Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv all! Tudom nem Hi-Fi, de oldjuk meg ezt a gondot:

    Egy "HS 30R-3" kódjelű, SAL füzetből épített hangfalat terítettem szét a napokban. Az előző gazdája valószínűleg fordítva kötötte be a középsugárzót. Kérdés miért?

    A sugárzón bár nem néztem a bekötést, de a hangváltón (HV328) egyértelműen felcserélte a pólusokat. Vagy 10éve az említett hangfallal egy-időben én is megépítettem a saját verziómat és ha jól emlékszek én nem cseréltem fel a polaritást.

    A héten új dobozban kelteném életre a rendszert de előtte tisztázni kellene a bekötést. A hangfalépítő füzet többek között a HV328-at is csillagozza hogy "a másodfokú szűrők esetében fordított polaritású a bekötés a **-al jelölt sugárzónál" - esetünkben ez a közép.

    A gyakorlatban ez mit jelent? Ha a hangváltón kívül valaki beépít egy másodfokú szűrőt, vagy ha a hangváltó eleve olyan hogy fordítva kell kötni, akkor miért nem cseréli fel a nyákon a +/- jelet és akkor egyértelműbb a bekötés? Előköszi!

    További gond: A DP80 ringsugárzó közepe kissé lötyög, de meg lehet húzni és akkor nem lötyög. Ez gyári állapot hogy lötyög (de akkor nem központos) vagy meg kell húzni lágyan egy kicsit? Van DP35 sugárzó másik hangfalban, a közepe úgy áll mint a cövek. Ezt is köszi :D

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák