Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Haja

    tag

    Sziasztok!
    Hi-Fi-t szeretnék venni, és tanácsot szeretnék kérni, hogy lehetőleg értelmesen költsem el a rászánt keretet az adott feltételek mellett.
    Egyelőre nincsen semmi, tiszta lappal indulok. Amire kellene, az főként otthoni zenehallgatás (illetve kisebb részben filmek megsegítése, de ez nem alapvető szempont). A helyszín a nappali, 24-25 m2, ami részben azt is jelenti, hogy mindent nem tudok neki alárendelni, akár elhelyezés, akár eszközök száma szempontjából. Az egyik falon a szórakoztató részleg (TV, majdani HIFI), szemben kanapé kb. 3,5-4 méterre, könyvespolc. A hangfalak (középvonala) kb 2,5 méterre lennének egymástól és sajnos a faltól nem tudom túlzottan elvinni őket (5-10 centi), tehát lényegében falon lennének. Csak polchangfal jöhet szóba, az állónak jelenleg nincs hely.
    Olyan erősítőben gondolkodok, amiben van beépített DAC, illetve a hangfalnál elhelyezés miatt feltételezem főként első (alsó) bass reflexes cuccok jöhetnek szóba. Bár, ha van olyan hátsó bass reflexes hangfal ami nem érzékeny arra, ha falra tolják, természetesen az is jó. A forrás első körben a DAC-on keresztül blu-ray, aztán idővel majd egy esetleg CD valamint media player.
    Főként újban gondolkodok, de nem vagyok semminek sem az elrontója :) Erősítőben a DAC miatt jöhetnek főként újak szóba. Hangfalat meg hogyan hallgatom meg, mifelénk újat se tudok meghallgatni, BP-en meg elég ritkán járok.
    A keret mondjuk 350e Ft (erősítő plusz hangfal), de ha azt mondjátok, hogyha +50-t rádobok, sokkal jobban járok, természetesen meggyőzhető vagyok. De, ha -50, az is jó :) A neten igyekeztem körbenézni, nagyjából kigyűjtöttem az összes DAC-os erősítőt az Onkyo A-9010-től a CA CX60-al bezárólag, illetve első/alsó bass reflexes hangfalat a KEF C3-tól a Tannoy XT6-ig. Vannak szimpatikus cuccok, de amit nem látok, hogy mik alkotnak jó párost. Illetve értelemszerűen a CA CX60 és a Tannoy XT6 már nem fér bele együtt
    Erősítőben, ami úgy szimpatikusnak tűnik: Onkyo A-9050, Marantz PM6005, Magnat MA 600, Rotel RA-11/12, Yamaha A-S701 és a CA CX60. Illetve itt kérdezném, hogy ezekhez képest a rádióerősítők – igen, jó lenne rádió – hogyan teljesítenek? Gondolok itt főként a Yamaha R-N602, Onkyo TX-8150 illetve a Pioneer SX-N30-ra (ebből a háromból melyik ajánlható?). Mert árban kb. ugyanott vannak ezek, kérdés, hogy a tudásuk milyen.
    Hangfalban talán még nagyobb a tanácstalanság. Polk Audio TSx220B, Castle Warwick 3, DALI LEKTOR 3 (ha még van), Monitor Audio Bronze 2, Cambridge Audio Aeromax 2, Focal Chorus 706 (mondjuk ez gyönyőrű :) ), Bowers & Wilkins 685 S2, Kef Q 300 vagy az előbb említett Tannoy. De hát van még egy pár, nem sorolom fel mindet :)

    Előre is kössz!
    Haja

Új hozzászólás Aktív témák