- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Tudom még nincs nagyon meleg, de én már a nyári gumikat nézegetem.
7. gen Honda Accordra keresek nyári gumit, 225/45 R17 méretben.
Használat legnagyobb részt autópálya és országút, pici város van csak.
Teljes éves futás az kb 15e km.Két szimpatikus gumi van egyelőre:
Conti PremiumContact 6
Goodyear EfficientGrip PerformanceMelyik legyen? Vagy esetleg más?
-
Atomgeszi
veterán
válasz MPowerPH #24350 üzenetére
Ha jól rémlik a totalcar egyik hóláncos tesztjében olvastam, hogy kizárólag hóláncot fogadnak el, ilyen hózoknit meg sapkát meg ilyen néven emlegetett dolgokat nem.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
nandow
aktív tag
Köszi a válaszokat!
Ezt a két márkát nézve ezek kb a túragumik?
A SportContact 5 és a Eagle F1 Asymmetric 3 pedig a sportosabbak? (jobban tapadnak de cserébe jobban is kopnak)
Lájtosan vezetek, az autó sem egy erőbajnok, szóval inkább túragumit keresek. -
-
tboldi
nagyúr
Üdv!
A többség úgy is tudja már, hogy mit hajtok, de azért leírom.
2006-os Honda Jazz-hez szeretnék új felniket vásárolni a gyári 185/55R15-ös gumiméret megtartásával. A kinézett típus az OZ Superturismo GT lenne, 6.5x15-ös méretben létezik 37-es és 43-es ET-vel is. Szerintetek melyik lenne a jobb? A gyári 6x15-ös és ET53. -
tboldi
nagyúr
Akkor a 43-as, gondolom. Csak azt nem tudom, hogy a fél inch-csel szélesebb felnihez elég-e a 10 mm-rel kisebb ET, hogy ne érjen bele a futóműbe. Bár ezen az ábrán egy kicsit kijjebb van így is.
szerk.: Az a baj, hogy ezt a felnit Magyarországon sehol sem kapni, nem tudom csak úgy felpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz focvis #24365 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Jelenleg sem gyári felnik vannak az autón (Momo Reds Dark Blade), ha jól emlékszem, 6x14-esek és 40 az ET-jük.
Ezeket beírva azt írja, hogy nem változik, szóval ha most sincs probléma, akkor a 43-as OZ-nek is el kell férnie.szerk.: Sztornó, rosszul írtam be. Ez a helyes.
Tekintve, hogy a fenti felni is elfér, szerintem nem nagyon lehet probléma. 3 mm kifelé még oké, 9 befelé meg szintén jó, mivel a gyári a jelenlegi Momóhoz képest 13-mal van beljebb.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Megmértem, a jelenlegi setupnál kb. 5 centi van a kerekek és a futómű között elöl és hátul is, a kerekek és a sárvédők között pedig elől 7, hátul pedig 10 mm van.
Tehát ha ehhez, vagyis a 6x14 ET40-hez képest 3 mm-rel lenne kijjebb a külső fele és 9-cel a belső fele, akkor jónak kell lennie a 6,5x15 ET43-nak. -
tboldi
nagyúr
válasz tboy93 #24371 üzenetére
3 centi mínusz van és a jelenlegi felnik is szélesebbek a gyárinál. És nem, még nem ért bele semmibe, pedig már volt megrakodva (3 személy + bazi nagy bevásárlás).
szerk. 1: Jellemzően egyedül használom amúgy.
szerk. 2: És a gumi oldalfalának legkiállóbb pontját néztem, egy kis laminált padló darabot, ami pont 7 mm vastag, még be tudok függőlegesen dugni.
szerk. 3: Te nem vízszintesen értetted? Mert úgy a gumi tetejétől a sárvédőívig van közel 5 centi.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz tboldi #24372 üzenetére
Jelenleg így néz ki: [kép1], [kép2].
Ehhez képest lenne 3 mm-rel kijjebb és 9-cel beljebb.Közben írtam a facebookos Jazz csoportba is. Egy tag 7x16 ET40-es JR3-mal tolja, neki nem ér bele, pedig még további 3 mm-rel kijjebb van, mint az én kiválasztottam. Habár ő gyári magasságon van.
Qru: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz rbalint88 #24375 üzenetére
Nekem így is tetszik az előzetes látványterveim* alapján. A gyári felni olyan semmilyen, nagyobbat meg nem akarok, mert azt már nagyon peresnek találom ezekre az utakra.
*Próbáltam arányosan megcsinálni. Az eredeti 14-eseket körbejelöltem, majd 107,15%-ra (100/14*15) növeltem őket és rájuk illesztettem az OZ-ket.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tboldi #24374 üzenetére
Egy tag 7x16 ET40-es JR3-mal tolja, neki nem ér bele, pedig még további 3 mm-rel kijjebb van, mint az én kiválasztottam.
Az több, mint 9 mm-rel van kijjebb. Kisebb ET -> kijjebb a kerék (6,35+3mm).
(#24379) tboldi: Inkább kalkulátornak higgy, de akár fejben is számolható. (kisebb ET - pont annyival kijjebb megy; szélesség fele kifelé, fele befelé esik)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
beci
őstag
Sziasztok.
Egyre tobbet nezem a felniket es egyre tobb kerul kepbe,lassan donteni sem tudok.😊
Sajnos kep alapjan nehez hozzakepzelnem a kocsimhoz.
Szerintetek melyik illene a legjobban egy 2008as ezustszurke jettahoz?
16osak mind.205/55 gumikkal.[ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
tboldi
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
Na ha megjön a téli akkor jön a nyári.
Gyári mérete a Scenicnek 185/65 R15. Váltómérete ami a gepkonyvben is van 205/50 R16.
Itt elég gyér a választék és elég drágák...
Szóval érdemes e a ballonosabb /55-ből választani? Választékban sokkal árban elfogadható a választék. Mik a következményei a nem váltóméretnek? Vizsga stbNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
félisten
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Idén a szeretett és pozitív csalódást okozott Vredestein Quatrac 5-ösöm eléri a 2 éves kort és a 4 mm-es mintát, amivel egy újabb télbe már nem mernék belekezdeni (2 tél és 2 nyár után... illetve ekkora mélységgel még talán kapok érte valamit).
A kedvező tapasztalatok, illetve több kollégám nagyon pozitív CC+-os véleménye miatt mindenképpen maradnék a 4évszakos guminál, azonban a gumiméret továbbra is nagyon szűk keresztmetszetet jelent:
- 195/50 R16
- 205/50 R16
- 205/45 R16Ezek mennek fel (sajnos 17-es váltóméretben sincs kínálat), és sajnos ezekben a méretekben nincs se Conti Allseason, se CC+ (gondolom esélytelen hy bővíik a méretkínálatot). A jobb és dicsértebb 4évszakosok közül csak a Quatrac5 kapható ebben a méretben, de ez a gumi már jóformán 2 éves konstrukció. Tehát marad az, hogy reménykedem, hogy idén kijön az új Quatrac, amiből esetleg lesz számomra alkalmas méret vagy maradok a Quatrac5-nél vagy kényszerűségből váltok téli-nyári szettre.
Szerintetek érdemes várni és lesz idén új Vredestein vagy vállaljam be a váltóméretnek kicsit erős 195/55R16-ot (van belőle Conti és CC+) vagy mi volna a jó döntés?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #24389 üzenetére
Jól rémlik!
A City (mk1) gyári mérete 15"-on ET51 és 14"-on ET55.
Jazz (mk1 ami ugye valójában mk2): 15"-on ET53 és 16"-on ET51.
mod:
evo87: Vennék rá 205/55R16-ot és le van a gond.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
i-sti
senior tag
GoodYear Efficientgrip Performance 225/55R16 95W
Erről vélemény/tapasztalat?32k/db találtam most.
Fogyasztés B
Nedvesség A
Zajozás 68dbNovum Forum Siculorum
-
evo87
őstag
válasz Zsolt!! #24398 üzenetére
18.000 km-nél néztem, akkor elöl 6 mm, hátul pedig ~6,5 mm volt benne emlékeim szerint.... ebből (lineáris kopást feltételezve) nyár végére lesz kb 4-5 mm.
@Qru: A 195/55 talán még lenyelhető, de én sem vagyok ez a döntés mellett... inkább reménykedem, hogy idén jön új Quatrac és abból is lesz 205/50. Apollo/Kléber nálam nem játszik. Az jöhet szóba még, hogy veszek egy 17-es felniszettet (valami Enkeit vagy hasonlóan értelmeset) és akkor arra 205/40R17 vagy 205/45R17... de ezekben a méretekben sincs szinte négyévszakos gumi.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs