- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
TV-n a HDMI bemenet feketeszintjének Normálnak kell lennie (0-255)
Hát ezt nem hiszem el komolyan... már minden létező opciót kipróbáltam de a legalapvetőbb beállítás még is elkerülte a figyelmemet.
A HDMI fekete szint alacsonyra volt állítva, ezért volt túl sötét a kép! Én meg már a BT.709 gamma processing-et állítgattam, holott csak ennyi volt a probléma.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
Viszont így minden korábban jónak bizonyult brightness (46-os) beállítás túl világos, le kellene mennem egészen 33-ig de akkor megint sötét lesz a kép a filmek alatt
Kezdem feladni...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
tutitibi
senior tag
válasz envagyok #23098 üzenetére
A népnek meg az ócsó kell, hiába nem jó.
Én még bármilyen LCD- tv-n néztem sportközvetítést, borzalmas volt a mozgásmegjelenítése .
Elmosódott élek, felhős kép. LCD-ben nem tudnak jobbat csinálni ez ennyit tud.
Olcsó az igaz de legalább gyatra is. Ha ez kell a többségnek akkor ez a szint .
Az OLED se tart igazán sehol ,nagyobb a füstje mint a lángja úgyhogy még pár évig a minőségi TV-zést azt hiszem a plazma TV fogja jelenteni. -
PuMbA
titán
válasz tutitibi #23104 üzenetére
Már egy ideje bármelyik középkategóriás LCD tud 1080 soros teljes mozgásmegjelenítést tesztekkel alátámasztva képkocka beszúrással vagy háttérfény villogtatással, csak be kell kapcsolni a menüjükben, elmosódás természetesen még mindig több lesz valamivel, mint plazmán
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #23103 üzenetére
Tesztvideók segítségével sikerült végre szépen beállítani a brightness-t, viszont most már egyre tisztábban körvonalazódik amit eddig is tudtam: kalibráltatni kell a TV-t.
-
bozont
veterán
Üdv
Most váltotta megy régebbi 60Hz-es va panelos monitorról egy újabb (Asus MG279Q) és minden téren gyorsabb ips monitorra (gyorsabb panel és elektronika, 144Hz). És egy olyan jelenségre lettem figyelmes, ami már a nappaliban lévő LCD TV-nél (Samsung H7000) is jelen van. Olyan remegős a kép. Nem a pásztázásnál jelentkező akadozásra gondolok, az nincs egyiknél sem a magas frissítés miatt, hanem az emberek mozgása olyan darabos. Sőt nem csak az embereknél, mintha az éles vonalaknál csinálná. Nem is tudom hogyan magyarázzam el. Minél gyorsabb a mozgás annál észrevehetőbb.
Az előző monitornál lehet azért nem tűnt fel, mert mert viszonylag nagy volt a "hardveres motion blur" és elfedte a dolgot. Vagy ez a jelenség a filmek kis sebességének köszönhető, vagy mitől lehet ez?Próbálkoztam egy ilyen beállítással (ezelőtt EVR-t használtam):
,de semmi hatása.
[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
válasz bozont #23109 üzenetére
Ezek a beírt értékek rosszak, nem tudom, hogy honnét vetted őket. Olvasd el az összefoglaló! Nem a monitor (TV) által támogatott értékeket kell megadni, hanem a film értékeket.
1080p23, 1080p24, 1080p50, 1080p59, 1080p60.
Még egy kis segítség a madVR-hez
MadVR guideElmúlik.
-
bozont
veterán
válasz Balerik #23110 üzenetére
Igen a linkelt guide alapján próbáltam beállítani, de úgy értelmeztem, hogy azokat a módokat kell megadni amilyen frissítést a kijelző támogat. Ezek szerint akkor rosszul. Mondjuk attól még nem ez volt a probléma, mert nem segít a dolgon.
Gondolom 720p-hez is külön be kell írogatni ezeket? -
bozont
veterán
válasz Balerik #23115 üzenetére
Gép az adatlapon, a monitor új ahogy írtam (most Asus MG279Q 2560x1440 144Hz, előtte Eizo S2431W 1920x1200 60Hz). Zoomplayer + ffdshow ami nálam bevált eddig. A monitoron nézek filmet is, ha számít DP-vel van a vga-ra kötve. A hangokat egy AVR-re küldöm HDMI-n, azon megjelenítő nincs. Az erőlködő tudja a HD hangsávokat is kezelni.
Eddig nem foglalkoztam a mdVR-rel, de egy próbát megér, ha tényleg minőségi javulás érhető el. Nem tudom a konfigom milyen erősségűnek számít a beállításokat nézve.[ Szerkesztve ]
-
Balerik
aktív tag
válasz bozont #23116 üzenetére
hogy a felbontás végül is a videó felbontását jelenti, vagy a megjelenítő felbontását Már fentebb írtam, hogy a video felbontást kell beírni. Mindenképpen ezeket az értékeket írd be:
1080p60, 1080p59, 1080p50, 1080p30, 1080p29, 1080p25, 1080p24, 1080p23
Olvasd el ezt is Filmek optimális lejátszása
Minőségi film lejátszáshoz MPC-CE/BE+madVR kell ez nem igazán jó Zoomplayer + ffdshow
A TV-d mekkora? Szerintem azért jobb egy "nagy" TV nézni a filmeket, mint egy 27" monitoron.
Gondolom 720p-hez is külön be kell írogatni ezeket? Nem csak a felső értékek kellenek. a mdVR-t algoritmusokat kell be állítani úgy, hogy jó legyen 1080p és 720p-re, vagy készítesz a madVR-en belül "profilokat" külön-külön a 1080p és 720p felbontásákhoz.[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
Gallac
senior tag
Sziasztok!
ennek: ATi Radeon HD 3650 512 MB DDR2 AGP foglalatos, na most Windows 7 32 bit PROF alatt miért nem aktív a HD lejátszásnál a hadrveres GPU támogatás? Elvileg tudnia kéne nem ? a 12.9-es Catalystot tettem fel. Valaki ?''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
huskydog17
addikt
válasz Gallac #23122 üzenetére
Milyen szoftverrel próbálod és milyen beállításokkal? A Win7 OS ugye nem N-es kiadás?
A 3650-ben első generációs UVD motor van, szóval megfelelő szoftver környezet esetén működnie kell, az én régi 3450-es Radeon kártyámon is be tudtam üzemelni a DXVA-t.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Gallac
senior tag
válasz zoltanz #23127 üzenetére
nekem ez semmit nem játszik le kiírja leállitva és csak stand by-ban van ergó kifagy:
kép: [link]
hiába kattintok a play ikonra visszaurgik a stopra...
Innen üzenem az AMD mérnökeinek szeretkezzék szájba az anyjukat, ja és a programozóik is...
[ Szerkesztve ]
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Gallac
senior tag
válasz huskydog17 #23125 üzenetére
Szia nem N-es Win 7, hanem normál WIN 7 32 bit hu prof, 2015. novemberi...
-
Gallac
senior tag
válasz huskydog17 #23125 üzenetére
legújabb MPC-HC-val, 1.7.10 32 bites alapbeállításon..
-
huskydog17
addikt
válasz Gallac #23130 üzenetére
Ellenőrizd, hogy a kimenet EVR vagy EVR Custom legyen és a belső videó szűrőnél (LAV Filters) még azt is nézd meg, hogy a DXVA biztosan be van-e kapcsolva. A VGA-d amúgy kizárólag VC-1 és H.264 anyagokat képes gyorsítani és az még érzékeny a szabványos enkódolásra, vagyis nem mindegy a ReFrame értéke sem.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Gallac
senior tag
válasz huskydog17 #23135 üzenetére
Alapból ezen van minden, a h.264-nél és a VC-1-nél írja is a belső szűrőknél a DXVA-t inkább az a nagy rábaszi, hogy ez még xvidet sem akar lejátszani...
-
zoltanz
nagyúr
"belső videó szűrőnél (LAV Filters)"
Az újabb LAV filters-es, MPC-HC-vel nekem sem ment már a DXVA, AGP-s karival.
Gallac
Sztem csak x.264-nél fog menni a DXVA, ebben az esetben amúgy, azzal próbáld. Mennie illene.[ Szerkesztve ]
-
Gallac
senior tag
.mkv-t semmilyet nem indít el se 720p-set se 1080-p sem ...
-
Gallac
senior tag
válasz zoltanz #23140 üzenetére
az 1.7.10-es mpc-hc-val mennek a 720p-sek, eddig ok is hiszen ezt a 2.8-as P4 prociból elviszi, az 1080p-shez kevés ez a proci, VGA-val menni e kéne, de baszik rá, a régi 1.6.x.y verzió meg a hangfájloklon, xvideken kívűl az mkv-t szexuálja lejátszani...se 720p, se nagyobb..
-
Gallac
senior tag
válasz zoltanz #23149 üzenetére
szia AIDA64 szerint:
alaplap: Alaplap neve Asus P4P800-E Deluxe,
CPU típusa Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200),
RAM Modul neve Kingmax DDR 400 256 MB, ebből van 4 db,
Videokártya ATI Radeon HD 2600 Pro AGP (RV630),mondjuk ez érdekes, a kártyára HD3650 van írva basszus lehet vga driver a baja ?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest