Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Henryk

    aktív tag

    válasz Tristis #10682 üzenetére

    Semmi gond, egyet értek.

    Természetesen nem az előadás módjára céloztam a koncerttel, hanem az eredményre.
    2 általam jól ismert példán szemléltetve,(mindkettő megvan bluray-en)
    az első példa az általad szerintem teljesen szakszerűen megfogalmazott "gombok csavargatása meg potméterek tologatása" leírásba illik.
    A másik példa ami már együttes által előadott élőzene, igaz nagyrészt elektronikus hangzerekkel, de elfogadható koncertnek.

    Nyilvánvaló elég lényeges különbség van a kettő előadásmód között, viszont ha a hallgatóközönséget, a tömeg reakcióit figyeled szerintem ugyanolyan jól érzik magukat mindkét esetben, és midnegy nekik hogy élőben, vagy gépről megy a zene, a lényeg az elért eredmény, erre értettem én a koncert hangulatot, amihez szerintem kell egy alaphangerő ezeknél a műfajoknál, hogy átjárja az embereket a zene.

    Képzeljük csak el milyen durván megváltozna az emberek arckifejezése ha a "DJ bácsi" egy zsebrádión játszaná le ugyanezt a hanganyagot a nagycsarnokban, hiába tekergetné vigyorogva a gombokat meg ugrálna mellé jókedvűen, elég hamar eltűnne a közönség.
    Nyilván élőzenénél azért valamivel jobb a helyzet a valós hangszerek ottléte miatt, de az sem lenne ugyanolyan ekkora méreteknél. Kell az a hangerő..

    Persze ez csak az én nézőpontom, de remélem sikerült tisztázni hogy mire gondoltam.

Új hozzászólás Aktív témák