- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
csemberlen
őstag
válasz Intel fan11 #14249 üzenetére
összesen 1 db 16A a villanyórádnál van?
Ennyi minden nem tud menni egyszerre az biztos 32A-ról, ha egyszerre elindítanád.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Csabroncka
Topikgazda
MOSÓGÉP ÉS MOSÁS
Találtam itt egy érdekes szösszenetet, olvasásra fel, érdemes!
"in medias res"
-
Intel fan11
őstag
válasz csemberlen #14251 üzenetére
4 db 16 Amperes biztosíték van jelenleg ugye 4 vezeték megy a villanyórától! És a villanyórán van 1 db 16 amperes kismegszakító! most ezeket az ampereket amiket a gépek vesznek fől a biztoítáékhoz kell számolni vagy a kismegszakítóhoz? Akkor nekem a 32 amperes kismegszakító is kevés lesz? 64-es kell?
Tisztábban látás végett! 1 vezeték ugye a lakás falaiban megy. 1 melléképületbe. 1 a Mosógéphez. 1 pedig mosogatógéphez, de ezen van 1 vízmelegítő meg a mikró! ezeken mind külön külön van 1-1 16 Amperes biztosíték! + ugye a 16 amperes kismegszakító!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
csemberlen
őstag
válasz Intel fan11 #14253 üzenetére
32A mindenképpen kelleni fog, ha ésszerűen használod elég lesz. ha nem akkor folyamatosan lenyomja. Keress regisztrált villanyszerelőt a 32A-hez.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Intel fan11
őstag
válasz csemberlen #14254 üzenetére
igen. A 32 A-es kismegszakító ügye folyamatban van! azt mondta a szolgáltató ezt még ingyen kicserélik. Es akkor a villan tüzhelyhez egy 2,5-es vezetéket húzzunk az órától a villanytűzhelynél pedig erről vegyük 2-é 1,5 ös vezetékkel 1ik a sütőhöz lenne kötve a másik pedig a főzőlaphoz? 16 A-es biztosítékok elegendőek? Az az igazság elképzelhető, hogy hétvégi napon sütés főzés mosás mosogatás menne 1szerre! Tehet mosógép szárítógép mosogató és sütés főzés! Így is elég a 32 Amper? Most jelenleg a 16A-es bírja a mosogató, mosógépet meg vízmelegítőt! Meg őszintén nem akarok ezen agyalni mikor mit használhatok!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #14255 üzenetére
Nem,ha lesz 32A a tűzhelyhez 6mm es vezetékek kellenek,a vizmelegítőhöz ugye már van küiön vezeték.A 32A az igényeidhez kevés lesz,szerintem hívjál egy vill szerelőt aki felméri a belső hálózatod állapotát és normálisan megtervezi a vezetékezést.Egyébként én a helyedben és az Igényeidet figyelembe véve 3x16 vagy amit nehezebben adnak 1x50A ben gondolkodnék.
-
nagyúr
általában rákötik a fűtésrendszerre, ami vízzel van feltöltve,
majd a bejövő ágra a Hideg vizet, a kimenő ágra a meleg vizet, amit átfolyóként melegít fel
végül légtelenítk a rendszert és beállítják[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
MODERÁTOR
Köszönöm Urak, szerelő lesz a vége.
20 éve a Prohardveren
-
cikasz
őstag
válasz fi:zi'k #13977 üzenetére
Kenwood KM287 lett végül.
Most voltak ezek a glamúrnapok és 20% olcsóbban megvettük az MM-ben.
Tegnap palacsintatészta készült vele, ma házisavanyúhoz reszeltem/szeleteltem vele káposztát, uborkát, sárgarépát, hagymát. Ebéd után a nejem kuglófhoz csinál vele tésztát aztán közben majd a gyümölcscentrifugát is kipróbáljuk!
Szerintem jó választás volt.https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
berek21
őstag
Üdv a topiklakóknak. A feleségemmel beszélgetünk itthon arról, hogy mosógépet kellene cserélni. A kérdésünk az lenne, hogy megéri-e olyan gépet venni, ami mosó-szárító egyben? Ha igen akkor melyiket kb 200-250 k lenne rá a keret, ha nem akkor milyen konfig javasolt külön külön. Természetesen e keret így sem változik. Elöre is köszi a válaszokat.
Lancia Delta III eladó!
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz berek21 #14263 üzenetére
Az egybe gépet nem javaslom!
Elöltöltős gép esetén a szárítót rá lehet tenni! Szárító gépet is nagyon muszáj esetekre tartom fontosnak, például ha erősen penészesedik és párás a lakás. Iszonyú mennyiségű energiát emészt fel, és jellemzően a mosógép-kapacitás felét, háromnegyedét képes fogadni, feltételezve, hogy MAX ruhamenyiséggel mosol.
Száraz lakásokba én a hagyományos teregetést az egészség szempontjából is jónak tartom (ez azt jelenti, hogy egy adag ruha 24-34 óra alatt megszárad).
"in medias res"
-
berek21
őstag
válasz Csabroncka #14264 üzenetére
Köszi a gyors választ. A mi házunk egy könnyűszerkezetes építmény. Csak amiatt gondolkodunk szárítógépben, mert nemrég volt egy csőtörésünk ami rendesen megmutatta hogy mi az hogy "penészesedés". Öt főre mosunk, és általában hétvégén, amikor mindenki itthon van. A száradó ruháktól alig lehet elférni ősztől tavaszig. Lehet hogy több lenne a fogyasztás de amikor meglátom az ablakokon a párát, rám jön a sikítófrász. Lehet hogy mégis megkockáztatom a vételt. Lehet tudni hogy mely márka melyik típusa a legmegfelelőbb, a feljebb említett kondíciókkal?
[ Szerkesztve ]
Lancia Delta III eladó!
-
Intel fan11
őstag
Mennyi amúgy egy teljes villanyos tűzhelynek a fogyasztása! Egyébként a jelenlegi felállástól annyi fog változni h karácsonyra jön a szárítógép jövőre pedig a villanytűzhely és jelenleg 16 A-ról megy a mosógép és mosogatógép. Gond nélkül megy 1szerre! Nem fog elég lenni a 32A-os kismegszakító? Amúgy majd kihívom a demasz 1ik partner emberét. Egyébként annyira nem vok képbe kismegszakító és a biztosítékok közt mi a különbség? mert ugye biztosíték van 4 x 16A + az 1x16A kismegszakító!
-
Intel fan11
őstag
Ezzel nem értek 1et! Nagyon is jó a szárítógép! nem kell a halom ruhát kerülgetni! Nem kell vasalni!Pöszmetet kiszedi! A jelenlegi A++ osztályba tartozók évente 260 alkalmú használat esetén kb 9000 ft-al növeli meg az áram számlát! Ja és persze hőszivattyús kivitelűre gondolom. Akár 50%-al kevesebbet fogyaszt a kondenzációshoz képest! Mondjuk májustól - szeptig meg szabadba teregetünk! Szóval sztem nagyon megéri beruházni 1 ilyen gépre! Ja és amit télen kiadnánk szárítógép villanszámlájára az bejön a locsolás villany árából!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Intel fan11 #14267 üzenetére
A tűzhely fogyasztása attólfügg milyen teljesítményűt veszel,vannak többet és kevesebbet fogyasztók.A mosó és mosogató gép szakaszosan fűt ritkán húzzák az órát egyszerre.16A durván =4000W al.A biztosíték az a régi betekerős,ha kimegy cserélni kell.Kismegszakító ami ha lecsapódik fel lehet nyomni.mindegy,hogy az óra alatt van plombálva vagy a lakás kiselosztójában.
-
berek21
őstag
Kösz mindenkinek a válaszokat, bár a "locsolás villany ára", nekem nem jött le.
Lancia Delta III eladó!
-
-
Intel fan11
őstag
Értem. Tehát 32 A dúrván 8000 wattot visz? 1000 Wattosak a mosogató mosó gépünk + víz melegítő. Szárítógép is ennyi lesz tehát az 4000watt. Akkor 4000 watt maradna a tűzhelynek! Az kevés? És ugye feltéve, hogy 1szerre megy minden! Ritka, de nem lehetetlen!
-
csemberlen
őstag
válasz Intel fan11 #14272 üzenetére
nézd meg előbb az adattáblákat, inkább a 2* annyi a teljesitményük.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Intel fan11
őstag
válasz csemberlen #14273 üzenetére
Épp Nézegetem 8-10 KW-osak! Lehet kombináltat kéne nekem venni! Olcsóbb is. És úgy már 100%ék elég a 32 A-os kismegszakító! Amúgy azért akartam teljes elektromost, hogy könnyebb takarítani mint a gázost jobban is nézki, de viszont jó sokat fogyaszthat! Meg elektromoson jobb főzni is azért! Legalábbis sztem!
-
cekkk
veterán
Iszonyú mennyiségű energiát emészt fel, és jellemzően a mosógép-kapacitás felét, háromnegyedét képes fogadni, feltételezve, hogy MAX ruhamenyiséggel mosol.
Ezt én erős túlzásnak tartom, nekem egy Siemens WT66B200BY ami 8 kilós pamutból és 1.79 kWh a fogyasztása.
Klímát használsz?Lehet ezekbe rendesen pakolni és legalább nem a lakást párásítja az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Nézd a költségtakarékosabb fogyasztás a "0" fogyasztás, nem hiszem hogy csak azért mert mondjuk energiatakarékos egy izzó feleslegesen használnád?
Pontosan ezért kérdeztem rá a párára.
Nálunk száraz a lakás levegője, gyakorlatilag 1 éjszaka alatt leszáradnak a ruhák. Télen párától függetlenül szellőztet azért az ember, de ott ahol folyik a fal és az ablak valóban nincsen más megoldás a szárítógépen, vagy párátlanítón kívül.Az hogy vasalni sem kell utána a ruhákat, nekem ez új dolog
megj: igen mihez képest sok a fogyasztása, az általad említett fogyasztással én úgy tudom egy 50 nm2-es lakás simán hűthető (ha már a klímát szóba hoztad)
"in medias res"
-
Apollo17hu
őstag
Mikrosütőnél mire kell figyelni? Kb. annyira értek hozzá, mint a porszívókhoz. (semennyire)
Semmi extrára nem használnám, csak ételt melegíteni. Néha kukoricát pattogtatni.
Konyhaasztalon helyezném el (ne beépíthető legyen), fehér passzolna a bútorhoz.
20-25k lenne a keret rá.Van esetleg bestbuy, vagy várható akció a következő néhány hétben?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Apollo17hu #14278 üzenetére
én az alapján választottam (samsungot ) hogy a tetején ne legyen szellőző, csak az oldalán, mert így a teteje is pakolható, ami sok hasznos négyzetcentimétert jelent.
-
pjen
félisten
Sziasztok.Nem rég vettem mikrót,egy Samut.Volt már pár mikrom,de ilyen még nem.Ha bekapcsolom és becsukom az ajtót elalszik benne a lámpa.Van még valakinek ilyen,vagy én fogtam ki?
-
cekkk
veterán
válasz Csabroncka #14277 üzenetére
Én megutáltam a szárítás, kerülgetni kell sokat nem tudsz mosni, mert akkor az egész lakást akár elfoglalja a ruha.
Az hogy vasalni sem kell utána a ruhákat, nekem ez új dolog
Ki kell próbálni, de egyébként a jobbak tényleg nem gyűrik össze a ruhát.Venni kell ezt is egyet kipróbálni úgy mint a tápkábelt, van akinek bejön van akinek nem, nekem az nem jött be a szárítógépet meg semmi pénzért nem adnám oda.
Ismerős párnak is vettünk egyet, nekik 2 óvodás gyerek van, iszonyat sokat mosnak és így azóta ilyen rossz időben nem kell bent szárítani.
[ Szerkesztve ]
-
zsiz
őstag
válasz Apollo17hu #14278 üzenetére
én most vettem egy ilyet Samsung ME71A, de nem feltétlenül ajánlanám... a másik kiszemeltem Gorenje MMO20*, ebből van fehér, inox, digitális, mechanikus... ezzel lehet, hogy én is jobban jártam volna. illetve ezeken gondolkodtam még: [link]
arra figyelj, hogy minél nagyobb legyen, minél jobb teljesítményű, és minél több garival, valamint ha nem kell plusz funkció (pl grill) akkor ne fizesd ki feleslegesen, keress olyat amiben nincs. bár 20-25k-ba nem nagyon fér bele szerintem csak 20-23 literes és 800W-os
a régi mikrónk 900W-os volt, nem tudom mennyit számít hogy a mostani csak 800W-os, de az tuti hogy a reggelim a régiben 2-2,5 perc alatt kész volt, most 2 perc után még 2 percre vissza kellett tennem. de a többieknek is feltűnt, hogy tovább kell melegíteni vele mint a régivel.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
-
Intel fan11
őstag
https://www.mall.hu/elektromos-tuzhely/siemens-hc724220-szabadonallo-elektromos-tuzhely?utm_id=at1%213170188&utm_source=facebook_roi_dpa&utm_medium=cpc&utm_term=ROIHUNTER&utm_campaign=DPA+-+Category%3A+EA--All+EA+-+3+Day+View+DNP+MPA+%28desktop%29&utm_content=at1%213170188
villanytűzhelyben siemensről mi a vélemény? konkrétan ez nagyon jó árban van!
-
Acef
addikt
válasz Intel fan11 #14285 üzenetére
Milyen gart ad a MALL.HU?
A HU importőtől veszi, vagy külföldi?Az AEG 60cm széles tűzhelyet nézd meg ha spórolni akarsz. Korrekt készülék, és kb 40-50 e Ft-al olcsóbb mint a HU import Siemens.
-
cekkk
veterán
válasz Intel fan11 #14287 üzenetére
Kérdezz rá a Siemensnél a mall oldalról vásárolt gépre mennyi a garancia.
Az aegre keress rá. Bár szerintem túl árazott mint az Electrolux.
-
Acef
addikt
válasz Intel fan11 #14287 üzenetére
Az Electrolux csoport tagja. Jó, igényes készülék. (csak nem vasaló, hajszárító, stb-ben)
[link][ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Ez is jó ár és elég sokat tud! Bár nekem ez az AEG márka semmit se mond!
Egyébként olvastam olyat hogy nem jó a kerámia lapos tűzhely mert lassan forr fől az étel és csúszkál az edény rajta! Ezért jobb a kombinált! Ez mennyire igaz? elég bizonytalan vagyok, hogy kerámia lapos legyen vagy kombinált!
Őstag létedre nem tudod használni a link gombot
[ Módosította: koxx ]
-
cekkk
veterán
válasz Intel fan11 #14290 üzenetére
A link gombot légyszíves használd.
Keress rá akkor a márkára, ha nem mond semmit. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz Intel fan11 #14285 üzenetére
Link gomb?
Cekkk: nálam túl száraz a levegő, kíváncsi leszek tavasszal az ablakcsere után, megfontolom
"in medias res"
-
Acef
addikt
Jó
Bár nekem ez az AEG márka semmit se mond!
Nem ismerhetsz mindent. Sokan szeretik. Az ellux csoport prémium márkája. -
Intel fan11
őstag
Bocs még sosem használtam a link gombot láttam h írásnál van sok minden lehetőség de sose figyeltem mire való. Csak írni szoktam!
-
Shadowfax
addikt
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnénk új kombinált tűzhelyet (felül gáz, alul villany) vásárolni. Elvárások:
-szabadonálló, fehér színű zománcozott lehajtható tetővel
-tudjon légkeverést
-a nagy gázégő lehetőleg hátul legyen, ne elől
-egykezes szikragyújtásAmi ezeknek megfelel: Gorenje K55320AW. 86k körül van. Van ezzel a tűzhellyel kapcsolatban tapasztalata valakinek? Vagy esetleg hasonló árban valami mást tudnátok ajánlani?
Még egy kérdés: ha pl. az edigitalnál rendelem meg, ingyen elhozzák, viszont nekünk kellene a Gorenje szervizzel intézni a gázbekötést?
A régi tűzhelyet csak akkor viszik el, ha mi előzőleg "leszereljük" a gázról? Ehhez kell szakember, vagy házilag is megoldható? -
Acef
addikt
válasz Shadowfax #14295 üzenetére
Jó választás a K 55320 (minőség, szolgáltatás, felszereltség).
Viszont azt olcsóbban is megveheted, az árukeresőn 78000 körül írja az MM-nél.
A szervizzel neked kell beszélned, kb 8000 + a cső ára a bekötésnek. A régit kérdezd meg a szerviztől, hátha ők is elviszik a beüzemeléskor. Egyébként házilag is leszerelhető, gázcsap elzár, kulcs, ...
[ Szerkesztve ]
-
Shadowfax
addikt
Köszi a választ!
85k a Media Markt-nál. Ott rákérdeztem a bekötésre, azt mondták, hogy a házhozszállítás után 72 órán belül jön ki a szerviz bekötni. Tehát van valami szerződéses partnerük.
Én jobban örülnék, ha az új idehozatalával a régit egyből elvinnék, mert elég kevés hely lenne két tűzhelyet kerülgetni... -
zsiz
őstag
válasz Shadowfax #14295 üzenetére
Nekem ennek a nagy testvére van (60 centis) és egy rossz szavam nem lehet rá. Szóval jól választottál.
Én is a Media Markt-ot ajánlanám, egyrészt a garancia miatt (gyártói -igaz, az edigitalnál is az ha jól tudom), másrészt nekem ha jól emlékszem 3k-ért hozták házhoz (kb 25km-re), 1 vagy 2 napon belül -már nem emlékszem pontosan- küldték a beüzemelőt. A szerelő elviszi a régi készüléket, igaz mi nem akartuk, hogy elvigye mert jó lesz az még vész/költözés esetén.
Mi bent a MM-ban intéztünk mindent. Megrendeltük, kifizettük a készüléket, a szállítást és a bekötést. Majd mikor küldték a szerelőt még az anyagköltséget kellett fizetni (gázcsap+cső). A cső mondjuk nem volt olcsó.
[ Szerkesztve ]
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest