- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz alázógyík #13752 üzenetére
Elég jó dolgai vannak, a vizet is egyszerű belőle üríteni, nem kell rázogatni simán kifolyik, meg tetszik benne a biztonsági funkció is, ha nem mozdítod meg egy ideig, akkor kikapcsol. Azért a lakást nem bíznám rá, de hasznos.
Meg tényleg jól vasal, haladósan, gyorsan lehet vele dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemény a SAMSUNG WF60F4E0W2W/LE mosógépről? Euronicsban csereakcióban 85.000 ft. Esetleg ebben az árban tudnátok másikat ajánlani?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
Surda-
őstag
válasz madmike #13757 üzenetére
Szia!
Nekem egy betűvel eltérő típus van, arról ez a tapasztalatom.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
madmike
őstag
válasz Surda- #13761 üzenetére
A Samsung oldalán ír olyat, hogy napi mosás program. Gondolom az nem túl hosszú. Amúgy meg egy 25-30 éves Miele gépet váltunk le, az rövidre állítva is 2,5 órát mosott (amíg a napokban tönkre nem ment motorja), szóval annál minden rövidebb lesz
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
madmike
őstag
Köszi! Utánanézek majd az 5 év garinak. A jövőre nézve, ezek a gépek szerelhetőek? Úgy hallottam, hogy vannak olyanok amiknél egy csapágy csere se megoldható.
Más, személyesen megyek majd az Euronicsba szombaton, de házhozszállítással fogom kérni. Ilyenkor bemondásra is megadják a cserekedvezményt? Mert a bedöglött gépünket nem áll szándékomba berángatni.
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Sencor SVC 8 YL porszívó tulajokat kérdezem, jogos, amit itt kritizálnak, vagy ez csak valami egyedi eset lehetett?
Ami tetszik: Csendes, jó szívóerő, ergonomikus
Ami nem tetszik: Rossz minőségű, elnagyolt műanyag alkatrészek
Két nap alatt háromszor porszívóztunk vele pár percet, és a harmadik alkalom után nem kapcsolt be többet. A csövön lévő szabályzó nem zárt rendesen, teljesen zárt állapotban is szívta ott a levegőt. Visszavittük, kicseréltük egy Philipsre.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Aidan85
aktív tag
válasz emitter #13767 üzenetére
Szia,
batagy kollégának volt ez a tapasztalata a porszívóval. Nekem is volt vele nemrég garanciális ügyem... [link], videót is csináltam, azt látod linkelve a hsz-ben. Garanciában "javították", bár a szerviz először visszaküldte, hogy szerintük jó, de a boltban kipróbáltattam és ugyanúgy repült, így másodszorra is vissza lett nekik küldve, videóval megtámogatva és valamit csináltak, de nem került leírásra, hogy mit, csak annyi, hogy hibátlanul visszaküldve. Annyit javasoltak, hogy a HEPA szűrőt csak sűrített levegővel tisztítsam, soha ne mossam, hozzáteszem nem is volt még mosva.
Szerencsére nem lett azóta gond, és megelégedéssel használom... -
-
Melack
veterán
Candy 8-9 személyes mosogatógéppel van valakinek tapasztalata?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
batagy
őstag
válasz emitter #13767 üzenetére
Ahogy canniball írta, a webshop oldalán Gusztáv (2015/08/19) ugyanaz a személy mint itt Goose-T.
Az egy egyedi eset volt, abból ne szűrj le tanulságot, mert sokan elégedetten használják.Az én véleményemet egy áttekintőnek szántam, de az ott leírtakkal együtt is használható azért.
-
emitter
őstag
válasz batagy #13773 üzenetére
Köszi!
Rendelnék hozzá porzsákot is, de az edigital oldalán nem találom, hogy melyik lenne hozzá való. Itt a fórumon az Aspico 701m-es porzsákot ajánlják hozzá, de ilyenből kettő is van: 300701 és 320701. Sencor porszívó csak az utóbbi kompatibilitási listáján van rajta, de az sem pont ez az SVC 8 YL típus (hanem SVC 300 YL, SVC 400 LB, SVC 820 BK, SVC 821 RD)
Melyik porzsák való tehát hozzá?
-
batagy
őstag
válasz emitter #13774 üzenetére
Mivel nekem gyorsan kellett és nem tudtam máshová elmenni, jobb híján a T*sco-ban Menalux 1900P típust vettem. Használni használható az is, belemegy, de nem a logjobb bele, mert rácsúsztatva a papír egy részének nincs elég helye begörbülni és így gyűrődik azon a részen. Nagyon kell rá vigyázni hogy ki ne szakadjon. A Menalux amúgy is gyenge minőség.
Aspico 731 van otthon, az nem jó bele!
Aspico 701m-et jobb lenne csekkolni. Azt is írták itt, hogy Aspico 700 és 564 is jó bele.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ha valaki ért a kazánokhoz, kérem szíves segítségét [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PainKiller13
őstag
válasz Mr.Csizmás #13776 üzenetére
Mi tavaly vettünk caldera vegyes kazánt, 110kért karácsony előtt, 28kw-os, ilyen való a házhoz, megkérdeztünk hozzáértőt, mondta hogy se nagyobbat se kisebbet nem szabad venni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz PainKiller13 #13777 üzenetére
gondolom fűtött területre megy. a 28-assal mekkorát fűtesz?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pelenka35
őstag
Sziasztok
Szeretnék venni egy ruhaszárító gépet . A+ legyen ár max 300000ft. Van valakinek tapasztalata milyet érdemes?
(5 vagyunk a családban)[ Szerkesztve ]
Gamertag:Rob3rt75
-
PainKiller13
őstag
válasz Mr.Csizmás #13778 üzenetére
100nm-es családi házat + emelet. Egyébként nagyon megvagyunk elégedve a calderával, hatalmas a "szája" így az előtte levő totyához képest 3x akkora fadarabok is beférnek.
-
nelsonmanian
senior tag
Szeretnék egy turmixgépet venni, de lövésem sincs, hogy mi számít jónak. Gondolom a minél nagyobb teljesítmény nem hátrány, se az ha üvegedényes.
Mit ajánlotok? 15-20 körül szánnék rá.
-
Real_Necro
veterán
válasz nelsonmanian #13781 üzenetére
Nekünk egy Premium PR-4002 noname turmixgépünk van műanyag "edénnyel", amit 9 éve használunk.
Nem találtam meg ugyanazt, de ez az Orion külsőre ugyanaz: [link]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Zaied
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni 2 en vagyunk a barátnőmmel, családot tervezünk és szeretnénk egy jó mosógépet elfogadható áron(panellakásba a keret kb. max 120ezer)
Eddig Electrolux, AEG, Siemens-ben gondolkodtunk...(elöltöltős)
Sok ismerős javasolja az LG Direct Drive mosógépeit mi róla a véleményetek?A segítséget előre is köszi!
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Hűtőcsere előtt állok, de sajnos durván lekorlátozza a szóba jöhető készülékeket az a tény, hogy maximum 55 cm széles fér be. A konyha áttervezése lehetetlen, mert a mosogatógéptől kezdve a konyhabútorig mindent át kellene szervezni.
Szóval az 54-55 cm szélességben a javarészt Beko és Goddess hűtő felhozatal mellett még az Indesit található. Van még Liebherr, de az árban már a kereten felül van.
Indesitből néztem ki ezt: [Indesit CAA 55 NF M]A kérdésem az, hogy van valakinek tapasztalata az Indesit hűtőkkel? Mert olvastam itt róluk jót is, rosszat is. Beko hűtőtől félek, lévén a mostani, ami már 2x tönkrement ilyen márka.
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Urak!
Mosó- szárító gépről mi az általános vélekedés?
Kinéztünk az asszonnyal egy Candy-t 144k-ért. Jókat olvastam róla.Érdemes megvenni?
-
Morris
veterán
válasz csemberlen #13786 üzenetére
Miért ne?
-
csemberlen
őstag
válasz Morris #13787 üzenetére
Mindkettőnek más a belső félépítése, ezt egybegyúrva, egyik feladatot se látja le rendesen. Nekünk volt egyszer, tizenéve bár lehet a modernebbek már jobbak. Abból a fele ruhát ki kellett venni szárítás előtt. Olyan gyűrőtt volt úgy is, hogy nem tudtuk használni.
[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Morris
veterán
válasz csemberlen #13788 üzenetére
Ez tapasztalat vagy meggyőződés?
-
Morris
veterán
Ok, ezt én értem, de mondjuk konkrét tapasztalat van valamelyik géppel? Már csak azért kérdezem, mert előítélettel és/vagy ilyen-olyan meggyőződéssel nem sokra megyek. Sajnos kicsi a fürdő (sőt, az egész lakás) így nagyon fontos a helytakarékosság. Plusz, a penészedéstől is tartunk.
De akkor mit is értsek azon, hogy nem tudja normálisan ellátni a feladatát. Ha mos és szárít, akkor az nekem megfelel.[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
válasz Morris #13792 üzenetére
Éltem egy darabig Írországban. Ott két dolog alap:
- minden háztartásban van szárítógép, még a leglepukkantabban is
- és minden háztartásban két külön eszköz a mosó és szárítógép, még a leglepukkantabban isMost belegondolva, a mosodákban is mindenhol külön gép van szárításra. Ez persze nem tapasztalat, csak megfigyelés, de lehet, hogy ennyien nem tévednek.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
macilaci78
nagyúr
válasz Morris #13792 üzenetére
Nekünk nemrég ment tönkre egy Siemens tizenéves mosó-szárítógép. A szárító funkció nemigen volt használva: kertes ház, van hova teregetni. Azon ritka alkalmakkor, amikor nem ért rá a ruha oxidatív módon száradni, akkor volt a szárítógép használva. Ha egy teljes adag ruhát szárítottunk, akkor sokszor a 60 perc szárítás is kevés volt a tökéletes száradáshoz. És valóban jobban gyűri a ruhát, akkor is, ha egy inget csak önmagában szárítasz.
Ha nincs külön szárítógépnek helyed, esetleg érdemes páramentesítőt megfontolni, pl Midea készülék. kirakod a fregolira a ruhát, fregolik közé belököd a páramentesítőt, egy ventilátorral löksz alájuk egy gyenge szellőt és 2-3 óra alatt megszárad a ruha.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Morris
veterán
válasz csemberlen #13793 üzenetére
Felültöltős mosógépünk van. Igy ez jelenleg nem opció. Arra gondoltam, eladom és jön helyette a mosó-szárító gép. De a fentiek tudatában (általatok elmondott infók alapján) most egy kicsit elbizonytalanodtam.
Szerk: Mindenképp tervben van egy párátlanító gép.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz Morris #13797 üzenetére
A Mosó-szárítógépeknél mindig ki kell venni a mosott ruha egy részét a szárításhoz. Régebben ez a fele volt, manapság sok olyan van ahol kb. 1 harmadát is elég. Általában a gépre is rá van szitázva ez a mennyiség, de a leírás és az energiacímke is tartalmazza.
Tehát úgy néz ki a dolog hogy mosol pl. színeset (1-2óra programtól függően), kiveszed egy részét és addig tárolod vízesen amíg a másik részét szárítod (1-2óra), majd vissza a maradék szárítani (1-2óra), utána jöhet a világos mosása is, ugyanennyi idővel. Míg külön szárítóval + mosógéppel mosol 1 adagot, az mind megy a szárítóba, közben mosod a másik adagot. Jah, természetesen mehet a 2 gép egymás tetejére.Nem beszélve arról ha elromlik az egybegéped, se mosó, se szárító...
¤ R'n'R ¤
-
Morris
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik