Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jaded

    senior tag

    Sziasztok!
    Engedjetek meg egy hosszabb szösszenetet a belépőszintű erősítő "kukázása", majd alsó-középszintű erősítő munkábaállításáról.
    2014. végén vásároltam egy Pioneer VSX-424-es erőlködőt és egy Wharfedale Vardus szettet. Egy Pioneer VSX-418-ast és egy Jamo E3-as szettet váltott. Szerettem a 418-ast, ezért is döntöttem a Pio mellett újra. DVD lejátszóm volt 1-2 Pioneer, teljesen meg voltam/vagyok elégedve a termékeikkel.
    Tavaly januárban üzemeltem be a teljes rendszert, összekötő és hangfalkábelek maradtak a régi rendszerből (ami mostanra derült ki, hogy hiba volt, de erről később). Természetesen 1-2 HDMI kábel kellett, mivel a 418-as nem volt felszerelve ilyen csatlakozókkal.
    Vártam-vártam, járattam, még itt a fórumon terjengő IsoTek bejárató lemezt is végigküldtem a rendszeren (egyébként ez hallható javulást is hozott). Aztán tavaly decemberben egy BD lejátszó beszerzése és az első Blu-ray lemez beszerzése után, döntöttem el, hogy ez így lepkef*ng. A hangfal szettet nem szerettem volna cserélni, alapjában véve tetszett a hangjuk, annak ellenére, hogy mélyhangok nem igazán jöttek ki a frontokból. És szerintem nem is tudta igazán meghajtani a szettet (gyenge volt hozzá). Tehát hosszú (valójában 2 órás :D ) vacillálás után, a Pioneernak mennie kellett.
    Itt kaptam ajánlást Sancitól az Onkyo TX-NR535-re (amit sajnos belátható időn belül nem tudott volna szállítani senki). Így került képbe az újabb TX-NR545. Igaz nagyon fájt érte kiadni azt a pénzt. De megérte.
    Már az első próbán hallottam, hogy ez valami teljesen más, mint amit eddig hallottam. Aztán végig mentem az erősítő beállításain :D
    Teljesen új hangzást és "új" hangfalszettet kaptam. Megjöttek a mélyek és a magasak talán még a réginél is szebben "csilingelnek". Első körben a Ryan közlegény megmentése volt a tesztalany (DVD, eredeti DTS hang), ami végre megmozgatta alattam az ágyat (a sub beállításain nem változtattam, maradt a Pio alatt beállított a kábel pedig egy régi alap KáCsa). Majd jött a Csillagok között BD DTS-HD-ja. És ott esett le az álam.
    A Pioneernál minden létező "hangjavító" funkciót be kellett kapcsolnom, hogy olyan hangot kapjak amilyet szeretnék. Az Onkyo-n is kipróbáltam ezeket, de kb 1 perc után ki kellett kapcsolni, annyira elrontotta a hangzást (igaz ott a Pure Direct funkció, de én nem tudtam még megszokni, de lehet idővel ez is változik). Minden teljesen testreszabható, a mikrofon jól lőtt be mindent a Pioneerral ellentétben (kivéve a vágási frekvenciákat, mert az álló frontokét 200Hz-re, a pici surroundokét pedig 120Hz-re állította, ami számomra érthetetlen miért :F de azt hiszem némi finomhangolást igényel majd a beállítás). Van Wifi, Bluetooth és minden egyéb kényelmi funkció (amire azt mondtam, hogy sosem használnám, pedig most kiderült hogy de). Szerintem pl nagyon jó funkció az, hogy át lehet nevezni a bemeneteket és nem kell azt bámulnom a kijelzőn, hogy "BD/DVD" hanem most pl azt hogy "Sony BDP" (nekem tetszik, ilyet a Pio nem tudott). A CEC hibátlanul működik (ebbe azért beletört a Pio bicskája néha), a távirányító pedig vezérel mindent. És még sorolhatnám.
    Összegezve teljesen elégedett vagyok (habár egy Dali szett volna az álmom, de most kénytelen leszek maradni ezen a szinten jó darabig, mert más terveim is vannak). Minden forintot megért ez a váltás.
    Viszont a hangfalkábeleket ha most cserélném is késő lenne. Teljesen el vannak oxidálódva, néhol teljesen "zöld", szóval ez hamarosan kuka, HDMI és sub kábeleket pedig lecserélem AQ-re (abból is van mindenféle).
    Szóval remélem, hogy a kábelek cseréje után ennél csak jobb lesz, pedig most is elégedett vagyok.

    Ne haragudjatok, picit hosszú lett. Köszönöm Sancinak az ajánlást a többieknek, hogy végigolvasták. :)

    Renault Megane IV Limited

Új hozzászólás Aktív témák