- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
válasz heartdown #37899 üzenetére
Gyári adat kamu. Az alapján ne válassz ventit. Arctic p12/p14 pst mindenre 5-6k-ig, utána szubjektív a külső alapján, esetleg sw3. Ha rgb kell...nos (számomra) mind túlárazott szar, ami beáldozza a lapátszélességet az rgb-ért, vagy bazári, vagy hangos, vagy nagyon drága. Legtöbbször ezek kombója.
Ramra hűtés totál felesleges, ha csak nem akarod 1.5 volt fölött hajtani 0/24-ben. De szerintem akkor sem kell, mert vagy bedöglik a ram, vagy van elég házhűtés..
Elhelyezés: elöl befúj, hátul ki, 2-1, vagy 2-2 (2. felül, hátul) felállás, ha van ennyi hely. Ha van oldalt is hely, én azt is befújásra tenném.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, ez lehet naiv kérdés lesz, de Ti hogyan oldanátok meg a legegyszerűbben külső HDD-k hűtését?
Dunát lehetne rekeszteni a piacon lévő házventikkel, nyilván van szimpatikus, olcsó, stb. - de ugye ezek általában 12 voltról és PWM szabályozva mennek, miközben itt állnak lassan hegyekben a különféle eszközökhöz mellékelt 5V-os hálózati adapterek (USB.)
Van tapasztalat, hogy melyik 12-14 centis venti indul be simán 5 voltról, és van meg PWM nélkül? Nekem nem kell, hogy max fordulaton menjen, csak legyen némi légáram, és lehetőség szerint ne kelljen még extra 12 voltos táp + PWM modul beszerzésével szenvedni.
-
Daert
őstag
Szép estét!
Rendszerhűtő venti vásárlásán gondolkozom.A bevezetőben olvastam hogy az NB-e Loop ventik radira vagy bordára jók,házba nem?
Egy Corsair Carbid Spec-06 házban cserélném a gyáriakat,és az NB-e Loop valamint a Noctua Redux modellekkel szemezek.Vágjak bele bátran vagy lenne más alternatíva is.A fentiekről olvastam hogy jó légáramot biztosítanak alacsony zajszint mellett.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok.
Az Arctic P12 PWM PST és PWM PST CO között mi a különbség?Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Daert
őstag
válasz takacsbotond #37904 üzenetére
For Continuous Operation
The premium quality Japanese dual ball bearing allows continuous operation 24/7 without the slightest compromise in performance. Dust and high temperature are affecting this bearing a lot less than generic sleeve or one ball bearings and thus make it the perfect choice when reliability is essential.
Lsd. fentebb: 37806 hzsz. -
kecsawi
senior tag
válasz takacsbotond #37904 üzenetére
A co folyamatos üzemre tervezett csapágyazású, kicsit hangosabb állítólag.
-
Grózi
Topikgazda
-
heartdown
csendes újonc
Amennyiben új rendszerhűtőket veszek (F12 PWM) de nincs elég hely az alaplapon de kiegészítem egy ventillátor elosztóval az alaplap a fordulatszámot ugyan úgy tudja szabályozni? Gigabyte h310 h 2.0 típusú alaplapom van.
-
gabrit
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy Nanoxia DS2 házam, amiben az eredeti ventik vannak bent (1300rpm max, 3 pines). Gondolkoztam, hogy cserélném őket, mert bár alapból némák, de magas fordulaton elég hangosak.
Érdemes szerintetek lecserélni őket pl P12 PWM-re? Hogy viszonyulnak azok a ventik az eredeti nanoxia ventikhez teljesítmény és főleg, zaj terén? -
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Jó pár hónapja van egy [rendszerhűtőm] , az elmúlt 2-3 hetet leszámítva tökéletesen működött,volt egy win10 reinstallom, mert sajnos a vga-m behülyült , azt hittem a win10 újra rakás megoldja a problémát de sajnos ment gariba.
Szóval azóta amióta megtörtént a win10 újra rakás, azóta kb 10másodpercet világít a led, és 30-40másodpercet meg nem, ugyan úgy van bekötve minden szét se lett szedve a gép.
Távirányítóra annyit reagál hogy tudom kapcsolgatni a színeket és színmódokat, de utána ugyan úgy elsötétül, majd x idő után újra világit.
Próbáltam már feltenni ilyen aura drivereket hátha de eddig egyikkel se jártam sikerrel. -
KisDoc
csendes tag
Sziasztok!
Thermaltake versa h18 házba előre szeretnék tenni 2x120mm- vagy 1-2x140mm-es ventit.
Ebben a videóban 1:37-től látható, hogyan nézne ki beszerelve: [link]
Nem lenne gond, ha a 140mm-es venti elé fémlemezek lógnak be, és a lapátokból kitakar részeket? Befolyásolja-e a teljesítményét vagy a hangját? Vagy maradjak 120mm-nél, ahol nincs ilyen "gond". -
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Egy régi (7 éves) PC-ben szeretnék ventillátort cserélni az elromlott helyére, alaplap Asrock 970 Pro 3.
4. csatlakozó neve FAN_SPEED_CONTROL.Vehetek bele PWN-es Arctic F12-est?
Az UEFI-ben manualon csak "level"-eket lehet allitani, akkor mi alapján vezérelné? Vagy egy másik programmal lehetne hangolni a CPU hőmérséklethez?Köszi
-
steewcv65
őstag
válasz bbsofficial #37918 üzenetére
Asrocknak van programja amivel szepen betudod allitani (homerseklet/szazalekos aranyban)Pontos nevere nem emlekszem,de zold ikonja lesz...Hasznalhatsz hozza pwm ventit ..Amit kineztel az meg egy jo minoseg!
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
8
senior tag
válasz KisDoc #37917 üzenetére
Szerintem maradj a 120mm-nél, jó lesz az is, gyakorlatilag nem lesz különbség a hűtésben
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlás elérhető. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. REVOLUT regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Bozek
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Pure Rock hűtőn érdemes-e lecserélni a rajta lévő Pure Wings 2-t egy Arctic P12 PWM-re? Vagy nincs nagy jelentősége?
-
C64
őstag
Sziasztok. Erről mi a véleményetek? Jóféle venti? Köszi
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
42861
senior tag
Sziasztok. Nemrég ügyesen vettem egy ilyen ventit: [link] Mikor szembesültem vele, hogy ez bizony magában nem fog működni, a visszaküldés/csere helyett vettem hozzá egy ilyen controllert: [link]
De a boldogság nem jött. Ezt a hibaüzit kapom a TT rgb szoftverétől:Többször csekkoltam, minden jól van összekötve. A konti működik, mert a venti dolgozik, pwm megy. Az alaplap egy Gigabyte B450 Aorus M. A Giga saját progijával működik az rgb is rendesen, szépen kezeli együtt a venti-ram-vga-alaplap négyes világítását. Csak hát elég fapados, a TT progijában sokkal több az opció, jó lenne kihasználni. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy ilyet amit be szereltem ma a gép elejébe. Na most a probléma ott kezdődik hogy a ventik nem forognak, a ledeket sikerült működésre bírni a nano controlleren keresztül satával egyenesen a tápba. Egyébként az alaplapom Asrock B450M Steel Legend, elvileg kezelnie kéne, én egyelőre nem tudtam működésre bírni. A másik probléma az, hogy az egyik ventiben szerintem "nem működik" a piros szín, nem tudja azt megjeleníteni, csak alsó negyedében egy picit, ez gyári hiba lenne? Mi lehet a probléma? Már sokmindent próbáltam, de nem is vagyok nagy szakértő a témában, szóval egy kis felvilágosítást szívesen fogadnék.
Köszönöm!
The owls are not what they seem.
-
peu407
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem! Van egy NZXT H630 házam, és ház elejében lévő gyári 20cm-es ventillátort hangosnak találom. Gondoltam lecserélném 2 db 14 cm-esre, halkabbra. Mit ajánlatok? Még mindig a Silent Wings 3-as az etalon?
-
Brownn
tag
Urak ugye az nem tesz a prociban vagy a brockeb3 procihutoben kart ha acetonmentes koromlakklemosoval tisztitottam? Nem volt itthon sebbenzin.
Illetve megtudnatok mondani h a fsp cmt 230 hazba hova tegyek ventiket a legoptimalisabb legaram elerese erdekeben? Persze ne legyen akkora a hangja mint egy turbinanak. Van 6db arctic p14 pwmes ventim -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Konfigot cseréltem, egyben házat is. Az új házba beszereltem a régi ház öszvér hűtési rendszerét, ami négy, egymástól teljesen különböző 12cm ventit takar.
Most egységesíteném, és mivel az új házban van hely, ezért 14 centisekre gondoltam.
Elsőnek Be Quiet" Silent Wings 3 140 ventiket néztem ki. De aztán egyre többet olvastam, hogy az Arctic P14 ugyanolyan jó, olcsóbban. Amiről én nem vagyok meggyőződve, mert bár az Arctic soneban méri a hangerőt, átszámolással úgy láttam, hogy hangosabbak, mint a Be Quiet!.
A kérdés, melyik legyen, Arctic, vagy Be Quiet! ?
Ha Arctic lesz, akkor olyat vegyek, amit sorba lehet kötni, és egy tüskére menjen mindegyik, vagy külön-külön beköthetőek legyenek?
Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
chopin42
addikt
válasz Hegyirabló #37945 üzenetére
Az arctic ventik bestbuy típusok, az sw3 NEM ér háromszoros árat, legjobb esetben is minimálisan jobb (ha jobb egyáltalán). Vedd a pst változatot. Ja, a gyári adat kamu,összehasonlításra nem alkalmazható. Minden gyártónál.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Hegyirabló
veterán
válasz chopin42 #37946 üzenetére
Köszi-köszi és köszi! Rendelem az Arcticocat.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
chopin42
addikt
válasz Brownn #37948 üzenetére
Több befújó, mint ki, vagy egál: ha van 6 ventid, akkor nem kell az összes, elég 2 előre befújni, hátra 1 kifújni, felülre leghátra 1 kifújni, vagy 3 be elöl (ha jók a gyári specifikációk, megy 3x140 előre, bár hogy a 3. hova az kérdés...). De ha jól rémlik, már egyszer leírtam neked.
Acetonmentes jó. Ha nincs izoporpyl alkohol, megteszi.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás