Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz bartucc #10836 üzenetére

    Nehéz így meghallgatás nélkül bármit is ajánlani. A rock-nál is lényeges a mély hangtartomány. De basszus és basszus között is lehet hatalmas különbség. Az erősítő specifikációjában láthatod, hogy (ugyan figyelemreméltó a "damping factor"-a) a distorzion adatai nem valami csúcsot döntögetőek... Ha hinni lehet az adatok helyességének, akkor talán egy min. 20 cm. átmérőjű mély hangsugárzóval ellátott 2 vagy 3 utas zárt rendszerű hangfalpárt érdemes keresned. A közép és alsómagashang tartománnyal nem lenne gondod. A még hallható felsőmagashang tartomány "megjelenítéséhez" a hangfalak minősége szabhat majd határt.
    Hogy még bonyolultabbá tegyem a választási lehetőségeket, a legideálisabb hangfalat a 6 Ohm-osok között érdemes keresni :DD (De Yamaha és Magnat hangsugárzóktól az égiek óvjanak!)
    Egyébként is: ha nyugodt lelkiismerettel szeretnél zenét hallgatni, akkor vásárlás előtt mindenképp hallgasd meg az "áldozatot"...

    15.000-ből inkább egy elviselhetőbb minőségű fejhallgatót vegyél, és azzal elleszel, amíg "gyúrsz" egy jó minőségű hangfal párra... ;)

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák