Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csadi0011

    őstag

    Sziasztok!

    Személyre szeretném szabni a zenehallgatást a PC-mnél.
    Van 5 darab hangfal. Azokból 1-nek saját erősítője van.
    Van egy mini-hifi, aminek alapból 2 hangfalra van kimenete. A 4 hangfal (,amik nagyobbak, mint a gyári kettő) kábele bele van gyömöszölve a 4 csatlakozóba (+- +-). Ahhoz képest, hogy gyenge kis hifi ügyesen elbánik velük. A végfok forró szokott lenni, de évek óta üzemel. Az erősítős hangfal úgy van rákötve a hifi-re, hogy egy háromfeles jack, amiről kapja a hangot, félig van bedugva a hifi fülhallgató kimenetére.
    PC alaplapi jack kimenetéről jön a jel és megy bele a hifi aux bemenetbe..
    Szeretném jól kitalálni előre a váltást, ebben kérnék segítséget. A hangfalakkal meg vagyok elégedve, azok maradnának.

    A hangfalak: Az egyik páros: 8ohm, max45W. A másik 2: 4ohm, nem tudom. Az ötödik adatai nem lényegesek, annak csak hang kell majd.
    Egy olyan hangrendszer kellene, ami ellátja a 4 hangfalat, és külön csak hangot ad az ötödiknek. Ennek mindenképpen így kell lennie. Ha hangerőt állítok, akkor mind az 5 hangfalon állítsa. (ezért van a fülhallgató kimeneten félig bedugva az erősítős). Szeretnék CD-t is olvasni vele, mert vannak audió lemezeim, a PC-mben viszont nincs lemezolvasó. (Kihagyható dolog, ha jobban megéri vennem egy olvasót a gépbe)
    Lehet, hogy rá lenne kötve néha mobil is. Ezért azért említem meg, mert jelenleg ezt csak úgy tudom megoldani, hogy a PC-m hátoldalához bújok és a hifi vezetékét a telefonomba dugom át. A vezeték addig ér el. Elég kényelmetlen és az 5. hangfal is búg tőle. Nem kell az audiophile élmény. És olcsón szeretném megúszni.
    Használtan erősítő + kis keverő, vagy hasonló kombinálással sem tűnik olcsónak. Milyen lehetőségeim vannak?

Új hozzászólás Aktív témák