Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robi-k

    őstag

    válasz #92251648 #98963 üzenetére

    Nagyon jó a cikk.
    Én évek óta (még a "régi" HDI Dune fejlesztői csoport részeként (tesztelőként) - nem keverendő a mostani Dune HD-vel) már céleszköz párti lettem. Sajnos a PC-s videó/hang lejátszás -egyrészt a PC-k sokoldalúsága és másrészt a licenc problémák miatt (ezerszer emlegetett DolbyVision, SACD, DVD-Audio és stb. licencek) mind jobban korlátozásra kerül, viszont a célhardverek ezzel szemben erőteljesen fejlődnek.

    Viszont exPC-s vonal esetében látok egy nagyon érdekes fejlődést: most zajlik az Apple WWDC20 konferencia, ahol az Apple bejelentette, hogy PC (Mac) esetében is áttérnek az ARM architektúrára, azonban az új, Apple A12Z Bionic processzorra épülő Mac Mini új iOS rendszere futtatni tud majd minden iOS alkalmazást, beleértve a mobiltelefonok és az ATV alkalmazásait is, na meg egy segédprogram (fordító) révén futtatni tudja majd a Windows x86 alkalmazásokat is. Mindezt a piacon kapható legerősebb ARM processzoron.

    Akit érdekel (itt főleg hazai audio/házimozi fejlesztőkre gondolok, nem egyszerű felhasználókra), csatlakozhat (500$ cserében) is tesztelőként/fejlesztőként az Apple Developer programhoz, így kap fejlesztéshez egy ilyen kittet:

Új hozzászólás Aktív témák