Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz diegho #57627 üzenetére

    Nem is az a kérdés, hogy mennyi ment bele, mert a 65K nem hangzik rosszul csak kérdés, az újkori profil hány %-a van még meg, és vélhetőleg mennyi fog még belemenni, mire le kell cserélni, és persze ha lasan kopik, azért milyen áldozatot kell hozni fékút, hirtelen irányváltás esetén.
    A kis Transit Connectemen az új Premiumcontact 5-ösök 2020 május elején kerültek fel, azóta mentem a kocsival több, mint 100 ezer km-t, 2020 októberben megkapta télre a 4 új conti ts850p szettet, értelemszerűen többet kap a nyári, szóval egy 60:40 esélyes, azaz a nyáriban 60 ezer már biztosan benne van, és most mértem, az újkori 7.6mm profilból megvan 6.5-6.4mm, azaz még ha nem is lineárisan kopik, mert más a tetején, a külsején a keverék, még benne van az a 35-45 ezer km, ami itt max 1-2 év, utána úgyis csere, a téli tovább fogja bírni, mert kevesebb a téli gumit igénylő hónap, azaz ebből már el lehetne kezdeni számolgatni, mit lehet spórolni egy négyévszakossal. De nem vagyok biztos benne, hogy egy új négyévszakos szett elmegy neked 100-120 ezret, és akkor még van rajta 5mm profil.
    Persze mindez vezetési stílus, autó, lóerő kérdése is, egy 15-ös 1.6 tdci Transit Connect nem szaggatja az aszfaltot, még ha a legerősebb 116 lovas változat is, jó az esp benne, így se csúszkálás, se más nincs, normál közlekedéssel mindenhova el lehet jutni, és nagyobb meglepi nélkül teszi a dolgát, lehet ugyanígy ellenne egy négyévszakossal. Mindezt csak az tudhatja, aki már használta mindkettőt ugyanolyan autón.

    Mindezeket mérlegelni kell, én féltem a saját és a családom életét, a kocsikat se akarom lezúzni, 96 óta van jogsim, de árokban, korláton még nem voltam, balesetem se volt, de még nagyon mentős épp-hogy csak megúszós sztori se volt nagyon, így nem tudom mit nyerek vagy bukok, etőtl függetlenül a gumit nem spórolok, és igyekszem a lehető legjobbat venni minden autómra. Egyetlen mentés, kormány elrántás átfordíthatja az olcsóbb- rosszabb gumi használatát akár 10 éves ciklusban is, ezért is mondom, mindenki a neki megfelelőt vegye.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák