- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
huhh... hát képzavar van..
Neked 15nm-re kell moziélmény. Oda nem érdemes állókat venni, mert kicsi a tér. Bőven elég a polcsugárzó (ezt tapasztalatból mondom).
A házimozi úgy néz ki, hogy te bent ülsz a hangfalak között, melyeket próbálnak úgy megszólaltatni egy film közben, hogy azt hidd a részese vagy. (hűű de marketing duma )
A párbeszéd 90%-ban a centerben szólal meg, 10%-ban (pl X-men, amit írtam) az összes többiből. Attól függ, hogy keverte meg a hangmérnök.
Az effekt hangokat szólaltatják meg a többi dobozból. Pl jön egy repülő hátulról és elszáll feletted. Ezt először a surroundok szólaltatják meg, majd ahogy közeledik hátulról, szép lassan vagy gyorsan beúsztatják a hangot a frontokba, majd a végén csak a frontokból hallod. (Általában a centerből is jönnek effekthangok). Ettől van az az érzésed, mintha elszállna feletted.
Tehát, ha nagy eltérés van a dobozok közt (pl álló vs. polcsugárzó), akkor a közeledő repülő hangja megváltozik, miközben átkeverik a hátsó dobozokból az elsőkbe. Így elvész a térhatás. Az lenne a tökéletes, ha a center is ugyan olyan lenne mint a másik 4. De ez középre, a képernyő alá, vagy fölé nem mindig praktikus. Így létrehozták a center formát, ami ugye a fekvő doboz. Ha okosan választja ki az ember a szettet, akkor a center nem fog hangképileg kilógni a többi közül. (pl mission M32 vs M3c2)
A szaküzletekbe látsz olyan szettet ahol a frontok állók, de az csak akkor előnyös (és egyben hátrányos filmnézéskor a fent leírtak miatt), ha zenét hallgatsz, és szükség van a hangerőre. Neked 15nm-re kell, és ha már nem vagy 15éves és nem abból áll a zenehallgatás, hogy beremegteted a szomszéd ablakát is, akkor polcsugárzóval tökéletesen elégedett leszel zenélés közben is.Lentebb írtam az állványok szükségességét. Ez nem csak azért kell, hogy porszívózáskor ne legyen útban a doboz. Hanem mert ezzel fülmagasságba tudod emelni a frontokat és surroundokat, ezzel is növelve a hangminőséget. Nem beszélve arról, hogy a hangfalak minőségi megszólalását szinte megduplázza, ha jófajta állványra rakod. (ezen én magam is meglepődtem, s beláttam , hogy nem szabad sajnálni a pénzt állványokra, esetemben 40ezer huf volt a 2 pár)
Itt az alábbi link, sok mindent elmagyaráz (balra, házimozit okosan menü):
[házimozi]
Lényeg, hogy ennyi pénzből, nagyon jó kis rendszert fogsz majd összerakni, csak ne kapkodd el, és olvass minél többet utána.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- Niceboy NIC-HIVE-DROPS-3 vezeték nélküli fülhallgató
- GoGEN BPS 738 fekete 160W party hangszóró féláron eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs