- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
veterán
Hali!
Kéne kis segítség.
Friss rendszer. 64bit Win 7
A probléma, hogy konkrétan a -2-es pontot sem találom meg az összefoglalóban.
Hiába teszem fel az AMD oldaláról a Catalyst-ot, csak AMD Vision Control Engine-m van. Abban meg nincs a menüpont alatt ilyen beállítás.
Ezelőtt 32bit-es rendszerem volt, ott VLC-vel akadásmentesen mentek az 1080p MKV anyagok.
De most akármelyik lejátszóval próbálkozom, BS Player, MPCHC, VLC, egyszerűen mindegyik akadozik.
Most a 64bit-es rendszer lenne a gond , vagy valamit elfelejtek telepíteni, mint amit friss rendszernél szoktam?!
Segítsetek, mert megőrülök.
Ja 2 videókártyám van, az alaplapin megy a monitor, a PCIE megy a projektor 1920x1080.
Próbáltam 24Hz, 59, 60.. sehogy sem jó.
A friss rendszer előtt mindegyiken szépen ment a film.
Ja annyi, hogy a régi rendszeren, ha elindítottam a VLC-t, akkor átváltott valami csökkentett színmódba, viszont csak VLC-nél, más lejátszónál nem, és nem is volt akkor sem akadásos, ha épp nem váltott át.
Mit próbáljak?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
veterán
válasz Atomgeszi #22551 üzenetére
VLC lenne a legjobb, mert van Androidos Remote alkalmazása, és tudom telefonról irányítani minden funkcióját. Illetve van benne +200%-ig hangosítás, ami ismételten plusz pont.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
soldi3r
veterán
Feltettem az MPHC-t, kell hozza kodek packot is telepiteni?
Illetve az SBS 3D filmeknel, hogy lehet a kepet beallitani?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
PuMbA
titán
válasz Atomgeszi #22552 üzenetére
Milyen géped van? Mert, ha az ami a profilodban van, akkor az olyan régi, hogy nem garantált semminek se a működése A 200% hangerő egyébként azt jelenti, hogy hangos jeleneteknél torzítást kapsz, szóval annyira nem jó az.
soldi3r: Mivel az összefoglalóban nincs ilyen említve, ezért nem kell kodek. 3D-t különleges módon úgy játszol le, hogy elindítod a 3D filmet és a TV-n pedig bekapcsolod a 3D módot
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Az ami a profilomban.
Egyébként semmi probléma nem volt vele rendszer telepítés előtt. A 2 éves rendszeren is röccenésmentesen ment..
Nem hiszem, hogy a 32bit-> 64bit váltás lenne az oka.
Most megpróbálok egy régi catalyst drivert.Tudom,hogy elvileg torzít, de nekem nem. És telefonról így kényelmes,hogy az alap hangerőt felviszem ezzel pedig tudom állítani 80% - 150% között.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Atomgeszi
veterán
válasz Atomgeszi #22558 üzenetére
24Hz-en jobban akad, mint 60Hz-en a VLC, ez mitől lehet? Vagyis nem akad, hanem ilyen szétesik a kép.
Kellett megszólaljak, most már 3-4mpenként elmegy a hang 0.5 mp-re.
Valami hangkodek baja van?[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Atomgeszi #22560 üzenetére
Biztos nem, akkor hagyd a 24Hz-et, vedd ki az automatikus Hz állítást, mintha monitoron filmeznél A gond az lehet, hogy a VGA-d már elavult, régebbi drivert kell használnod és nem nagyon támogathatja ezeket a dolgokat Illetve az automatikus Hz állítós dolgok megpróbálhatod úgy, hogy az MPC-HC Beállításoknál a Belső szűrők -> Videó kodek ablakban a hardveres gyorsítást DXVA2 native-ról kikapcsolvára állítod.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
Már nem merem elkiabálni tényleg.
MPCHCC-vel sikerült végül 24Hz-re belőni a projektor és hát mit mondjak.. folyik végre a vásznon az anyag.
De most elkiabálom, és holnapra megint valami driver összeszarja magát.
Még androidos remote controllert is találtam hozzá. Igaz jobban zabálja az akksit, mint a VLC-s remote, meg nincs olyan mód benne, hogy ha hívnak akkor megállítja a filmet, de több, mint a semmi.
Érdekesség, hogy amíg megy a remote és a film is addig a telefonra is streamelni a zárképernyőn a filmet. Jópofa, de nagyon értelme nincs az akksimerítésen kívül.
Amit írtál majd kipróbálom egy következő összeszarásnál, de egyelőre hagyom had guruljon így a szekér.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Fandango
veterán
madshi ujabb finomsagai
madVR v0.89.14 released
Code:
* added new "sharpen edges" algorithm
* added new "crispen edges" algorithm (tamed FineSharp)
* added new "thin edges" algorithm
* added new "enhance detail" algorithm
* removed SuperRes "radius" option (set to 0.66)
* removed SuperRes "sharpness" option (set near to 2)
* removed LumaSharpen "radius" option (set to 1.0)
* removed LumaSharpen "clamp" option (set to 0.035)
* removed "apply SuperRes first" option (set to true)
* updated AdaptiveSharpen to 2015-11-05 (experimental) version
* optimized "video size has changed" notifications to media player
* optimized aspect ratio overriding API behaviour -
R3nts
senior tag
Sziasztok!PC+TV (HDMI highspeed),kiterjesztett asztal.MPCHC+MadVR ,összefoglaló szerint belőve. A kérdésem: a Catalyst-ban a TV-nél az "ITC feldolgozás engedélyezése" opciónak bepipálva kell lennie,vagy sem? Valamint a PC,és a monitor kapcsolatánál (DVI-vel van) be van alapból pipálva a szutyok Catalystban, hogy "alternatív DVI működési mód"... De ezt csak sérült monitornál (nem értem,mit értenek ez alatt)kell bepipálni....Kivehetem a pipát az opció elől...?
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Tegnap leszerettem volna játszani VLC-vel egy .m2ts fájlt. Nem ment neki, fekete kép hang semmi, ha belecsavarok akkor szétesve a kép de semmi. Wmp lejátszotta ugyan, de nyelvet és feliratot nem tudtam változatni, win10 beépített lejátszója szintén. Keservemben letöltöttem a MPC-HC-t. Lejátszotta megnéztem a filmet, de ennyi lejátszóra nincs szükségem.
VLC-nél beállításbeli probléma van-volt? Vagy mitől fordulhat ez elő?
Köszönöm -
Fandango
veterán
madVR v0.89.17 released
http://madshi.net/madVR.zip
Code:
* significant speedups for "sharpen edges" and "thin edges" algos
* small quality change (hopefully improvement?) for "thin edges"
* fixed: repeated frames were reported although smooth motion FRC was onLAV Filters 0.67
Code:LAV Splitter
- NEW: Support for HTTPS URLs
- NEW: Automatic selection of the highest quality variant in HLS streams
- Changed: Reverted back to the old ASF demuxer
- Changed: Backported ASF seeking improvements to the old ASF demuxer
- Fixed: ASS in AVI did not work in recent versions
- Fixed: RTP/RTSP did not work properly in 0.66LAV Video
- NEW: Improved DVD subtitle and menu drawing with madVR (support for madVRs subtitle repositioning and lower latency)
- Changed: HEVC and 4K HWAccel is enabled by default
- Changed: Enabled DXVA2-CB Direct Mode with YV12 output on 8-bit sources
- Fixed: DVD menus could show a black screen instead of the menu in some situationsLAV Audio
- Fixed: Improved clipping behavior in badly mastered DTS-HD tracks -
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire megfelelő az, hogy egy HD film lejátszása közben a proci terhelése a következőképp alakul: mind a 4 mag 50% alatt van, de két mag szinte állandóan 40% fölött pörög váltakozva.
Igaz a filmek mérete is mind 30GB körül mozog, szóval nem az alap HD-kel nyomultam...
Próbálkoztam KMPlayerrel, de azzal jobban akadt, mint az MPC-HC-val.YOLOska
-
Funthomi
aktív tag
válasz Skyhigh #22572 üzenetére
Most nézve csak akkor "akad" meg kb. 1 mp-re a film, amikor belepörgetek.
MadVR-t nem használok, így is szükséges? A prociterhelésem kb. így maradt, az is sok?
Az MPC-HC esetén mindent beállítottam, csupán az Akadásmentes lejátszás rész 1. és 2. pontját nem sikerült teljesen, ugyanis nem azokat írta ki, amiket leírt (pl. 1920x1080 felbontás helyett 1680x1050-et mutatott).YOLOska
-
Funthomi
aktív tag
Uhhh ne haragudj valamiért elsiklottam az írásodon =/
Samsung 40H6200 a TV, HDMI-vel van összekötve. Windows 7 (bár azt nem tudom hirtelen melyik verzió) van egy régebbi i5 procival és egy MSI R6950 TWIN FROZR II/OC videókarival.
Azt hiszem ezekkel nem kellene h gond legyenYOLOska
-
Skyhigh
aktív tag
válasz Funthomi #22576 üzenetére
a bementet átállítottad PC-re
Tehát megnyomod a bemeneti jel választót, majd a jobb fenti sarokban kiválasztod az átnevezést és ott a PC-t választod.
Nem lehet, hogy a TV-d nem tudja a 24p-t full HD-ben és emiatt áll át másik felbontásra?A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
-
Funthomi
aktív tag
válasz belashx #22582 üzenetére
A TV 1920x1080 felbontásban van a kiterjesztett asztal szerint.
Közben állítgattam az összefoglaló szerint. A beállítás előtt már normális volt a CPU-használat, konkrétan 10% környékén mind, néha-néha ugrott 20%-ra.
MPC-HC-ban pedig nem találtam 1920x1080 felbontást.De most az madVR állítgatása után már alapból akad elég sokszor, pedig volt MPC-HC reinstall is...
A videókártya driver pedig up-to-date.[ Szerkesztve ]
YOLOska
-
PuMbA
titán
válasz Funthomi #22584 üzenetére
De várj, madVR esetén, amit belinkeltél automatikus teljes képernyős mód használata az nem kell, hiszen a madVR csinálja ezt és ott kell megadni az összefoglalóban leírt sort: 1080p24, 1080p29 stb. Ez le van írva az összefoglalóban is. A Windows képernyőbeállításokról tudsz képet rakni, hogy milyen felbontásban is van a TV és a monitor? Videókártya drivered a legújabb? A HDMI kábel nem a legolcsóbb dzsunka darab, erre még nem válaszoltál
[ Szerkesztve ]
-
Funthomi
aktív tag
Íme a kép:
De ez az MPC-HC egyre rosszabb. Reinstall után rosszabb mint a KMPlayer. Lehet csak bebeszélem magamnak, de a TV-n a kurzor stb. mozgás mintha lassabb lenne
Bár akkor sem értem, miért lenne akadás a filmben az MPC-HC-vel, ha volt reinstall és nem madVR-rel játszatom le? Annak hangolása előtt ment minden jól... Bár a leírás az ATI progijában beállítottam azt a néhány dolgot, lehet azt kellene visszatennem?
A HDMI-kábel 2m és volt kb. 1k. Van itthon egy Kitvision típusú, bár azon az van h HDMI Standard és nem látom, h átvinné a 3D-t, szóval lehet nem a legújabb típusú, bár a vége aranyozottYOLOska
-
PuMbA
titán
válasz Funthomi #22586 üzenetére
A HDMI kábel 1.4-es szabványú? Mert szerintem csak az lesz a baj
"Lehet csak bebeszélem magamnak, de a TV-n a kurzor stb. mozgás mintha lassabb lenne"
A TV-be a HDMI kábel a HDMI/DVI aljzatba van dugva? Oda kell. Ha a belinkelt képeden a Speciális beállításokra kattintasz, akkor 60Hz-et ír ki a TV-re? 60Hz-et kell kiírnia Videókártya drivered a legújabb?
"Bár akkor sem értem, miért lenne akadás a filmben az MPC-HC-vel, ha volt reinstall és nem madVR-rel játszatom le? Annak hangolása előtt ment minden jól... "
Reinstalláláskor bepipáltad azt a lehetőséget, hogy töröle az összes előző MPC-HC beállítást? Mert azt kellett volna.
"Bár a leírás az ATI progijában beállítottam azt a néhány dolgot, lehet azt kellene visszatennem?"
Biztos nem. Próbáltad úgy, hogy csak a TV-t használod önmagában kijelzőnek, úgy jó-e?
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz Funthomi #22571 üzenetére
Nem akarok nagyon belekontárkodni a beszélgetésetekbe, de megpróbáltad a Blu-Ray filmet madVR nélkül is? Tehát simán ha EVR Custom-a vagy EVR-re rakod a MPCHC kimenetét, akkor mi történik? Akkor is jelentkeznek a problémák? Az 50% CPU terhelés semmiképp nem jó, hiszen pont azért van ott a Radeon 6950-nek az UVD3 motorja, hogy az számoljon mindent. Az lenne a normális és optimális is egyben, ha a CPU kb. legfeljebb 1-2%-on mozogna, na persze ezt csak UVD motor használata mellett lehetséges.
MPCHC-ban kapcsold be a DXVA Native-ot és így próbáld meg valamely EVR kimenetet. Az UVD3 motornak még a 40 Mbps bitrátás BR filmeket is gond nélkül kell vinnie.Én még egy Radeon HD 5470M-el (UVD 2 motor) játszok le filmeket egy bazi nagy FullHD TV-n egy egyszerű HDMI kábellal, de még soha semmi problémát nem észleltem. Mondjuk én kizárólag DXVA-t használok EVR Custom mellett.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Funthomi
aktív tag
Nos öröm és bódottá van! Meg van a ludas. A TV-m csak 23Hz-en ment a max. 60Hz helyett Ezért akadt ennyire kiterjesztetten a TV-n. A normális értékre állítva a proci terhelés 1-2%, MPC-HC-ban a Teljes képernyőnél is az Összefoglalóban írt értékek látszódnak (lehet a monitort nézte/érzékelte és nem a TV-t) minden normális.
Köszönöm nagyon a segítséged, elég láma voltam az este.
És persze neked is @belashx és @huskydog17, valamint @SkyhighEgyébként pontosan mi az a DXVA?
Ha most MPC-HC-vel megy normálisan a film, mennyire lesz szembetűnően jobb a képminőség, amiket még a madVR-rel kellene mókolni? Lehet neki állok majd, de holnap Cisco vizsga van és már erre nincs agyam továbbSzóval még 1x big thx nektek, örülök, h vannak segítőkész emberek
YOLOska
-
Skyhigh
aktív tag
Kalibrálás után ha MPC-HP+MadVr-rel filmet nézek akkor a sötét árnyalatok túl sötétek, (TV vagy a Tv belső lejátszójával lejátszott filmekkel nincs gond)
Az RGB output 0-255-re volt állítva, ha átteszem 3-253-ra akkor már tökéletese, de ugye agy a színek is torzulnak.
Ha amadVR-t kikapcsolom és csak a MPC-HC-vel csinálom (output 0-255), akkor világosodik a kép, de még nem az igazi.
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezen segíteni vagy MPC-HC-ben vagy MadVr-ben?A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
huskydog17
addikt
válasz Funthomi #22590 üzenetére
Röviden: a GPU-ban/IGP-ben lévő dedikált, fixfunkciós egység végzi a film dekódolásához szüksége számításokat, így a CPU szinte semmi dolga nincs filmlejátszás alatt. Szerencsére a DXVA alapértelmezetten be van kapcsolva MPCHC alatt. Ezt igazolja az 1-2%-os CPU terhelésed is, vagyis így az UVD3 motor számol és nem a CPU.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Funthomi
aktív tag
válasz huskydog17 #22598 üzenetére
Köszönöm szépen az információt, mindig tanul vmit az ember
YOLOska
-
törölt tag
sziasztok,
kérnék egy kis segítséget:
mkv kiterjesztésű videókat nem ismeri fel sem a tv-m, sem az asztali lejátszóm, ha pendrive-ra van másolva. ugyanakkor külső hdd-ről a tv lejátsza (az asztalit nem próbáltam).
a kérdésem, hogy kell-e konvertáló progi, amivel lejátszhatóvá válik a fájl? ha igen, akkor melyiket javasoljátok? ha nem, akkor milyen megoldás van a problémára?
köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest