- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ez lesz a legolcsóbb Snapdragon 8 Elite modell idén
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #7335 üzenetére
Az a kifejezés nem azt jelenti, sokan használják tévesen. Saját magát nem követheti meg valaki, csakis más embert, akit megbántott, megsértett. Nem kell ahhoz újságírónak lenni, hogy szabatosan írjunk és beszéljünk az anyanyelvünkön. Persze nem árt elolvasni néhány ezer könyvet.
(#7345) Jigsaw04
Ha valóban bugázta, akkor valóban jelképes összeg lehetett, ugyanis annak a szónak LOPÁS a jelentése.
". A mai börtönszleng egyik legismertebb szava a ’lop, eltulajdonít’ jelenté-
sű bugázik (SZABÓ 2003). A bugázik ige és igekötős (elbugáz, megbugáz ’ellop’),
illetve főnévi származékai (bugázás ’lopás’, bugás, bugázó ’tolvaj’: uo.) "
Forrás: [link]
Wikiszótár.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
Zsmester89
őstag
Az mitől lehet, hogy a pár hónapos Denon erősítő elejéről lepattogott több helyen a festék? A gyerekre tippeltem,de semmi karcolás, valami más lehet a háttérben.
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Valkűr
addikt
Tudtok nekem mondani olyan subwoofert ami teljesitmenyben, hangban és árban tudja kb. A Jbl ES250 szintjét hozni?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
eldorado8
csendes újonc
Köszi nézegettem már Taga szetteket is, de sok infót/véleményt nem találtam róluk így továbléptem a márkán.. Elhoztam a Jbl szettet kezdésnek, na most vagyok bajba a kábelezéssel..mit mivel hova?? Próbálok pár képet feltenni. Kábeleket nem nagyon kaptam holnap mehetek vásárolni ha kapok egy kis helpet . (Sam led tv- xbox360- Yamaha rx-v457- jbl scs178 5.1 szett) Az nem gond hogy a hangfalaknak 4ohm, az erősítőn pedig a front 4-8ohm de a többinél center/surround 6-8ohm van megadva..?
[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
Azt nem értjük, hogy ha te nem csak hogy pont olyan hangfalat szeretnél, pont annyiért, mint a JBL ES250, de még - a hozzászólásod alapján - akár konkrét modell is megfelelne, akkor miért nem veszed meg?
-
Valkűr
addikt
válasz lajthabalazs #7361 üzenetére
Egy szoval nem irtam,h pont olyat. Kérdésre nem illik kérdéssel válaszolni. Gondolom nem a Jbl Es250 az egyetlen jo sub a 100 ezres kategoriaban. Az erdekelt volna hogy mi az ami esetleg van hasonloan jó dinamizmusban, erőben es ár érték arányban. Nem irtam hogy ugyan ugy szoljon, hanem hasonloan jó ár érték arányú. Remélem így érthető
-
Nemir Ombe
addikt
-
roli636
csendes tag
Szia!
Nem ismerem a JBL E sorozatot, de én inkább vennék a helyedben egy használt erősítőt.
Nekem volt HK 171S-em. Használtan jobb erősítőt vehetsz ennyi pénzért. Pl. Denon AVR 3808. Eladtam és veszek egy használt Pio-t.
Nem tudom mennyire illene hozzá, kérdezz rá a többieknél.ROland
[ Szerkesztve ]
-
Hapi18
tag
Beállítottam a subot ahogy itt és kb. minden cikkben írják. (LFE,minden small, vágások stb.)
Rendben volt minden jól szólt. ELindítottam az audyssey-t és a plafon hangszórókon kívül mindent vissza rakott large-ra, és a subot jelentősen visszavette és azt mérte 6 méterre van pedig csak 3-ra.A térhangzás jelentősen jobb lett viszont a mély az nem tetszik. Van olyan cikk ahol az audyssey beállításokkal foglalkoznak?
Ja és a vágásokat is elállította 40 Hz-re az összes hangfalat.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7363 üzenetére
Igen, de mindhárom éppen a duplájába is kerül újan. Jamot pedig kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
válasz #09634560 #7365 üzenetére
Polk RTi melyikre gondolsz ami 100 ezer forint körül van? Klipsch szintén nem az én világom. A Quadral sem nyújt többet a 100 ezres kategóriában. A Quadral Qube 8 vicc a JBL mellett ezt épp hallottam, felejtős darab minden téren. Sem erő sem igazi mély nem jön belőle. Nem hangzatos nevet szeretnék. A JBL ES250 -et hallottam. Nem találtam eddig jobb subwoofert a 100 ezres árkategóriában tőle. Bőven van tartaléka, és elég mélyre is megy, nem jön zavarba. Okom van amiért nem azt veszem mégsem, már ha egyáltalán még kapni belőle. Nem kezdem el ecsetelni az okát.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7374 üzenetére
Igen igy van. De te egy hasznalt terméket mutatsz kulfoldi beszerzessel. En meg uj bolti árakról. Esetleg a Taga Platinum Sw10 milyen lehet?
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7376 üzenetére
Upsz akkor nem szoltam. Az árak miatt hittem, h használt. Közben kaptam egy tippt egy Taga Platinum Sw10 subra, ami állítólag még jobb is mint a JBL. Ezt ismered esetleg?
-
Zsmester89
őstag
válasz Zsmester89 #7354 üzenetére
Béci erre nincs tipped?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
MasterMark
titán
-
BBéci
legenda
válasz Zsmester89 #7383 üzenetére
Nem értem, mi történhetett, mert az erősítőket nem festik, hanem eloxálják az alumínium lemezt. Ha műanyag, akkor azt a fröccsöntéskor, anyagában színezik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
Annál a JBl-nél nem nehéz jobbnak lenni, mint írtam korábban is. Egy ismerősnél is ilyen Taga-ra esett a választás, de inkább a Taga Harmony TSW 120-ból lett 2db, annyira nem volt hangban különbség csak árban (de ott jelentős), így inkább 2 "olcsóbb" Taga lett 1 "drágább" Taga helyett. Olcsó szubnak teljesen jó, de 100e+ Ft-ot nem ér.
Azt nem értem, hogy "jobb" szubot kerestél/keresel, akkor miért ilyeneket nézegetsz, a korábban linkeltek, a Jamo és a mások által említettek is több kategóriával jobbak ezeknél és árban kb. ugyanott vannak, mivel féláron vannak akcióban. Ilyen akciós árak mellett felesleges olcsó, belépő kategóriát nézni, az minden szempontól csak rosszabb lesz.
Hmm ....
-
nagyúr
válasz Zsmester89 #7354 üzenetére
Dobj már egy fotót erről a festéklepattogzásról légyszi!
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #7387 üzenetére
Eddig ezt a JBL subot tobben agyondicsérték, teszteken is azt írják a joval a kategoriája felett teljesit. Most ti lehuzzatok. Igy nehéz használható infohoz jutni. Eddig a Jamokat semmibe sem nézték, most jó a Jamo sub. Te kitudnal ebből bármit szedni ami információ értékkel bír? Nem irtam, hogy jobb kell. Azt kerdeztem van e ár érték arányban jo, ezen kívül más sub is hasonló árban. 😊 Pont azert kérdeztem mert fura volt hogy ez az egyetlen sub amirol ebben a 130 ezres arsavban ilyen jokat irnak es hallani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Belépő kategóriás Yamaha sub ládám valamiért nem kapcsol, se ki, se be magától. Mi lehet az oka, vagy alapból nem lehet beállítani?
-
Nemir Ombe
addikt
Nem lehúzva lett az a sub, csak jelenleg (a jelenlegi áráért) jóval jobbat lehet venni. Amíg 50-60e volt az "akciós ára" megérte, jelenleg nem éri meg. Mit nem értesz ezen?
Amúgy meg nem mindegy ki mit mond róla, Te pont nem ilyet akarsz venni, csak valami mást ami legalább így szól és ilyen árban van.
"Subwoofert keresek ami árértékben hasonloan jo mint az Es250 volt"
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
eldorado8
csendes újonc
válasz Ragadozó #7364 üzenetére
Kérnék egy kis segítséget. Az ajánlott cikk elolvastam aszerint a hangfalakat mind az erősítőre kell kötni, viszont amit találtam leírást a Jbl scs 178 szetthez ott a két front hangfalat az aktív mélyre köti, a centert és két hátteret az erősítőre..(?) Illetve a tv-t egy optikai kábellel és egy sárga rca-val kötöm az erősítőre?
[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
Szedtétek már szét hangdobozt tuning céljából? Gondolok itt újrakábelezésről, hangváltó elemeinek kicserélése, + kipárnázás ilyenek.. Nyilván szarral gurigázni nem lehet de bármi tapasztalatra véleményre kíváncsi vagyok. [link]
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #7392 üzenetére
Nem akarok belevau, de házimozi cuccoknál általában mindig a listaárat kell nézni ("...új/listaáron kell nézni"). Szóval ha mondjuk a JBL ES250 listaáron (megjelenésekor) ajánlott volt, akkor biztosan jó sub volt az akkori kategóriájában. Erről egyébként beszéltünk mi is már mint hogy mi mennyibe kerül, mert ha az akciós árakat nézzük akkor szinte nincs is igazán ajánlott doboz v szett, hiszen mindig az alkalmi vétel szabja meg a jó v rossz vételt.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
HK AVR 132 tipusú erősítőm van ami a tv-vel van összekötve.
Ha az előlapon található jack-be bedugom a fejhallgatót akkor minden más elnémul.
Van lehetőség más kimenetet is használni ha bedugva hagyom a fejhallgatót?Állandóan oda kell menni az erősítőhöz kihúzni a jack dugót ha a hangfalakon szeretném hallani a hangot?
Nincs valami váltási lehetőség a kimenetek között?Üdv:Viktor
-
őstag
Sziasztok. Abszolút kezdőként (nem volt soha hifi/HM rendszerem..illetve egy ilyenem van.. ),mit javasolnátok nekem egy kb 35m2-es nappaliba? Ami fontos lenne nekem, hogy 80%-ban sztm zenét hallgatnék (abból is 70%-ban modern mai DJ-ket,régebbi jobb zenéket,jazz-t soha). Van egy NAS-om,seretek netes rádiót hallgatni, van egy apple TV-m egy X-Box-om,projektorom,Full HD TV-m.
Árban max 4K (gondolnom kell más kedvteléseimre is,hogy maradjon della) mindenestől (erősítő,kábel,hangfal) és könnyen kezelhető legyen,nyilván szépen szóljon.
Ami fele sodródok egy Denon AVR-X2200 7.2. vagy a olcsóbb 1200-as.(esetleg 1100-as) Hangfalban tanácstalan vagyok hozzá. Néztem ezt a Eltax Explorer 5.0 hozzá vagy esetleg elmennék egy Boston Acoustics Classic CS260 MKII POWER 5.1 szett-ig vagy egy JAMO S 626 HCS 5.0-öt.
Nem riadnék vissza a hasznáétól sem,néztem ezt a Pioneer SC-LX75-t is a maga idejében biztos nagyon szuper volt és jobb is lehet a hangzása, de nekem egy kicsit olyan érzésem van mintha autóban kellene dönteni egy 6 éves BMW 7-es és vadi új jól felszerelt insignia között amiben minden új benne van és új, garanciás. Nem tudom jó e hasonlat?
Szóval segítséget kérnék mit javasolnátok egy totál kezdőnek ebben a belépő szegmensben?
Köszi.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Ragadozó
Ármester
válasz Maxximus #7399 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, előtte kicsit menj el hallgatózni, hogy milyen hangsugárzók - erősítők tetszenek hangra, mert amiket írtál teljesen másképp szólnak.
Azért irányítottak át ide, mert nincs tapasztalatod-e téren. Ha 2 millát mondát volna, akkor is ide való első körben a kérdésed. Remélem érted miért írom. Ha ragaszkodsz az újhoz, az nagyon behatárolja lehetőségeket, hangsugárzóból inkább használtat, ha erősítőt nem mersz használtat, akkor vegyél abból újat.
De azért linkelek ezeknél jobb hangsugárzó szettet is: [link], [link]
Valamint megkérlek a kulturált fórumozásra, a másik topikból törlöm a bejegyzésedet.
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest