-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #23350 üzenetére
Itt vagyok. Bár már sokat hozzátenni nem tudok. Remélem a többiek tudnak segíteni.
-
simsoner
tag
Sziasztok!
Lanon szeretnék 1080p hd filmet nézni, tehát egyik gépen van a film és a másikon nézni, ha jól látom, (fájl másolásakor) 10mb/s tud a lanom, elég ez a sebesség a filmezéshez?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz simsoner #23352 üzenetére
az bőven elég neki, én is 10/100-as routerrel használom és még a nagy remuxok is akadozás mentesen menne rajta...
igaz a kábelt javaslom, mert a wi-fi-n csak akkor elég a százszélesség ha kiváló a jel minőség és erőssége"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
envagyok
veterán
válasz Lacielvtárs #23353 üzenetére
Dehogy elég.
A 10 MBit sd-re, esetleg a 720 p, illetve a legkisebb bitrátájú 1080p-k talán, de abból már nem mégy az összes.
100 mbites hálóval már nincs gond -
Lacielvtárs
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz Lacielvtárs #23355 üzenetére
10Mb =10Megabit
10MB = 10MegabyteVagy elírta, vagy 10 megabites lanja van.
Létezik, tehát lehetséges. -
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérdeni.
Minden úgy állítottam be ahogyan az alábbi oldalon le van írva és ilyen eredményt kapok.
Ezeknek az értékeknek ennyinek kéne leni-e vagy valami nem stimmel?Segítségeteket előre is kösz.
[ Szerkesztve ]
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
emiki6
veterán
válasz Ra's al Ghul #23358 üzenetére
Ja, ez így stabilnak tűnik.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
PuMbA
titán
válasz Ra's al Ghul #23358 üzenetére
Ha a Dropped frames nem növekszik 1 perc alatt, akkor igen, de ez itt a téma összefoglalóban is le van írva
[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
Értem, köszi a gyors választ.
Arra még valakinek van valami ötlete, hogy az miért van hogy ha elindítok egy filmet és teljes képernyős üzemmódba rakom akkor a kijelzőről teljesen elmegy a kép és csak a monitor ki/be kapcsolás után látom a teljes képernyős filmet?Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
PuMbA
titán
válasz Ra's al Ghul #23361 üzenetére
Mert ezt bekapcsoltad Idézet a cikkből:
"Enable Automatic Full Screen Exclusive Mode: Exkuzív prioritást kap a lejátszás, tehát nagyobb teljesítményből gazdálkodhat, mint amit alapból enged neki a Windows. Én inkább bekapcsoltam (ugrált a kép), minthogy a minőségből adtam volna alább. A lejátszó kinézete megváltozik tőle, csak egy csúszka lesz teljes képernyő módban, szóval hasznos a billentyűkombinációkat is megtanulni. Ha lejátszás közben egy másik kijelzőn is akarunk valamit csinálni, akkor ne sok jóra számítsunk ott. (Rá fogsz jönni miről beszélek.)"
[ Szerkesztve ]
-
simsoner
tag
válasz Lacielvtárs #23355 üzenetére
Igen, bocsánat, 10 megabájt/másodperc-el másol át lanon.
-
titán
Sziasztok!
Vettem egy led tv-t es akadoznak rajt a hd filmek, az sd-k pedig sietnek altalaban, a tv-bol felvett anyagok tokeletesek. Azt a tanacsot kaptam, hogy a frekvenciaval van gond. Core i7-es procim 12gb memoriam es gtx970-es vga-m van. Szerintetek melyik megoldas lenne jobb? Lojem be az osszefoglalo szerint a home cinemat, vagy telepitsem fel a madvr-t es ugy?
Koszi szepen!
(#23366) PuMbA Oksa, koszi!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Neztem amugy nvidia panelben is lehet allitani a tv-t 23-24hz-re is, 24-re be is allitja, de ugy is akad, 23-ra nem allitotta be.
Aztan probaltam most home cinemaban es voltak bent 1680-as ertekek is, pedig monitornal ezt meg sosem hasznaltam, erdekes. Beallitgattam az 1920x1080-as ertekeket, sajnos nem valtja at a tv-t 23hz-re, csak 24-re es igy meg jobbak akadozik a kep. Aztan osszeomlott az egesz program mikor allitgattam. Ezutan eltunt belole az osszes ilyen beallitas. Aztan rajottem, akkor omlik csak ossze, mikor le van tiltva a tv es probalok neki ilyeneket beadni. Probaltam a legujabbal is, az sem allitja at a tv-t, csak 24hz. Mit lehet ilyenkor tenni?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
23 / 24 Hz-en "akadnia" is kell, hiszen a TV adás 50 Hz-es Szerintem erre az akadozásra gondolsz, mert a TV-k 24 Hz-ként írják ki a 23 Hz-et. Ha az MPC-HC-ra a TV-n a teljes képernyős lejátszás közben nyomsz egy CRTL+J kombinációt és vársz 10mp-et, akkor azt mentsd ki képként és rakd be ide, majd ugyanúgy CTRL + J-vel tüntesd el, de szerintem nem fogok látni hibát
(#23369) Lauda": Mit tehetek, hogy ne akadjon a kep a filmek alatt?"
Ez egyszerű, az MPC-HC-ból kiveszed a frissítési frekvencia állítást és hagyod, hogy ugyanúgy 60Hz-en menjen a TV-d, mint a monitorod
[ Szerkesztve ]
-
titán
Egy filmet probalgattam, ami 23.976fps-es. A monitoromon amugy miert nem akadhat?
Mit tehetek, hogy ne akadjon a kep a filmek alatt?
szerk
Ha az MPC-HC-ra a TV-n a lejátszás közbennyomsz egy CRTL+J kombinációt és vársz 10mp-et, akkor azt mentsd ki képként és rakd be ide, majd ugyanúgy CTRL + J-vel tüntesd el
Rendben!!
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Itt minden jól néz ki, a számítógép oldalán nincs gond, hiszen a két vonal, ha összeér, akkor történik akadás a TV előtt Nem lehet, hogy a TV-n van valami "képjavító" (valójában képrontó) bekapcsolva? Dinamikus kontraszt, IFC, Zajcsökkentés, fekete birizgáló, blokkmentesítés. Vagy játék mód bekapcsolva maradt? Az összeset ki kell kapcsolni TV adáshoz is csak az IFC-t kell bekapcsolni, semmi mást
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az az ifc is be volt kapcsolva. Na a lenyeg, hogy kikapcsoltam mindne dinamikus kontrasztot, meg kepfigyelo es allito szarsagot es igy sem jo. Mikor csak a tv a megjelenito, akkor sokkal jobb, alig eszreveheto, viszont akkor sem olyan folyamatos, mint ha monitoron nezem. Ez mitol lehet nem tudod?
Felmasolom a filmet a kulso vinyomra es radugom kozvetlen a tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha csak a tv a megjelenito es atallitom 24hz-re a frissitest, akkor ugy nez ki jo. A bbc planet earth is, aminek van24mbit-es bitrataja, tukor sima. A monitoron pedig akkor is tukor sima, ha nem csinalok semmit es 60hz a frissites a film pedig 23.976 fps. Ez mitol lehet? Asszem feltelepitem azt a madvr-t, de mar kezdek megbolondulni.
-
titán
Koszi szepen! Holnap veszek egy atalakitot vagy kabelt, egy probat meger. Siman el tudnam viselni monitornak. Jatszani is tok jo rajta.
Most sikerult elinditani a kulso vinyot, vegre megleltem hol kell es tokeletesen akadasmentesen, tukorsiman viszi a filmet, szoval valami az nvidia driver vagy szoftverrel lesz, biztosan nem a tv a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az a baj, hogy a fényképező képkockasebessége befolyásolja azt a szaggatást, amit mi látunk és az 50Hz se valami jó...vagy 60Hz legyen vagy 24 Egyébként tényleg nem látok nagyon kivetnivalót, 24 képkocka másodpercenként nem sok, darabos képet ad Játssz le 50 vagy 60 képkockás videót és úgy nézd meg, hogy milyen Például ezt tedd teljes képernyőre a TV-n 60Hz-zel
Patice: Valószínű
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz envagyok #23387 üzenetére
Kikapcsoltam minden ilyen ficsort.
PuMbA Irtam tegnap, hogy nem jo ugy sem.
tényleg nem látok nagyon kivetnivalót,
Nem latod hogyan akadoznak a fejek mikor megy at folotte a kamera? A vinyorol ez nincs es a monitoron sincs, ez nem a kepkocka sebessegenek a baja, mert akkor mindenhol es minden eszkozrol lejatszva ilyen lenne.
(#23392) PuMbA Igen abban volt. Megnezem a masikat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Kiterjesztve szaggat, mikor a tv az egyetlen megjelenito, akkor jonak tunik. Neztem most a revenantot is az akados reszt. Az nem lehet, hogy a 24p jobban latszik ezen a nagy kijelzon, mint a 22-es monitoron? Most nem arra gondolok amit felvettem, mert az durva akadozas, viszont ha a tv az egyetlen kijelzo, akkor nem akadozik meg, csak nem olyan tukrosima. Bar kulso vinyorol a tv tukrosiman jatsza le, szoval valami a geppel lesz, a lejatszoprogikkal/beallitasokkal.
-
Patice
nagyúr
Szerintem a TV-d a külső vinyóról mindent 60 fps sebességgel játszik le, tekintet nélkül a forrás eredeti képkocka sebességére.
24p (23,976fps) anyagok esetén észrevehető az ún. judder, ami a (majdnem) 24 képkocka/másodperc miatt van, ami nem túl nagy, de történelmi okok miatt ez lett a "kiválasztott".
Számítógépes monitorok elvétve támogatják a 24p-t, így azokat a PC-k 60Hz-en üzemeltetik, azaz ugyan az lesz a jelenség a monitoron való lejátszás esetén is, mint a legelső esetben.
Kiterjesztett asztal esetén csak ritkán megy adott VGA drivernek az, hogy az egyik megjelenítő (mondjuk a monitor) 60Hz-en megy, a TV meg 24-en. Inkább mindkettőt ugyan olyan sebességen akarja hajtani, ezért a 60Hz lesz a közös nevező.
Amikor csak a TV a megjelenítő, akkor beállítás függő, hogy mit adsz neki, 24, 50, 60 Hz általában megy manapság már mindegyik modellnek.
A 24p --> 60p konverziót szokták "szappanopera" effektusnak is csúfolni "moziphil" körökben, mert nem túl természetes hatású számukra. Ezért ők a 24p-s lejátszást részesítik előnyben, ami meg számodra úgy veszem ki, hogy kicsit zavaró, mert neked a 60Hz-es beállítás tetszik. Nincs is ezzel gond, csak szerettem volna, ha ezekkel tisztában vagy, ha még eddig nem voltál.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
titán
válasz Patice #23394 üzenetére
Eloszor is koszonom szepen a reszletes ismertetot, nem vagyok ezekkel tisztaban, sosem foglalkoztam vele.
Elkepzelheto, hogy tenyleg olyan sebesseggel jatsza, mert pont ezt a szappanopera-szeru kepet latni, mikor geprol nezem pedig tukor eles a kep. Amit nem ertek most sem (valoszinu az ismereteim hianya miatt ), hogy mi koze a hz-nek az fps-hez?
Egyebkent belegondolva, a jatekoknal is ha lemegy 24-25-re az fps, sokkal lassabb, akadosabb az egesz, mig 60fps-nel tukorsima.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Igen, ezt már megbeszéltük, hogy több megjelenítővel nem jó. Drivert cseréltél már?
"Bar kulso vinyorol a tv tukrosiman jatsza le, szoval valami a geppel lesz, a lejatszoprogikkal/beallitasokkal. "
A TV minden bemenetén, TV adásnál, illetve a médialejátszójában külön vannak a beállítások, ezért ha kikapcsoltad az összes képjavítót az egyik bemeneten, attól még a médialejátszónál be vannak téve és azért simább a kép
-
titán
Biztos, hogy nem függ a kimenet (VGA, HDMI, DVI) az akadozástól
Valoban nem, igazad volt! Probara vettem egy dvi-hdmi kabelt, ugyanazt csinalja vele.
A TV minden bemenetén, TV adásnál, illetve a médialejátszójában külön vannak a beállítások, ezért ha kikapcsoltad az összes képjavítót az egyik bemeneten, attól még a médialejátszónál be vannak téve és azért simább a kép
Igy van! Bedugtam a kulso vinyot es megneztem a beallitasokat, az ifc peldaul maxon van. Probaltam kiterjesztett asztalkent es valoban ugy lesz olyan szappanopera-szeru kepe, viszont ugy sem tokeletesen sima. Mikor egyeduli megjelenito a tv, akkor az ifc-t minimumra allitva ugy nez ki , hogy jo. Most mar csak az a kerdes, hogy miert csak akkor es hogy fogom en ezt igy hasznalni. Az sd-k sem sietnek igy. Valami meg mindig nem jo szerintem itt szoftveresen. Mondanom sem kell, elinditottam egy BD disket es kiterjesztett monitorkent beakadozik a tv-n, egyedulikent ugy nez ki nem!
(#23397) Patice Oksa! Igazibol azt nem ertem az egeszben, hogy ha fix 60hz-en van a kijelzo, attol meg valtozik az fps. Vagy pl jatekoknal folyamatosan mas az fps, a hz pedig allando.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Sziasztok!
Eloszor is szeretnem megkoszonni PuMbA es Patice segitseget! Ugy nez ki rendben vannak a filmek es a tv, egyelore ugy nezem oket, hogy elsodlegesnek kilovom a tv-re a kepet es hibatlanul jatszik mindent, hozzateszem iszonyat jo kepminosegben!
Szeretnek is valamit kerdezni, ha mar "tollat ragadtam":
Nehany 16:9-es filmnek miert vilagos a sarka, aminek feketenek kellene lennie? Eloszor azt hittem a tv csinalja, aztan tok veletlen vettem eszre, hogy akkor is vilagos a sarka, mikor leveszem kicsire a kepet. Mas filmeknel pedig nincs ez a jelenseg. Szerintetek ezt mi okozza? Peldakepek:
Peldaul amelyiken a tavcsoves faszi van es az utolsonal latszik jol mire gondolok. Ott van mellette a tok fekete sav, maga a film savja pedig vilagos sarku. Emiatt gondolom, hogy nem a tv csinalja, mert akkor a mellette levo savot se tudna feketen megjeleniteni.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Ahol fehér a sarok az a TV, ugye? Ha igen a válasz, akkor az sajnos a TV hibája, vagyis a panel ami benne van, ezt hívják bevilágításnak (felhősödésnek), sajnos nem egyenletes a háttérvilágítás a panel mögött és átszívárog a fény, ez sötét(ebb) jeleneteknél veszed észre leginkább. Monitornál is előfordulhat, de kevésbé jellemző vagy feltűnő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs