Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speeedfire

    nagyúr

    válasz Gabor970 #73926 üzenetére

    Kinézetre nekem ez jön be a legjobban. :)


    Ear001:
    "Az első, hogy cserélni kell a hangszedőt. Ha régi és sokat ment, akkor már eléggé kopott tud lenni és azért, ha régi és nem ment, akkor meg beálltak benne a rugalmas alkatrészek és azért. AT 95 vagy inkább AT 100 bele. Aztán a meghajtószíj -legyen tartalék, az új tényleg jó legyen rá stb."
    A hifipiacosban új tű van, azt tudom. A többiről nincs sok infóm.

    "Aztán a derékszögek legyenek derékszögek, a lemezek ne legyenek meggörbülve, a rugók rugózzanak. A motor hangtalanul forogjon, és ha lehet szabályozni a sebességét, akkor szabályozódjon. Tányér ne üssön, tányércsapágyban legyen olaj, hangkar ne kotyogjon, antiskating, tűerő működjön."
    Itt a mechanikus dolgok, gondolom könnyen eszközölhetően.

    "Ez a Dual nagyon egyszerű egy gépecske, azt semmiképpen."
    Mit értesz az alatt, hogy egyszerű? :U

    "A két NAD/Tesla már csőkaros, át is van kábelezve így használhatóbb, mint eredeti állapotban. Az Ortofon FF és az AT hangszedő is kuka. Ha jó állapotban van, fémlemez nincs meghajolva, rugói nincsenek összegányolva, motorja rendesen működik, akkor jó vétel lehet, és hát szokták tuningolni is. Azt tudni kell, hogyha az ember leszedi a műanyag borítását, jobban szól, de akkor azért marha ronda. Ja és a Prohardveres hirdetésben azt nem értem, hogy a 45-ös kislemezhez való központosító nem jár. Az speciel az eredeti gumi tányér középső része, kétféleképpen lehet a helyére tenni, az egyik oldalán van a kislemezekhez való gyűrű. Ha ez nincs meg, akkor nem lehet a helyén tartani a gumi tányért, úgy kuka."
    Azt láttam az oldaladon is, hogy ezt szokták/lehet javítani a hangminőségen. Akkor a ph-ssal nem foglalkozok.

    "A kis Pio ha rendben van, szintén jó lehet, csak megfelelő állvány-asztalka kell hozzá. És messze-messze ez néz ki a legjobban."
    Az ezüst miatt annyira nem jön be, bár most már menne a puccini mellé. :DDD

    "Nem tudom, hogy hány lemezed van, de ha nincs még, csak most kezdenél gyűjteni, akkor viszont lebeszélnélek mindről. Egy igazán tisztességes lemezjátszó az valahol itt kezdődik, kell hozzá még állvány, hangszedő, jó phono elektronika, és a lemezek sem éppen olcsók és napról-napra drágulnak. LP-t torrentezni meg ugye.... ;]"
    Van otthon kb 100, de szerintem ebből olyan 5-10, amit én hallgatnék is. Illetve tuti tudnék pár régebbi lemezt szerezni még. Illetve van pár bp-i üzlet, ahol árulnak lemezeket.
    Egyelőre újra ismerkednék a bakelitekkel, utoljára kb 10 éves korom környékén hallgattam otthon bakeliteket a régi tesla lemezjátszónkon. :) A dobozait a mai napig használom egy gainclone erősítővel. :))

    Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Új hozzászólás Aktív témák