Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz mustang28 #68077 üzenetére

    Pioneer oldalán újkori ára 400$ ~ 110e
    Már többször leírták itt, hogy egy x árú sztereo erősítő hang minőségben egy min 1.5x(?) árú házimozi erősítővel tud versenyezni. A hozzáértőbbek lehet hogy pontosabb kb árat tudnak mondani.
    A kérdés tényleg az, hogy mi a fontosabb neked? Hogy a filmek 3d hangja átjöjjön, vagy sztereoban jobban szóljon? Mindkettőnél kell figyelni a hangfalak elhelyezésére, de sztereonál csak 2 hangfalat kell ideális helyre tenni, 5.1-nél 5öt. Ha jobb minőségű az erősítő akkor mondjuk lehet késleltetéssel, hangerővel játszani, bekalibrálni, hogy onnan ahonnan hallgatod térélményed legyen, amit kérdezel az ezt tudja is. Ha nem tudná, akkor ha nem középen vagy, akkor ugrott a térhangzás. (Nálam ez volt, sarok garnituráról filmet nézni, úgy hogy a bal front, és a center enyhén szólva is 2xes távolságban volt.)

    Én azt javasolnám, hogy próbálj meghallgatni egy 40-60e körüli sztereo erősítőt is, hogy az hogy szól. Persze más lesz a hangfal, a szoba akusztikája, sok minden, nem csak attól fog másképp szólni a két erősítő, mert az egyik házimozi, a másik sztereo.
    Még egy kis matematikát mondanék: Egy sztereo erősítőben jobb esetben van tuner, magas/mély kiemelés, kettő erősítő áramkör. Ennyi elég, hogy jól szóljon és megvegyék. Házimozinál tuner, eq, térhangzás beállítás, a/d átalakító és dekoder a dts és mindenféle szabvány dekódolására, hdmi csati, licenc, ethernet/wifi csati, dlna támogatás nem kettő hanem 6 erősítő áramkör, a csatlakozók száma is több. Tehát ugyanazért az alapért (elvégre az erősítőben a tápláláson kívül az erősítő áramkör a lényeg) jobban a zsebbe kell nyúlni.

    Mivel nem rég kezdtem el komolyabban zenét hallgatni, és hifivel foglalkozni, ezért mielőtt rám hallgatsz várd meg a nálam hozzám értőbbeket, hogy egyet értenek-e azzal, amit leírtam.

Új hozzászólás Aktív témák