- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonjoe
őstag
Sziasztok!!
Ma tettem fel a téli gumákat, meglepődtem, h 2015-ös a szett. Igaz 16-ban vettem, de ez a lényegen nem számít. Még teljesen jó a profilmélység közel 6mm. Mi az igaz abból, h Ausztriában, Németországban büntetnek az öt évnél idősebb téli abroncsok miatt? Márciusban megyünk ki egy hosszabb útra, bevállaljam, vagy indulás előtt új papucsok??Joe
-
gorgo
őstag
válasz 2ozzmexy #50100 üzenetére
Ez a váltóméretű abroncs bevállhat. Jelenleg 17" 225/45 gumi van rajta, ezt kellene kiváltani. Még azon is gondolkodom, hogy visszaváltok teljes egészében 16"-ra, nem tettem le róla, csak amilyen árak vannak, hatalmas ráfizetés.
Qru: köszönöm neked is. Megnéztem: 57.500 Ft elég erős ára van, inkább egy acélfelni rendes gumival
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Brave_86
aktív tag
válasz pepe091 #49664 üzenetére
24H futárszolgálattal rendeltem meg a szállítást.
2021.11.04-én vették át, de még nem szállították le (kb 300km).
Más esetleg tapasztalt hasonlót velük a napokban?
Maiben ezt írták:
"A múlt héten történt terheléses támadás a rendszerünkben problémát okozott. A probléma elhárításán dolgozunk. "
Remélem nem a jófogáson van a téli szettem. -
robertka
tag
válasz 2ozzmexy #50090 üzenetére
Így teszek én is főleg, hogy már van is egy 5. felnim.
Elkezdtem felderíteni mik a lehetőségek 4S forgásirány mentes gumik terén, hát nem sok:
Dunlop Sport All Season - 20.900Ft
Apollo Alnac 4G All Season - 21.500Ft
Infinity EcoFour - 20.300Ft
Ezek közül a Dunlop tűnik a lejobb választásnak, szerintetek is? -
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Az alany egy Ford focus mk2, melyik méretet ajánlanátok és miért?195 65 r15 vs 205 55 r16
Elsősorban fogyasztás és komfort miatt.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
robertka
tag
válasz milkabrams #50116 üzenetére
Nekem is az van, én érzem a különbséget a 15” javára komfortban.
-
Qru
MODERÁTOR
Telre jobb a keskenyebb. Illetve a fogyasztas szempontbol is kedvezobb.
#nincsbennetarcsi
-
Alemida
tag
Nekem is Focus mk2,5 van, 16-os gumikkal került hozzám anno. Amikor elkoptak váltottam is 15-re. Komfortosabb, könnyebb a rugózatlan tömeg, olcsóbb a gumi, nem érzi meg úgy a nyomvályukat. 1.6 benzines 100 lóerős motorhoz nekem jobban passzol így. Az esztétika már más kérdés, egy 18-as alufelni nyilván jobban mutat mint egy 15-ös acél, de valamit valamiért 😁.
-
molnarpeter
nagyúr
Acél felni és 195/65R15 +1 szavazat
-
rbalint88
addikt
Milyen szezonra keresel gumit, milyen felnid van most? Sogornak gyari 16” alu volt, teljesen elheto volt vele. Aki ringatozo pihe-puha autot akar, az ne Focust vegyen
-
milkabrams
őstag
válasz rbalint88 #50122 üzenetére
Most téli 195/65R15 van acélfelnin, tavaszra keresek valamit.
Sedan focusom van, itt kicsit más a futómű hangolása, lágyabb. De az olvasottak alapján talán 15" alufelnin lesz a nyári.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy quatrac 5 XL-t szerettem volna 205/60 R16 méretben, de ez a típus már nincs, írtátok, hogy sima quatrac van, viszont én nem V-profilt szeretnék. Tudtok ajánlani alternatívát? -
Elemental
addikt
Michelin cc 2 méretválasztéka elképzelhető, hogy bővül majd jövőre? Jelenleg nincs abban a méretben, amiben nekem kellene.
-
félisten
válasz Elemental #50127 üzenetére
Tarott kártyát vessünk vagy a varázsgömbünkbe nézzünk bele?
Ha nincs a kívánt méret felsorolva a [Michelin oldalán] , akkor szerintem írj az ügyfélszolgálatuknak, hátha Ők tudnak válaszolni.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kenguru99
senior tag
válasz _stick_ #50125 üzenetére
Az apollo gyengébb mint a quatrac 5 és sokkal gyengébb mint a jelenlegi quatrac. Ha mindenkép asszimetrikus gumit akarsz akkor vedd a dunlop négyévszakosát, ezek közül az a legújabb fejlesztés.
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
2016-os Volvo S60 -on akarok felnit cserélni.
Ezeket néztem ki:
Most ez van az autómon:
A gyár ezeket a méreteket adja meg:
Azzal tisztában vagyok, hogy a gyár nem ajánlja sem a Medusa sem az Orpheus felni felszerelését a 2010 után gyártott s60-ra, de ettől függetlenül lecserélhetem a felniket a nekem jobban tetsző régebbi típusokra? Az ún. tehermentesítő gyűrű alkalmazása megoldás lehet? A menettulajdonságokat károsan befolyásolja ha cserélem a felniket?
Üdv: Vlad
-
polonic
félisten
Üdv,
Gondolkodtam, hogy a teljesértékű pótkerékre szereltetek fel ugyanolyan mintázatot nyáriból és téliből is, mint amiket használok. A nyári michelin primacy 4 205/55 r17 méretben, a téli michelin alpin 6 205/60 r16 méretben (a pótkerék is ilyen méretű).
Viszont eszembe jutott, hogy a michelinek forgásirányosak, igaz? Ez ilyenkor nem olyan egyszerű, két pótkerék kéne akkor?
-
polonic
félisten
válasz focvis #50138 üzenetére
A nyárinál nem gondoltam problémásnak a pótkerék témát. Egyébként még a gyári continental contiecocontact 5 van rajta.
Viszont, ha télivel történik valami, akkor nem lenne jó, hogy az egyik tengelyen az egyik kerék nyári és mondjuk pont a labancoknál. Ha lenne téli pótom, akkor nem kéne rohanni gumishoz, fel a kerék és megyek tovább.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz polonic #50139 üzenetére
4S helyette pótkeréknek ami nem "rotation"? Vagy a mankókerék... Én előbbire szavaznék, azon ha rajta a hópihéshegycsúcs és M+S feliratot is eldugtak rajta, akkor elfogadják az osztrákok is télinek. (az 5 mellény és a hólánc ott izgibb, legyen a csomagtartóban annyi ahány hajtott kereked van, focvistól 4-et kérnének pl.)
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
veterán
válasz 2ozzmexy #50142 üzenetére
Egy FWD Golfom van.
Ha a novembertől áprilisig tartó időszakban megyek Ausztriába, bedobok egy hólánc szettet a csomagtartóba. A méretét már nem tudom, tippre nem passzol az autóra. A 18"-os csecse téli szettemre nincs az a rendőr aki felrakat velem hóláncot. Sohaéleltbe' nem szereltem még , az se tudom, hogyan kell, így fogok meghalni. -
Qru
MODERÁTOR
-
veterán
-
2ozzmexy
senior tag
válasz focvis #50144 üzenetére
Bocsi, még a V60-ra asszociáltam, ott ugye hátul a vellany elől meg olajkályha, szó' az AWD, arra bizony kell, mert "minden hajtott kerékre". Gondolkodás nélkül feldobatja, főleg ha a spiclik felnyomnak, hogy ott kapirgálsz egy emelkedő alján és nem tudsz elindulni... mint az Endoron, a földből nőnek ki a közegek olyankor. A lomis dúkátók meg állnak a legközelebbi pihenőben, nehogy elkérjék a papírokat...
Qru: Szerintem a válasz igen, láttam már Evo-kat 4 lánccal krúzolni a hóesésben, gondolom nem hókocsizni ment osztrák mamó a papóval... Itthonra nem kell, nekem is az osztrákok miatt van most a hámúszdébe, igaz momentán önerőből lophatatlan, de hólánc van.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs