen kimenet.
(Miközben az indiai változat pl. nem kapott ARC-ot egyik HDMI-re sem, az európai példányokon viszont van ARC is.)
Ettől függetlenül a magyar változat 3,5 mm-es jack Audio kimenete akár fejhallgatóhoz is megfelelő lehet.
Az biztos, hogy televíziók esetében jellemzően nem "plug & play", amikor valaki ilyen eszközt használ. Az "Audio" menü beállításainál át kell váltani a megfelelő kimenetre, miután a fejhallgatót csatlakoztattad.
Emellett az analóg jack kimenet esetében természetesen az sem mindegy, hogy milyen impedanciájú fejhallgatót csatlakoztatsz hozzá. Azon a kimeneten nincsen megfelelő erősítés, szóval magas impedanciájú eszközzel kb. nem fogsz hallani semmit.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz KD6-3.7 #1377 üzenetére
Hát látod... a Hisense szerint lennie kell.
Persze, ha kiderül, hogy még a magyar változat is eltér a többi európai változattól...
Megnéznéd kérlek, hogy biztosak legyünk benne? Illetve klassz lenne, ha Grass fórumtárs is lefotózná a tévén lévő összes kimenetet, és megosztaná velünk.
Az "Audio" menü beállításait is (fotó segítségével), ha egy mód van rá.
"Zárjuk rövidre" a kérdést, ha javasolhatom."Aquila non captat muscas."
-
Gabis
őstag
válasz Yahhher #1380 üzenetére
Te az RCA-ra gondolsz, de alatta van egy Jack is. Ettől függetlenül az is szerintem bemenet lesz, mert Service felirat van alatta. Nem érdekes, igazából egy Fiio átalakítóval már megoldottam még a készülékvásárlást követően, csak gondoltam teszek egy próbát ha már felmerült ez a kérdés.
-
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Ha szeretnénk a régi dvd lejátszót összekötni a tvvel! Amin csak scart és s-videó csatlakozó van. Arra van valami gyógyír
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
DonJoee
tag
A szabványos SCART-ban van kompozit kimenet is. De gondolom a minél jobb képminőség lenne a kívánatos, szóval az R G B-jelek kellenének.
Ehhez valami ilyesmit vennék: [link]
(ahogy nézem, ehhez még kell egy HDMI-kábel is)[ Szerkesztve ]
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
Satellite
tag
Ismét akciós a a H55U7B [link] - ebben a méretben ezt javasolnátok ennyiért?
-
eddie17
addikt
Szerintetek mikor fognak kifutni a 2020-as modellek, hogy már nem is lesznek kaphatóak? Nem ismerem a Hisense modell váltási módszerét.
Vagy vajon a mostani legolcsóbb A7100F, 122.990 Ft-os árnál várható olcsóbban, vagy jönnek az új modellek és eltűnik? Tudom, ez ilyen jóslás, de tavaly hogy volt ez? -
HF77
őstag
válasz eddie17 #1394 üzenetére
pl. a 7100 típusnak 2020-ban volt hogy hetente változott fel-le az ára, egyik ilyen alkalommal vettem én is egy 58-ast 110e -ért, pont tévét nézegettünk a párommal és hááát ennyiért már nem tudtam ott hagyni(edigital)
aztán hogy idén ez hogy fog kinézni, valóban nehéz megjósolni
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Piftuka
veterán
Tengermély tisztelettel...
Megtenné végre valamelyikőtök (akinek A7100-as tévéje van), hogy feltölt végre egy jó minőségű, nagy felbontású fotót, amelyen jól kivehető az érintett csatlakozó, és annak felirata?
Beleértve természetesen Grass fórumtársat is...
-
Piftuka
veterán
válasz eddie17 #1373 üzenetére
Nincs is hasonló tévé.
A Thomson palettájáról lehet találni időről-időre ebben az árszegmensben VA paneles megoldásokat, de a zömében nincsen köszönet. (Mosott, homályos képet adnak.)
Ez a tévé korrekt ár/érték arányú... visszaolvasva láthatod, többen is vettek ilyet.
Mivel a natív kontrasztja kifejezetten magas, ezért ha (csak) a fekete szint számít, akkor abban biztosan nem fogsz csalódni; három-négyszer jobb kontrasztot produkál, mint bármelyik IPS. Igaz... a fényereje nagyon alacsony.
Azt is fontos megjegyezni, hogy a panel által reprodukált színtér nem túl széles, így ez a része könnyen lehet csalódás is az IPS paneles tévédhez képest. (Persze nyilván attól is függően, hogy az pontosan melyik típus.)
Akinek ez is számít, a gyártó palettájáról az A7500-as típus javallott, de az 55 colos méretben átlagosan ~15.000 forinttal drágább sajnos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Robotporszívók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest