-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
Még a végen kiderül hogy hóban minden gumi jobb mint a téli...
-
zolikaDB
veterán
Ma voltam felrakatni a 185/65 R15 Firestone Winterhawk gumikat.
Debrecen, Szilágyigumi: tegnap 1-kor rendeltem, ma 1-kor szóltak, h ittvan. DOT 3815, szóval "frissek".
Érdekes, a gumis srác mondta, h a Nokian All weather-jeim téli gumik... Na jó, mindegy.
Úgy érzem, mintha kicsit megkönnyebbült volna az Astra a 195/65 után, valahogy ezzel könnyebb kormányozni... Lehet placebo. (nem volt még alatta 185 sosem) -
Qru
MODERÁTOR
válasz tboy93 #10788 üzenetére
Azért az ilyen kis sufnituning tesztekre ne adj sokat azért.
Almát hasonlítasz a körtével. A CC nem téli gumi, egy nyári keverék amit télen is tudsz használni Nem mondta senki, még a gyártó sem, hogy ez téli gumi vagy azt, hogy helyettesíti azt. Ennek fényében kell kezelni, havon elboldogulsz vele és ez az itthoni átlagfelhasználást és időjárást nézve bőven-bőven elég.
#nincsbennetarcsi
-
Remekelek28
őstag
válasz K Norbi #10799 üzenetére
Ne magadból indulj ki,én összehasonlitásként irtam. Miért irjam a Klebert a legjobbnak,mikor azzal. megcsúsztam.
Amit Te irtál szerintem inkább arra igaz,hogy az emberek azt próbálják legjobbnak beállitani,amiért a legtöbbrt fizették
Nos pl a michelinért fizettem anno a legtöbbet,de a véleményem,hogy nem jobb mint a Hankook. Emlékeim szerint a lámpánál elindulva hóban,forgott a kerék,sokkal óvatosabban kellett nyomni a gázt,mig most a hankook érezhetően könnyebben szedi ki magát a hóból.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Remekelek28 #10805 üzenetére
A contitól én se vok behalva (TS850). Legalábbis a vizes fékútja elég gyenge. A CC-m agyonveri. Jó nyilván hóban fordul a kocka de ha megnézem mennyit megyek egy télen hóban és mennyit vizen...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
!Overdose!
őstag
válasz K Norbi #10799 üzenetére
Azért érdemes különbséget tenni, hogy azért ajánlunk valamit, mert nekünk olyan van vagy azért, mert vásárlás előtt alaposan körbejártuk a témát, tudatosan vásároltunk valamit és azzal valóban meg is vagyunk elégedve. Pláne szerencsés, ha az embernek összehasonlítási alapja is van és nem különösebben márkafanatikus.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Remekelek28
őstag
Nekem nyári volt conti,meg barum is volt,illetve firestone,most meg egy noname márka van,zeta,,egyikkel se volt gondom. Bár én sose hagytam 5 mm alá kopni egyiket se.
Igazából a téliak közt konnyebb eldönteni,hogy melyik fogja meg legjobban az utat,havas ,fagyos deres időben. Illetve melyik indul kevésbe kaparva. -
Kornel
veterán
válasz Chesterfield #10811 üzenetére
Nekem vagy 195/50 r16 kell, vagy 205/45 r17.
Remelem egyik azert bekerul a valasztekba. -
Kornel
veterán
válasz Remekelek28 #10815 üzenetére
Suzuki Swift Sport.
Igazabol 195/45 r17, illetve 195/60 r16, vagy c opcionak 185/60 r15.
Az r15 az lufi, ugyhogy kilove.
R16 jo lenne, de akkor csak crossclimate-el, telen nyaron az lenne fent, es a gyari r17-es felnire meg egy jo semi slicket racsingolasra 205/45 r17-ben...
De mivel nincs meg, igy most 205/45 r17-es a telim, es 195/45 r17-es a nyarim -
Kornel
veterán
válasz Remekelek28 #10818 üzenetére
A 195/55 r16 az enyemre is ramenne meg, de eleg ballonos lenne, elvinne a feelinget
Nekem se egyszeru felnit keresni az 5 x 114,3 6,5 col szeles et 50-es ertekkel -
-
Kornel
veterán
válasz Gergőke88 #10824 üzenetére
Ez az sutonavigator teszt akkora kamu, hogy fel kene jelenteni oket.
Vagy inkabb a fogyasztovedelmet rajuk kuldeni.Mas: nem tudom egesz bp-en odafagyott-e az utra ami esett, de eszak pesten biztos.
Akinek van cc-je fent, irhatna par sort, hogy ilyen jeges csuszos uton hogy viselkedik, ez azert gyakrabban elofordul, mint a 10-20 cm ho. -
h1ght3chzor
őstag
Milyen nyári gumit érdemes venni 225/45 R17-ben? használt érdekelne főleg, mire figyeljek oda? Tud valaki olcsón? Nem sokat lenne használva, inkább több évre venném, mint sok km-re.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Brumi˘
addikt
válasz h1ght3chzor #10826 üzenetére
Ha inkább több év mint km, akkor én újba gondolkodnék.
-
Kornel
veterán
válasz h1ght3chzor #10829 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz h1ght3chzor #10831 üzenetére
Addel a mostani teli szetted, es vegyel egy ilyet, 5-6 evre elfelejted a gumi kerdest.
15-ert ebben a meretben csak 4-5 eves 50%-os (de 60-70-nek hazudott) gumikat fogsz kapni, ami 1-2 szezonra jo max.
Es meg fel leeznek haborodva amikor rakerdezel a DOT-ra.
Tiszta szegyen ami a gumis csoportokba megy a fb-on, tisztelet a kivetelnek.
Kintrol behordott lomizott gumikat akarnak itt az uj ar 2/3-aert eladni, es magukat hivjak szakertonek, meg senki ne mondja meg nekik, hogy 5-6 ev utan kuka a gumi, jo az a 2005-os gumi is, hisz eppen tegnap gyartottak csak...
Az osszes ilyen kozveszelyet okozo, adokerulo szemetet elvinnem kozmunkara, hadd tanulja meg mi az a munka. -
Deathunter79
tag
válasz h1ght3chzor #10826 üzenetére
Én sem vennék használtat a helyedben, viszont ezt tudom ajánlani: http://automax.hu/nexen-n-fera-su1-1 Megjártam vele Horvátországot, volt benne autópálya szakadó esővel, nedves szerpentin amit csak el lehet képzelni és csak jót tudok mondani. Ár/érték arányban meg szerintem verhetetlen.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz Deathunter79 #10833 üzenetére
@kornelka köszönöm, valóban én is így láttam, hogy eléggé lehúzás megy ott...
Épp az ilyen árak miatt gondolkodtam a CC-ben én is, 35k körül már lehet kapni. Lesz akkor CC tavasszal.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Kornel
veterán
válasz h1ght3chzor #10834 üzenetére
En kivancsian varom az uj mereteket, remelem jon a 195/50 r16 is...
-
TayRol
nagyúr
válasz Kornel #10840 üzenetére
Pécelen lakom, fent a dombon. Ha hó van, akkor is jó választás ez a gumi? Mert ha csak 1x nem tudok a két gyerekkel felmenni (vagy a feleségem), akkor már megette a fene az egészet. Idén eddig 2x volt, hogy full havas úton kellett feljönnöm, a téli gumi tette a dolgát.
De ha ez is tudja, akkor az asszony ezt kap a kocsijára, aztán meglátom, hogy én is váltok-e.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Hulye kerdes:
Winterhawk 3, jobb oldalon latszik a DOT, bal oldali gumikon nem. Miert? Csak egy oldalra sütik be? -
t1
addikt
Firestone Multihawk illetve Multihawk 2-ről van valakinek véleménye?
-
zzola
titán
Üdv!
ROADSTONE-NEXEN 195/60R15 H N-BLUE HD PLUS 88H
Fenti termék ~15500 HUF a szilágyiguminál, tapadás: A kategóriás, ez mennyire hihető ennyiért?
Nekem a nedves tapadás a fontos, a többi nem érdekel.
Ismeritek ezt a márkát?
Köszi!Most látom 2014-es teszteken a nedves tapadása az egyik legsz@rabb volt...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest