Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bajnokpityu

    félisten

    válasz schawo #43941 üzenetére

    nem értelek. hogy beszélhetne össze a két végfok,ha elektronikusan nem is látják egymást?

    a passziv váltó szűrő másnéven. erősítő elvben mindent erősít,majd a hangfal váltója leszedi, a biamp feléről a fölös infót. Ezzel nem terheli az erősítőt, mert az csak passziv alkatrészeket hajt,nem visszapofázó aktiv hangszórókat (lehet szőrözni,hogy kondi aktiv, tekercs meg stb, de ezt most elhanyagolom). hogy kinek mekkora ez a differencia, egyénfüggő, de sztem egy jól megcsinált biamp bizony jó dolog. passziv váltóval is. itthon is kisérleteztem a dologgal, de egyelőre inkább egy jobb szimpla erősítőt vennék, de több helyen hallottam biampot passziv váltóval, és hol kicsit, hol jobban előjött az előnye.
    viszont nehéz megcsinálni, mert kell két jó erősítő, két komplett kábelezés, amennyiből egy jobb erősítő kijöhet, és az ember meg hajlamos spórolni. és odalesz az egységesség, és lesz helyette kütyüzős-hifis nem egységes hang..

    Magam részéről még olyan aktiv hangfalat, ahol aktiv váltás után aktiv erősítők voltak, úgy igazán zeneien még nem hallottam szólni. A legdrágább ilyen egy fél szobányi ATC volt. Mikrofonkábelekkel, PC tápokkal,nyomtatókábellel, mert, hogy ennek mindegy, h usb v koax v firewire. Emberünk itt egyszerűsítette a problémakört: majd inkább a mérnökök eldöntik, hogy hol spórolnak helyettünk, a mi pénztárcánkból. én igy látom az aktiv cuccokat.

    [ Szerkesztve ]

    eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

Új hozzászólás Aktív témák