Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S. Szabi

    őstag

    Üdv!

    Van egy kis gondom, lásd képek.

    Fórumban rákeresve és visszaolvasgatva a következőre jutottam:

    Elvileg kizárt, hogy nálam ez így nagyobb beavatkozás nélkül, hirtelen megint jó legyen. (Laptop -lásd adatlap-van, kezdetben Caddyben volt az optikai meghajtó helyén, de ott valami elromlott, és még Windowst sem volt hajlandó telepíteni, ha be volt rakva a HDD. Ha kivettem, minden működött rendesen, de nem gondoltam, hogy a winchesterrel lesz gond, biztos voltam benne, hogy az a caddy ment tönkre. A HDD bekerült egy USB 3-mas házba (ICY BOX IB-268U3-B), majd minden jó volt. Egyszer vagy kétszer csinált olyat, hogy kiírta, hogy javításra szorul a lemez, ezt gyorsan el is végezte, majd megint minden jó volt, azt hiszem ezt kétszer játszotta el. Ma minden oké, sorozat részt is néztem, kikapcsoltam a gépet, majd pár óra múlva megint be, és jött a probléma, Total Commander nem látja a HDD-t, Windows azt írja formázni kell... Próbáltam másik külső házban (LC-Power EH-525B-PS 5.25" USB 2) és több USB portban, ugyanaz.

    Esélyes, hogy másik gépen kipróbálva működik? Mivel úgy tűnik fizikailag minden rendben van vele (este azért még majd csinálok egy HD sentineles felület tesztet), és úgy átmásolható lesz róla a cucc másik HDD-re.

    Amit találtam az alapján pedig a megoldás, hogy veszek egy új HDD-t, majd az EaseUS Data Recovery programmal át tudom másolni a Seagateről az újra a fájlokat elvileg probléma nélkül (Ha működik, megéri a 70 $-t a program (özben látom, hogy gyakorlatilag meg 80 €..., ilyen esetben nem érdemes virágboltos verzóval szórakozni).

    A HDD-ből semmi furcsa zaj nem jön, és ugyanolyan halk, mint eddig, meg kell fogni, hogy tudjad, működik.

    Kérdésem igazából az lenne, jól gondolom e a helyzetet, és ez a megoldás működhet? Vagy láttok valamit a képek alapján, ami miatt nem?

    Plusz, ha veszek egy új HDD-t, és mondjuk 3,5"-osat, mert tervben van amúgy is visszaváltani asztali gépre, az jó lesz, ha abban az 5,25"-os külső házban fogom használni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák