Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz BBéci #11044 üzenetére

    Valóban nem illő dolog egy Hi-Fi topicban Genius-okról beszélni. Bár mint "zajkeltő" eszköz, nem is egy rosz hangú, ha figyelembe vesszük az árát. Kb. 3,5 éve használok a számítógéphet egy Genius SW-HF 5.1-5000 komplettet, egy X-fi Xtreme Gamer hangkártyával. Az első fél évem azzal telt, hogy folyamatosan kerestem a Genius-hoz front és surround hangszórókat, mert a gyárilag hozzá készültek, enyhén szólva is pocsék hangra képesek. Így, a már kicserélt hangszórókkal, akár zenét is lehet hallgatni. A részletezettségről és az alsó ill. főleg a magas hangtartományokról, a lecsengésekről nem sok "pozitívumot" lehetne írni. De már nemegy alkalommal előfordult, hogy néhány vendégem gyanakodva nézett szét a számítógép környékén, hogy nem-e mégis egy rejtett Hi-Fi készülék szól valahonnan a Genius helyett....
    Természetesen a "vájtabb" fülű hallgatóknak egyértelmű, hogy az csak egy Genius. De vannak ugye: ízlések és pofonok. Sok zenekedvelő, a magasabb bitrátájú MP3 és a normál VAW közt sem tud különbséget hallani. Szerintem, az átlag emberek 75-85 %-a előbb meg kellene tanuljon zenét hallgatni (stílustól/irányzattól - műfajtól függetlenül), hogy a hangszerelésre is odafigyelhessen, és értékelni tudja azokat a nüansznyinak tűnő virtualitásokat, amelyek összképe oly széppé tehet egy-egy zenei művet.
    De amíg sok "zenerajongó" nemritkán beéri a telefonok keltette ciripeléssel-puffogással, addig Genius-okat is lehet profitorientált elvárásokkal gyártani.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák