Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz norvik #69465 üzenetére

    Értem amit mondasz, de nem feltétlen értek vele egyet. :)
    Mert bár nagyon szép, logikus tiszta gondolat hogy a hangfal(de inkább az egész Hifi rendszer) csak tolmácsol és visszaadja ami a felvételen van, de egy szint után szerintem inkább kerékkötője az erre való törekvés a zenehallgatás élvezetének.
    Szerintem a cél a zene élvezhető reprodukálása a szobánkban otthon és nem a felvétel tökéletes visszajátszása. Semmi sem biztosítja hogy a felvétel úgy készült ahogy a gondolatmeneted megkívánná. Vagyis nincs ráhatásod hogy vették fel, hogy keverték, stb. Kicsi a valószínűsége hogy pont úgy vették fel és keverték hogy utána nálad otthon a te környezetedben úgy szólaljon meg mint ahogy mondjuk élőben te hallanád.
    Már csak azért is mert fizikailag lehetetlen mondjuk egy közepes szobában egy nagyobb színpad, nagy hangerős koncertjét visszaadni.
    Innentől kezdve a felvétel tökéletes lejátszásával felvételeket hallgat az ember, nem zenét. Szerintem.
    Szóval én úgy gondolom, hogy a Hifi csináljon valami olyat, ami az eredeti zene(nem felvétel, a zene amiről a felvétel készült) hihető, élvezhető atmoszférájában hasonló reprodukciója a négy fal között.
    Persze vannak rossz felvételek(nem ismerem az említett felvételt) nem azt mondom, de szerintem egy olyan rendszer ami különösen válogat a felvételek között(miközben egy valamivel alacsonyabb kategóriás cucc élvezhetően zenél), nem egy élvezhető rendszer a mindennapokban.
    De megértem hogy más másképp látja. Elfér pár különböző vélemény a fórumon.

Új hozzászólás Aktív témák