Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k-dani

    csendes tag

    Üdv, egy másik fórumban már feltettem ezt a kérdést, hátha innen is lesznek ötletek:

    Hifi rendszert szeretnék vásárolni zenehallgatás céljából.
    A keret 250 000 Ft lenne, de ha olcsóbban is kijön, az sem baj.

    Külső merevlemezen van 1-2 TB zene veszteségmentes formátumban és néhány koncertvideó, ezeket szeretném hallgatni. Többnyire metál (heavy, dallamos death, gothic, progresszív, black, thrash, power), hard rock, néha klasszikus (vonósnégyes, zongora, nagyzenekar), esetleg blues, soul, világzene. Amit szinte biztos nem hallgatok: tuc-tuc elektronikus zenék, rap. Tehát nem csak erősítő és hangfal kellene, hanem lejátszó eszköz is. Van ugyan laptopom, de nem arról szeretném lejátszani a zenét. A jelenlegi "rendszerem" egyébként úgy néz ki, hogy a külső merevlemez rá van kötve a laptopra, annak a fejhallgató kimenete egy régi minihifire. Van egy médialejátszóm is (LG XF2), azon is vannak zenék, de azt inkább filmnézésre használom, és afölött is kezd eljárni az idő (a ventilátora időnként hangos). Néha ennek a kimenetét kötöm a minihifi-re (például koncertvideóknál, vagy olyan filmeknél, ahol a hangot nem a tévé beépített hangszóróján keresztül hallgatnám). Nincs házimozim, ezért az igényesebb filmek hangját is szeretném az új rendszeren keresztül hallgatni, de inkább a zene szóljon jól, mint a film (egyelőre nem kell surround). A lejátszó vagy játssza le a filmeket, vagy a rendszerre valahol lehessen rákötni külső forrást (akár a jelenlegi médialejátszót is). Egyelőre azt se tudom merre induljak el, a lehetőségeket se nagyon ismerem (hálózatos? tv-re köthető? saját kijelzős?)...

    El kell mondanom, hogy a hifihez egyáltalán nem értek. Nem tudom milyen a transzparens, a valósághű, a testes stb. Tulajdonképpen nem is hallottam még igazi hifi rendszert. (Nem iszom alkoholt, de ha nagy ritkán bort iszok, abban sem ismerem fel se a vaníliát, se a mineralitást, és ha két hét múlva újra iszok belőle, nem tudom összehasonlítani, hogy mennyit változott... Csak azért írom ezt a párhuzamot, mert lehet, hogy a zenei finomságokhoz is pont ennyi érzékem van, bár se a hallásommal, se az ízlelésemmel nincs baj).

    Vidéki városban lakom, itt kb. az Euronics a leghifibb hely, kocsim nincs. Ebből következik egyrészt, hogy interneten venném a dolgokat, másrészt, hogy készülékeket kipróbálni, meghallgatni nincs lehetőségem.
    Jobb lenne új elemekből, a használtaktól ódzkodom sem zárkózom el (tartok a rejtett hibáktól, állandóan hirdetéseket böngészni nincs időm, hibás készülék esetén asztalcsapkodáshoz, visszapostázáshoz stb. meg kedvem nincs). Bütyköléssel, csereberével sem szeretnék foglalkozni.

    Egy tégla tárasasház egyik emeletén lakom. 10-20 négyzetméteres parkettás szobában hallgatnám a zenét (a szobák kiosztása még nem végleges), partit nem rendezek.

    Minden ötletet szivesen veszek.

Új hozzászólás Aktív témák