Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz CrusherW #44333 üzenetére

    Igazából jó kérdéseket teszel fel. A stúdió monitorok HDMI-t nem fogadnak. Ezekhez érdemes venni egy normális lehetőleg külső hangkártyát, azt rákötheted digitális kábellel a számítógépedre. A hangkártyából pedig XLR, vagy jack csatlakozóval megy a sztereó jel a hangfalakba (vagy a szubba ha 2.1-ben hajtod). A DTS hangot a lejátszóprogram fogja sztereóba konvertálni. Valójában egy jó sztereó rendszer az 5.1-hez képest annyi hátránnyal jár, hogy hátulról nem fognak hangok jönni. A center hiányát abszolút nem fogod érezni. Maga a hangminőségbeli szakadék szerintem feledteti ezt az „élményt”.

    Az ár növekedésével nem a hangerő nő, hanem a hangminőség. Ennek ellenére egy komolyabb stúdió monitor aminek 8”-os a membránja nagyobbat fog szólni mint a mostani Jamod, nem mellesleg tisztábban is, köszönhetően annak, hogy ezekben utanként külön erősítés van.

    Az, hogy a stúdió hangfalak nem jók zenehallgatásra ez egy sztereotípia szerintem. Vannak olyan stúdió monitorok amik nem alkalmasak, mert mondjuk olyan az átviteli karakterisztikájuk ami ezt nem teszi lehetővé (ugyanilyen hifi hangfalak is vannak), de az én véleményem pont az ellenkezője, az az igazán alkalmas eszköz zenehallgatásra amit a zeneszerző/hangmérnök is hallgat és beállítja rajta a zenét. A hifisták általában azért nem szeretik ezeket, mert nem tudják cserélgetni az erősítőt, hangfalkábeleket, nem olyan designos a kialakításuk mint egy szép álló hangfalnak, él bennük egy téves elképzelés, hogy integrált erősítővel nem szólhat olyan jól egy rendszer mint külön erősítővel, és még sorolhatnám.

    Jó hangfalból is építhetsz házimozit, ami jó zenehallgatásra is, ez csak pénz kérdése. Nem mindegy, hogy ugyanannyi pénzből 2 hangfalat veszel, vagy 5+1-et.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák