Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    Sziasztok!

    Szeretném kikérni a véleményeteket, teszem ezt úgy, hogy ebben a témakörben csak a nagyon alap dolgokkal vagyok tisztában, no meg azzal, hogy amit hallok az tetszik-e, vagy nem. Pontosan ez a lényeg, mert amit jelenleg az otthoni audio berendezésektől hallok, az bizony nagyon nem az igazi. Eddig két éve albérletben laktam, így fülhallgatóztam/fejhallgatóztam, de most egyetemet fogok váltani, így a második félévre hazaköltöztem. Ez a közel két év elég volt ahhoz, hogy az itthoni dolgok elkezdjenek baromira nem tetszeni. Nem is csoda, mert értelmes rendszer nincs itthon (apámnak volt, de a válás után - vagy 10 éve - elvitte magával). A jelenlegi felhozatal egy tipikus "mini hifi" rendszer, anno még anyám vette a kb 13-ik szülinapomra, akkor még nagyon nem voltak olyan szempontok a vásárlásnál, mint amiket most én figyelembe vennék ha úgy alakulna. Az AIWA CX-JN3-ról lenne szó. Érthető okokból nem szeretem az ilyen rendszereket, viszont így közel két év után elővéve meglepett, hogy egész kiegyensúlyozott a hangzása, nem a tipikus "mély elnyom minden mást" populáris izé (persze úgy, hogy az ilyen iBass, meg mit tudom én még milyen marketing featureök ki vannak kapcsolva). Viszont a legnagyobb bajom az vele, hogy középen sajnos elég gyenge, valamint nagyon mossa a részleteket. Nincsen meg a fejhallgatónál megszokott szép, részletes hangzás (főleg jazz zenénél zavar, hogy fúvósok nem különülnek el eléggé a többitől, de gyakorlatilag mindenhol észrevehető).
    Emellett van még itthon elfekvőben egy pár HS280, illetve egy 1015-ös Orion erősítő (igen tudom, de a java még csak most jön). Olvasgattam róla sokat én is, meg hát hallom is, hogy olyan, amilyen. Viszont ha ez még nem lenne elég, már volt benne hangszóró - meg ki tudja még mi nem - cserélve az évek során (gagyi SAL mélyek vannak benne, a magas és a közép még gyári, de szegénykéim már elég érdekesen szólnak). Nos ezeknek a változtatásoknak köszönhetően baromi szarul szól, a mély megöl mindent, puffog, brummog, pontatlan az egész, egyszerűen rossz hallgatni (fogalmam sincs, hogy milyen lehetett eredetileg, az eddig olvasottak alapján nem a legjobb, de ennél tuti, hogy dimenziókkal szebb hangja volt).
    Tehát ez után a hosszú bevezető után következik végre a kérdés. Szerintetek lehet ezekkel valamit kezdeni? Nincsenek nagy elvárásaim, de valahogy szeretnék javítani a hangzáson, tudom, hogy sokat nem fogok tudni, de ha már valamennyit sikerül, akkor már megérte. Leginkább le kéne cserélnem az egészet egy normális rendszerre (szerepel a hosszú távú célok között, de tanulóként nincs önálló keresetem, így azért eléggé behatárolt a mozgásterem ilyen dolgokban), de amíg ez nem jön össze, addig ideiglenes megoldásként szeretnék valami változtatást eszközölni, hogy élvezhetőbb legyen a zenehallgatás. Vajon megéri-e a belefektetett munkát, vagy hagyjam a francba és hallgassam tovább fejhallgatóval/fülhallgatóval a zent? A választ előre is köszi mindenkinek. :R

    ui.: Bocs a kisregényért, próbáltam rendesen körülírni a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák