- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz canniball #4788 üzenetére
En par orat szoktam varni.
Na, a kabelem sem fog mar megjonni, meg mindig azt irja, hogy fuggoben. Az egyik forumtarsunk felhivta a Clickshopot es csak egy 3 meteres HDMI kabel van raktaron, azt nem tudom, hogy ki kapja meg, jelenleg ok sem. Latszik, hogy a Telekom ala tartozik, azert van rosszul megcsivalva, hogy engedi megrendelni azt, ami valojaban mar elfogyott.
-
Savanya67
csendes újonc
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, házimozi erősítő vásárláshoz.
Olyan erősítőt szeretnék, amelyik képes a Laptop-ról a képet és az 5.1-es hangot kezelni.
Az alábbiban gondolkodtam, esetleg ez megfelelő lehet ? -
lacapaca99
csendes tag
Hello
egy másik topikban már érdeklődtem, de átküldtek ide.. Szóval az lenne a kérdésem, hogy van egy Jvc rx5062s erősítőm és azt szeretném rákötni optikai kábellel a számítógépemre amiben egy asus xonár hangkártya van, ezt meg is tettem de nem szól sehogy sem... Valami ötlet miért nem?
így van összekötve:Ami még érdekes hogy a feltelepített asus audio managert nem nyitja meg a windows sehogy sem pedig lehet ott kéne valamit állítani....
-
BBéci
legenda
válasz Buster17 #4804 üzenetére
A linken látható ábrák lapján próbálkozhatsz a változtatással. Sajnos vannak reménytelen helyzetek, olyankor le kell mondani a házimozi rendszerről. Ha nem tudod a frontsugárzókat egymástól és a tévétől a megfelelő távolságba, pozícióba helyezni, máris megbukott a projekt.
Talán valami jobb soundbar lenne a megoldás, vagy fejhallgató.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz lacapaca99 #4803 üzenetére
Szia.
Házimozi szempontból jól van összekötve egy kérdés nyitott csak: próbáld meg végignyomkodni a programforrásokat és hogy lehet-e változtatni a hozzárendelést az optikai csatlakozóhoz. Ha ez kilőhető (pl eddig más forrással üzemelt) akkor a hangkártyád topikjában kellene megoldást keresned. -
törölt tag
válasz lacapaca99 #4803 üzenetére
PÜ ment.
-
BBéci
legenda
válasz Buster17 #4809 üzenetére
Az PC-s elrendezés, ne foglalkozz vele!
Senki nem kötelez arra, hogy 7.1 rendszert alakíts ki, viszont az 5.1 háttérsugárzókat úgy kell elhelyezni, ahogy az ábrákon látható. Oldalt 90-110 fok között, fülmagasság felett 60-90 centire.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Buster17 #4813 üzenetére
Ezért írtam, hogy bizonyos esetekben, helyzetekben le kell mondani az házimozizásról. Majd amikor saját lakásod lesz, annak egy szobáját úgy alakítod ki, hogy optimálisan elhelyezhetőek legyenek az alkotóelemek.
-
totto75
csendes újonc
Sziasztok!
Kinéztem egy Samsung házimozit ami divx-es. Ez le fogja játszani az xvid-es filmeket is? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Buster17 #4824 üzenetére
Nézd, habár én is amondó vagyok, hogy tényleg nagyon gyengék a bögreszettek, viszont bizonyos felhasználói igény, és kihasználást mérlegelve, azért van némi létjogosultsága.
Meglátásom szerint egy tényleges házimozit kiépíteni nem kevés pénz, és ami a legfontosabb: igényel némi hozzáértést, és a témában való jártasságot.
Ettől függetlenül mondom, hogy egy használt stereo erősítővel, és egy hangfal párral is jobban járnál, annak azért nem sok hely kell. -
BBéci
legenda
-
droid8101
csendes tag
Sziasztok
Van egy Asus VM60 vivo pcm. Hdmi kimenetről csatlakoztatom a Pioneer vsx 329 erősítőhöz, és az erősítő Hdmi out-ról a Tv hdmi in-re. Nem megy át se a kép, se a hang. Ha csatlakoztatom a Hdmi kábelt, nem történik semmi. Mintha be se dugnám. Mi lehet a probléma? -
BBéci
legenda
válasz Buster17 #4834 üzenetére
Azok a soundbarok (nem hangprojektorok, az más termékkategória) amiket a tévégyártók kínálnak (LG, Samsung, Sony, stb.) kerülendők, nem érik meg az árukat. Ismert hangdobozgyártók termékeiből válogass: JBL, Yamaha, Polk Audio, stb.
(#4835) droid8101
A PC beállításaiban keresd a hibát! Alapértelmezetté kell tenni a HDMI kimenetet. Kezdésnek közvetlenül a tévéhez csatlakoztasd, ha minden rendben, utána iktasd be az erősítőt.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz droid8101 #4835 üzenetére
Szia!
Először is ez erősítőbe a HDMI controllt kapcsold be.
Utána a hangkeverőnél a pioneert alapértelmezettre tenni a te esedben: VSX-329 a neve. Előhozása: Jobb oldalt lent a hang ikonra és ott a lejátszó eszközre, és ott ki kell választani.
Utána a lejátszókban is külön be kell állítani, mint forrás a vsx-329.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Buster17 #4838 üzenetére
Itt vannak,pl.
-
illex1
csendes tag
Sziasztok!
Klipsch RP szetthez milyen erősítőt, és hangszoró kábeleket javasoltok? -
Sz_Imre
senior tag
válasz droid8101 #4842 üzenetére
Az erősítő távirányítóján van Home menü gomb, azt megnyomod és bejön 1-8 válaszható menü pontok (a pioneer vsx-824 szerint íróm, ez változhat nálad), na most ott a 5. HDMI setup-ban belemész és ott lesz a hdmi controll, az kell on-ra állítani.
Ha a tv-n nem jelenik meg, akkor az erősítő kijelzőjén is tudsz tájékozódni, ha ezek után sem lesz kép, vagy hang, akkor bizonyosodj meg róla, hogy a hdmi kábel nincs-e megtörve vagy hasonló. Esetleg még a asusba megnézni a videó vezérlő a hdmi-vel kapcsolatosan. Esetleg ahova a mini pc-ről csatlakoztatod az erősítőt, ott esetleg megnézni egy másik porton (Game, BD) persze kikapcsolt állapotban szabad csak átdugni. -
BBéci
legenda
válasz droid8101 #4841 üzenetére
Nincs más ötlet!
Nem értetted meg, amit tanácsoltam, ezért megismétlem. Alapértelmezetté kell beállítani a PC HDMI kimenetét. Azt, hogy a használat során milyen jelet (2.0; 5.0) küldesz rá, azt a lejátszó szoftverben kell beállítani. Az akkor van rendben, ha érintetlenül küldi tovább a filmek hangjait.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz droid8101 #4845 üzenetére
Annak semmi köze a problémádhoz, egyébként érdemes engedélyezni.
Arra is válaszolhatnál, megy közvetlen összeköttetés (erősítő kihagyva) esetén a tévédre hang, vagy nem megy???
[ Szerkesztve ]
-
savliget
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet, az, hogy ha a Denon AVR x250bt erősítőbe csatlakoztatom hdmi kábellel a HK bd30 blu ray lejátszót, akkor a tv-n (Philips 47 pfl6007) a feketék inkább sötétszürkék (szinte bárhogyan állítom a tv-t), amenyiben ugyanazal a kábellel közvetlenül a tv-re kötöm, akkor szép feketék a feketék. Ha ugyanarra az erősítőbemenetre. Mede8er 600 lejátszót kötöm, akkor szintén fekete a fekete. Vagyis csak Blu ray esetén nem szépek a feketék az erősítőn keresztül. Hol és mit kellene esetleg beállítanom?
Köszönöm! -
BBéci
legenda
válasz johnywalker #4848 üzenetére
A 4:4:4-et nem mindegyik erősítő ismeri fel. De a hiba oka szerintem is a lejátszó beállításaiban keresendő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek