- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz canniball #6800 üzenetére
Egy hetes folyamatos anyázás után visszatettem a Win7 operációs rendszert. NAS ügyben más a véleményem, remek dolognak tartom, bár nekem még nincs. Egyik hatalmas előnye, hogy nem kell bekapcsolni mellé a PC-t.
Bizonyára nem Dune volt a médialejátszód.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MasterMark
titán
-
Ashenvale86
tag
Ő a kiszemeltem:
Logitech Z906
optikain a ps4-et, és gondolom a 3 jack(fekete sárga világosztöld) pedig kezelné a pc-t?
Mit gondoltok? Bár az ára eléggé borsos, de ahogy nézem erősítős megoldással többi kerülne. -
xxxxxxxxx
tag
HDMI-s erősítőnél sokkal jobb megoldás a HDMI hangkártya használata,mivel az SPDIF-el ellentétben PCM-ben, amit a játékok használnak, nem korlátoz 2ch 48KHz-re,hanem akár 8 csatornán mehet 192KHz-ben is.
Filmeknél optikain ugye kimegy DTS és AC3, de HDMI-n a megfelelő szoftver ( KODI pl ) és forrással lehetőséged van a lossless DTSMA és TrueHD formátumok használatára is.
Szerintem simán eladhatod a hangkártyát, ha nincs olyan szoftveres része amit használsz, illetve általában ezeknek ugye az analóg része jobb minőségű,mint az alaplapiknak.
Ha ezeket nem tervezed használni, csak az erősítőn keresztül fogod használni, akkor kukázhatod a hangkártyát.Igen, nekem is fájó azért, eladtam a Cretive Zx hangkarit, de nem sok értelme volt.
Equalizer hiányzik azért, de nem nagy érvágás. -
BBéci
legenda
válasz Ashenvale86 #6804 üzenetére
Elhibázott ötlet, PC-s szett, nem házimozi.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xxxxxxxxx
tag
Azért nem lenézendő. Meglepően jól tud lenni egy PC hangfalszett is. [link] bár kétség kívül ez a logitech megoldás pont nem az. ár/érték re gondolok
Valamikor 20E HUF ért vettem egy ilyen szettet.
De volt nagyobb tesója islink [éles]
Persze ez is egy szint csak anyagi oldalról meggondolva nagyon jó megoldás lehet. Indulásnak elég sok lóvét bele kell fektetni egy normális házimozi szettbe.[ Szerkesztve ]
-
Ashenvale86
tag
De azt jól gondolom, hogy ezzel meg tudnám csinálni, igaz? Vagy esetleg más pc-s szettet , ami olcsóbb és szintén meg lehetne vele, tudtok mondani?
-
MasterMark
titán
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írok-e. Van egy 1,5 éves Onkyo TX-NR636 erősítőm. Még van fél év garanciám rá. Nagyon szeretem, csak egy baja van: kb. 1/4 évente eljátsza, hogy HDMI-ről érkező hangforrást (BD player, számítógép) semmilyen szinten sem szólaltat meg, egyik napról a másikra. A többit igen (radió, USB...). Beszéltem a bolttal, ahol vettem, írtam az Onkyo központba is. A válasz, hogy húzzam ki a konnektorból 1 órára és minden rendbe jön. Vagy egy másik megoldás a reset, de ekkor törlődik minden. Végtelenül bosszant, mint kiderül, Onkyo jelenség.
Képzeljétek el, hogy leültök filmezni, de előtte be kell iktatni egy 1 órás kényszerpihenőt... Ki nem mászna ettől a falra?Mit tennétek a helyemben? Verjem az asztalt a boltban ahol vettem, mielőtt lejár a garancia? Ha egyszer el akarom adni, lehet visszahozzák másnap, mert nem fogják tolerálni azt, amit én 1,5 éve tolerálok...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Ashenvale86
tag
Ezeknek a pc-s szetteknek van itt külön fóruma?
-
nagyúr
válasz Ashenvale86 #6812 üzenetére
-
Ragadozó
Ármester
válasz brobi76hun #6788 üzenetére
Hangkártyáknak van másik topikja, kicsit vegyél vissza. Köszönöm.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Joshi
titán
válasz Anubis_9 #6811 üzenetére
Szia. Ez tuti nem normális dolog, nekem is ilyen erősítőm van de még én nem tapasztaltam ilyen problémát igaz pont most érte el nálam a 3 hónapos használatot heti 1-2 napot használva. Ha negyed évente előfordul az nem olyan vészes de biztosan bosszantó. Milyen gyakran használod? Ha aránylag ritkán, akkor azt javasolnám, hogy egy jobb minőségű kapcsolós elosztóba dugd, és ha éppen nem használod akkor legyen áramtalanítva. Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ashenvale86 #6812 üzenetére
Igen, a multimédia topikban.
-
BBéci
legenda
válasz Anubis_9 #6818 üzenetére
Tévedsz, egyáltalán nem jó a Belkin elosztó, sőt, egyenesen "káros" hatású a hifis, házimozis készülékek hangminőségére.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz antistati #6821 üzenetére
Nyilvánvalóan azt fogja mondani, hogy igen, de amíg le nem tesztelted magad, addig sosem fogod megtudni, hogy ezzel elérsz-e valós hangminőség javulást. Lehet, hogy számodra sokkal többet jelent a túlfeszvédős elosztó biztonságának tudata, mint a kétséges és belépőszinten elhanyagolható vagy nem létező hangminőség-különbség. De te tudod, én azt mondom, próbáld ki normális teszten, hogy számodra hoz-e valamit a csere.
-
BBéci
legenda
válasz antistati #6821 üzenetére
Nyilván az a jó módszer, amit előttem ajánlottak: kipróbálás. De szándékosan akkor sem iktatnék be olyan elemet a hangláncba, ami ronthatja a hangminőséget, ha saját füleimmel nem hallanám.
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Van egy Sony STR-DE445 5.1-es erősítőm, ami optikával van összekötve az alaplappal.
Stereóba megy jól.
Viszont ha átvált DTS-re a MPC-HC lejátszóval az AC3 kodek miatt, akkor a hangkártya felett teljesen átveszi az irányítást, tehát nem olyan mint az analógnál.
Nincs valami windowsos driver vagy valami ami az összes kimeneti hangot lekeveri?
Remélem értitek amire gondolok.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
adamos87
tag
Sziasztok,
teljesen amatőr és hülye vagyok a házimozikhoz.
Maximum 150e Forintból szeretnék valami házimozit összeállítani. Kb. 15-20nm-es a szoba. 5.1es rendszerre gondoltam.
Hangminőségben nincsenek nagy elvárásaim. Jobban szóljon mint a TV hangszórója.Amit szeretnék rákötni a rendszerre:
- TV (Samsung UE40F6400)
- Xbox One
- egy HTPC, ami NAS-ként üzemelneTudnátok ajánlani valamit?
Használt cuccok is szóba jöhetnek.Illetve egy nagyon amatőr kérdés.
Az hogy oldható meg, hogy minden hang az erősítőn keresztül szóljon?
A NAS Lan-on csatlakozik a TV-hez, és TV beépített médialejátszója játssza le a filmet,zenéket. Az Xbox meg HDMI kábellel van csatlakoztatva a TV-hez.Szóval ha a TV-t és az erősítőt összekötöm egy optikai kábellel, akkor minden ok?
Vagy minden eszközt az erősítőhöz kéne csatlakoztatni?
Köszi.
Üdv,
ÁdámSamsung QE55Q80T, XBOX Series X, Live: razorramon1987
-
canniball
nagyúr
"Egyik hatalmas előnye, hogy nem kell bekapcsolni mellé a PC-t."
Ahogy a "szerverem" mellé sem. És ha valami nem úgy működik ahogy szeretném vagy új funkciókra vágyok akkor szinte biztos, hogy van rá megoldás."Bizonyára nem Dune volt a médialejátszód."
Bizony nem; és amikor eldöntöttem hogy váltás lesz eszembe nem jutott annyi pénzt költeni egy céleszközre amennyiért egy PC-t is össze tudtam rakni, ami ha akarom más feladatokat is ellát vagy akár teljesen más szerepkörre is befogható.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Anubis_9
őstag
válasz DudeHUN #6819 üzenetére
Az Onkyotól azt írták, egy órára húzzam ki. De az is milyen egy levél volt. Azt se írták, hogy elnézést, hogy baj van a termékükkel, még egy sajnálom sem. Egyszerűen annyi, hogy hülyegyerek, húzd ki a konnektorból...
A következő alkalommal kipróbálom jóval rövidebb ideig áramtalanítani...Káros a Belin elosztó? Ezt nem hittem volna. Kíváncsiságból meg fogom hallgatni közvetlen a falba dugva.
-
Anubis_9
őstag
válasz Nemir Ombe #6829 üzenetére
Tévedsz. Az EU-s Onkyoba írtam, angol nyelven. A legújabb fw van rajta, nem tudok újabbat feltenni.
-
Sz_Imre
senior tag
Tudom ez nem a reklám helye, nem is annak szánom, inkám csak aki most akar venni belépőszintű hangfalszettet.
JAMO S 506 HCS 5.0 80K az Extreme Audionál. Ez best buy vétel.
Szerintem ahhoz képest jobban megérné venni, mint a kisebb tesóját.[ Szerkesztve ]
-
KovyBoy
tag
Canton GLE 496 5.0 szetthez KCE-T40 kabelt tudnek venni most 6 metert 5e-ert. Szoba valtas utan pont eleg lenne a frontokhoz es a centerhez. Velemeny? Lecsapjak ra?
(Ezustozott, szinten KaCsa dugok mennek majd ra.)[ Szerkesztve ]
-
zsulter
csendes tag
Sziasztok,
Nem olyan régen raktam össze egy kezdő rendszert otthonra.
Erősítő: Sony str dn860
Hangrendszer: Taga Harmony Tav 606 se 5.0Ehhez szeretnék venni egy subwoofert, csak nem tudom hogy milyet, illetve hogy érdemes-e egyáltalán, mert kicsi a helyem ahová tenni tudnám. Max 35 cm magas lehet, és ez nagyban bekorlátozza a lehetőségeket.
A szoba kb 25 nm2, ahová kell.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e egyáltalán 8-as sub-ot venni (abból is csak 1-nek van hely), ebből szintén Taga-ra gondoltam (Vigor sw 8-as), vagy nem javít annyit a mozis hangzáson, hogy pénzt adjak ki érte. Illetve ha tudtok javasolni olyat, amit megéri beszerezni annak ellenére, hogy nem túl nagy, szívesen fogadom a véleményeket, ötleteket.Valamint sub vásárlásakor mire kell figyelni, mik a fontos szempontok, mert sub terén semmilyen tapasztalattal nem rendelkezem.
-
KovyBoy
tag
válasz Nemir Ombe #6836 üzenetére
Igen, ez nyilvanvalo. A bajom csak az, hogy a kabel Bp-en van, en pedig Szeged kornyeken.
De sztem nem varialok sokat, bevallalom es megkerek egy ismerost, hogy vegye at, hozza le nekem. Legrosszabb esetben lesz egy jo eros es draga ruhaszarito kotelem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsulter #6834 üzenetére
Szubláda nélkül nincs házimozi.
A szoba és a frontsugárzók mérete 20 centis hangszórónál nagyobbat követel, ajánlott a 30-as. Szubládát oda kell tenni, ahol legjobb a hangja és semmiképpen nem valami szűk helyre beszorítva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsulter
csendes tag
Köszi a válaszokat, akkor elgondolkodom rajta, hogyan lehetne helyet szorítani neki.
Illetve ha már mindenképpen a nagyobb javasolt, mi a véleményetek arról, hogy egy nagy helyett 2 kisebb és akkor 5.2-ben állna fel a rendszer.
Ez tudná kompenzálni a méretbeli különbségeket? -
antistati
tag
Megtudnátok mondani, hogy az alábbi modellek közül melyiknek jött ki már a DTS X update és melyiknek lenne vagy lesz fizetős, mert tudom a 2200-es Denonomnak még nem jött ki...:
Denon 4200
Denon 6200Pioneer LX59
Pioneer LX79Marantz 7010
Köszi
-
BBéci
legenda
válasz zsulter #6839 üzenetére
Általában, ugyanannyi pénzből, jobb hangot ad egy szubláda, mint kettő. Ha kettőt veszel, a minőségből leadsz, akkor is, ha kisebbek.
-
Nemir Ombe
addikt
Ezt azért nem kellene ennyire általánosítani,mert pl. 2db Klipsch R12 -vel jobb/egységesebb hang érhető el,mint 1db R112-vel hiába a kétszeres ár. (megjegyzem egyik hangját sem szeretem csak a példa kedvéért írtam)
(persze minden esetben mindez helység méret/elhelyezés/avr és “igényfüggő” is és az is igaz,hogy van egy méret/minőség/kategória határ ami alá nem ajánlott menni)
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #6844 üzenetére
Ez egyértelmű kötözködés a részedről.
Azt írtam, általában, tehát nem minden esetben, mert vannak kivételek, például az, amit említettél.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
Elárulod, miért veszed rendszeresen kötözködésnek, támadásnak a hozzászólásaidra íródott, esetlegesen veled vitába szálló véleményeket? Ez a fórumok alaptulajdonsága, miért kell ezt személyes támadásnak felfogni? Teljesen természetes reakció. Ilyen alapon te is folyamatosan "kötözködsz", mert leírod sok-sok hozzászólásra a más véleményedet?
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #6846 üzenetére
Az értette félre, akinek az volt a szándéka.
-
eumano
tag
Sziasztok!
A sokat emlegetett Kontaset elosztóval kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen keresztmetszetű kábelt használnak?
- 1,0 mm
- 1,5 mm
?Válaszotokat köszönöm előre is!
-
Nemir Ombe
addikt
”Azt írtam, általában, tehát nem minden esetben, mert vannak kivételek, például az, amit említettél.”
....és meg nagyon sok ilyen “kivétel” van,de tényleg nem kötekedni akarok,csak nehogy már az legyen az “új trend”,hogy 1 sub jobb mint 2. (persze normális subok esetén,mert sajnos az újáron 30-50e-es subok “nem subok” és ezt a belépő topikban is illene megérteni)
Hmm ....
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest