Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Haja

    tag

    Az előzőből kimaradt a milyen zenei műfajokat hallgatsz kérdés (bocsánat nem tudtam már szerkeszteni).
    Alapvetően sok mindent. Főkét pop, rock, blues - Led Zep, Pink Floyd, Radiohead, mondjuk a maiak közül Alt-J, Jack White cuccai, White Denim. A híresen rossz minőségű korai Kispálokat is sokat hallgatom :) De elég sok mindent, tényleg. Elektronikus minimális (pl. Chemical Brothers, vagy a mostani Jamie XX), jazz, komolyzene szintén kevésbé.

    Illetve kétszer sikerült eljutni boltokba is, ahol meg tudtam hallgatni néhány kombinációt. Mondjuk nem feltétlenül azt, ami érdekelt volna, hanem azt, ami éppen össze volt rakva, de a következőkkel van valamennyi tapasztalatom.
    - Rotel RA11-es és B&W685S2 – ezt sajnos nem tudtam saját anyaggal meghallgatni, de ottani demón nagyon tetszett, bár talán kicsit száraz volt. Az erősítőn keresztül MP3-t (tudom, tudom, volt nálam FLAC is, csak azt nem kezelte a rendszer) játszottam még le, az annyira nem győzött meg. Mondjuk volt mellette egy RA-1570 B&W CM6 S2 páros, az azért jobban szólt :)
    - Rotel RA11-es és Jamo C 93 – ez annyira nem jött be, vhogy túlszínezett volt.
    Ezeket saját anyaggal is hallgattam (saját CD grab, FLAC-ról írt CD), szóval nem csak a kétségtelenül szépen szóló Dali demókkal, de olyanokat várhatóan nem nagyon fogok otthon hallgatni.
    - Marantz PM6005 – Dali Ikon I mk2: ezen éreztem, hogy nem szól rosszul, de az a kicsi hangfal nagyon kevés volt. A nagytesó biztos jó lenne, de annak az ára már nagyon kilóg, meg nem is nagyon kapni már.
    - Yamaha N301– MA Bronze 2: ez valahogy nem fogott meg, nem tudnám megmondani, hogy miért valahogy vékonynak éreztem az egészet. Bár kétségtelen, hogy ezt közel sem ideális körülmények között hallottam.
    - Marantz PM6005 – MA Bronze 2: Ez már jóval jobb volt, de érzésre mintha „túlrészletezte” volna a zenét a rendszer. De ezt a párost szeretném újrahallgatni azért.
    - Marantz PM6005 – Klipsch 160: emlékeim szerinte ez a páros egészen tetszett, a Moby Dick-ben Bonham dobolása iszonyatosan jól szólt, de a finomabb REM is tetszett rajta. Viszont ennek a hangfalnak valószínűleg szüksége lenne helyre.

    Szóval lehet hogy szimpatikus pl. a Marantz 6005 és BW685-ös, vagy tetszik a Focal Chorus, de gőzön sincs, hogy együtt mit tudnak. Ebben, ha tudtok segíteni, hogy mit mivel érdemes, azt megköszönném. A napokban talán sikerül bejutnom egy-két boltba és akkor célirányosan tudnék hallgatózni.

    Üdv!
    Haja

Új hozzászólás Aktív témák