- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
A horror: [link]
-
-
Tv
senior tag
válasz Fitzgerald #11657 üzenetére
Szerintem csak rájött, hogy ennyire jó az a gitár, semmi másra Ha már nem tud rajta játszani az ember legalább nézzen ki "jól"
-
Eastman
addikt
Kemény.
Vannak a Fendernek Road Worn modelljei amik elképesztően jól néznek ki. Ott a gyárban megoldják a koptatást és a boltban úgy adják a kezedbe. Ők intézik, az a koncepció, hogy viseletes. Nagyon-nagyon kényelmes a hátul kicsiszolt, kikoptatott nyakuk.
De, hogy egy zsír gitárt, egy gyönyörű tárgyat össze-vissza veressen valaki egy „hangszerésszel”, ész nélkül. Sötét lélekkel kell élni ehhez.
Szerk:
...arról nem is beszélve, hogy Paul Reed Smith, az alkotó él még, bármikor ráakadhat a videóra. Mit érezhet vajon amikor ezt a barmot látja? Gondolom évekig fejlesztette, tökéletesítette a gyönyörű hangszereit. A pozíciójelölő motívumok is kifinomult, érzékeny emberre utalnak.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
BluEyes
őstag
válasz Eastman #11662 üzenetére
Jajjmá, a PRS úr egy kőkemény üzletember, megkapta a minimum 1000 dodó profitját azért a hangszerért, óriási ívben leszarja a termék (mert az neki egy termék, aminek az eladásából él, csak nekünk státusszimbólum meg legenda) további sorsát. Kábé annyit érez, mint az Opel főrészvényese, mikor összetört Opelt lát az út szélén: fasza mer eggyel kevesebb a kocsi az utakon, valaki holnap vesz egy újat, amin nekem profitom keletkezik.
Mondjuk ez a hamis relic miért jó valakinek, azt nem értem. Olyasmi lehet, mint az alkoholmentes sör meg a guminő.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #11665 üzenetére
Szerintem más, ha becsúszol az Astrával az árokba és más, ha a fény autó direkt a szalagkorlátnak teszed. ...ha van ilyen. A roncsderby sem onnan indul, hogy össze-vissza verik a hibátlan autókat, hanem a roncsokat veszik elő.
Nyilván van olyan a Földön aki az autójával ki tudja fejezi önmagát, de szerintem egy hangszer az átlagos autónál több.
...mert az neki egy termék, aminek az eladásából él, csak nekünk státusszimbólum meg legenda...
Ezt nem tudhatjuk.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
addikt
válasz izomhod #11661 üzenetére
a road worn gityók hogy készülnek amugy?
Úgy tűnik, hogy hasonlóan. De a gyárban!
BluEyes
Ha PRS úr az összeaszott gitárjait akarná látni és akkora üzleti cápa lenne mint ahogy' írod, szerinted nem gyártana relic darabokat? Csak mert divat?
[ Szerkesztve ]
-
McCann
tag
Az ilyet simán szájbabaszkodnám egy rugós szívlapáttal...
Nyomorult féreg, az, hogy éveig nyomod a rakendrollt a gitároddal, ide mész, odamész, nekiütöd ennek.annak, kopik, karcolódik, az oké, mert a gitár életének, történelmének a része, de hogy otthon a garázsodban agyonreszeled...
Broáf.Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
Eastman
addikt
válasz BluEyes #11665 üzenetére
...szerintem a hülyén kívül mindenki vigyáz rá mint a szeme fényére. Gyönyörű darabok mind; gondosan elkészítve, szegélyekkel, berakásokkal.
-
izomhod
őstag
imádom ezeket a régi bassline-okat, és Blondie is nagyon adja!
punk!
[ Szerkesztve ]
-
Bencsizy
csendes tag
válasz izomhod #11670 üzenetére
Igazi klasszikus, jó kis retro zene
Én ilyen relic gitárra Tom Thackertől emlékszem, Gibson Gold Top LP, de az eszméletlenül le van amortizálva, bár sztem ütősen néz ki, mint minden ilyen gitár. Ezen még a hangerő meg tónus szabályzó gombok is hiányoznak.
[link]Viszont ez a gagyi öregítés tényleg aszott gáz. A másik meg, hogy nem tudom milyen ember lehet, aki ezt kérte, meg aki ezt csinálta, de ilyen "szépítést" én is simán csináltam volna neki itthon két laposfejű csavarhúzóval...
-
nesa
veterán
válasz izomhod #11670 üzenetére
Azota mar Blondie is megoregedett.
Maria nekem jobban bejon.[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Ti melyiket választanátok?
Cort CR100 vagy Z42 BK.
Fontos lenne!BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
nesa
veterán
válasz blackmacs #11673 üzenetére
CR 100!
Szep de nem klaszikus Les Paul epites, de szamomra ez a fajta epitesi mod jobban bejon, azt el ne hidd hogy mahagoni mert meg a gibson se csinal kb 30 eve mahagonibol, van vagy 20 fele mahagonira hasonlito fa amit fureszarukent mar plane nemlehet megkulonboztetni a koznyelv ezeket is mahagoninak nevezi de valojaban nem az. -
Szten Márs
nagyúr
válasz McCann #11647 üzenetére
"nehogymá egy többtíz- netán többszázezer forintos gitár ne bírjon ki némi hőmérsékletváltozást, csúnya lenne!"
Akusztikusról beszéltem, ott pedig a drágább gitárok jelentősen érzékenyebbek a hőmérséklet- és páratartalom változásra, mint az olcsó darabok... A rétegelt fa jobban viseli ezeket a környezeti hatásokat, mint a valódi, tömör, ez utóbbira jóval jobban kell figyelni, jóval több törődést igényel. Ezen kívül a drágább akusztikus gitárokon ébenfából van a fogólap, az meg kifejezetten háklis a környezeti változásokra...
-
blackmacs
aktív tag
-
nesa
veterán
válasz blackmacs #11677 üzenetére
Szerintem kb rendbelehet, ha lehet olyan szinbe vedd ahol latszik a fa erezete, azmar biztato jel de igy a fotok alapjan nemtudom eldonteni hogy ami a CR 100 on van az valodi erezet vagy csak festett, valamelyiken latszik hogy telibe festett sun brust kapott na az nemtul biztato.
Ez PL nekem tetszik de abban megegyezhetunk hogy ennek az erezetnek koze nincs semmilyen mahagonihoz, egy a lenyeg a faval mindig atb@sznak tok mind1 ronk, tuzifa, vagy fureszaru, esetleg kesztermek, ezt elkell fogadni.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Ja a csavarozott nyak ne riasszon meg nem gagyi megoldas az csak ahogy irtam nem klaszikus Les paul epites, fender is csavarozva van, es a csavarozott Les Paulnal nincs az a kenyelmetlen nagy tusko, egyvalamibe biztos lehetsz "korlatozni a fejlodesbe nemfog" a hangzas meg maskerdes azon lehet alakitani utolag is.
-
blackmacs
aktív tag
Jó tudni ezeket,nem is gondoltam volna.
Amit én kipróbáltam meglepően szép telt hangja volt meg is lepődtem ebben a kategóriában.Lényegesen szebben,jobban szólt mint ami nálam volt havernak a gitárja.Az ehhez képest tényleg tüzifa volt.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
McCann
tag
Nyöff...
Zúztunk tegnap egy királyságosat, most egy közepes másnaposságot próbálok épp túlélni...
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
nesa
veterán
válasz blackmacs #11680 üzenetére
Nekem ami tetszik ugy igazan az a CR 280 de azis atbaszas.
leirasa onstrukció: ragasztott nyak
Test: mahagóni, lángolt juhar funér- és tömör juhar tetővel
Binding: vörös elefántcsontszín (Red Ivory)
Nyak: mahagóni, vintage C forma
Fogólap: rózsafa, 12" Radius(305mm)
Bund: 22 Large (2.7mm)
Hangszedő: Power Sound, antikolt nikkel borítással
Híd: TonePros Lic. Locking C-TPFP bridge & CT1 tailpiece
Kulcs: Die-cast, Vintage-style
Szín: cseresznye sunburst (CRS: Cherry Red Sunburst)Namost ha szetbontod egesz mast talalsz ezen nincs tomor juhar teto csak 0,8 as furner amivel onmagaban nincs semmi baj nincs, csak epp mast kapsz, mint ahogy bizonyos retegelt lemez topp semmivel se rosszabb mintha tomor fa lenne csakhogy az a retegelt lemez dragabb mint maga a fa....
Az a legjobb ha olyan helyen birsz vasarolni ahol a kivalasztott tipusbol tobb db is van, es ezekbol valogatni ki a legjobban megfelelo darabot, szerintem ebben az arkategoriaban hatalmas a szoras, siman kifoghatsz egy szar hangut meg lehet akar olyan is ami 3x aru gitarokkal vetekszik.
De miota a hangszerboltokbol kihaltak a Musima ,orpheus meg turo tudja milyen csodak nemolyan rossz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Akkor ezen az alapon én is csinálhatnék magamnak gitárt akármilyen fából,persze könnyűből a hardvert úgyis megtudom venni,közel azt a hangzást kapnám amit a boltban veszek.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
nesa
veterán
válasz Eastman #11682 üzenetére
Az egeszre gondolok, engem az UTILE fara emlekeztet a topp resze meg most hirtelen megnem mondom mire, a sunbrust azert fordul at a szeleken festesbe hogy ne lasd a furner ragasztast de ezzel az osszerakassal sincs szerintem semmi gond de celszerunek tunt a gyariaknak a takargatas.
(#11684) blackmacs
Igen en is megtudnam csinalni, vagy akar te is ha rendelkezel minimalis tapasztalattal a famegmunkalas teruleten + megfelelo szerszamokkal.
Egy gitarra valo Bubinga tobb mint 20k + hardver is minimum ennyibe indul + csillio ora munka es nembiztos hogy tokeletes lesz, ez nemaz az arkategoria amit celszeru otthon hamisitani.
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Most akkor kezdjünk el gitárokat csinálni?
Az év vállalkozása lenne.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Tv
senior tag
válasz blackmacs #11688 üzenetére
Simán Amúgy nekem annyi volt a sztori, hogy és balkezes vagyok és volt egy Jolana Telecsater utánzatom és azt alakítottam át. Illetve csináltam egy másik (balkezesre alakított) testet neki.
Szerk.: LOL most jut eszembe még ide is linkeltem róla képet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
Átrakták a Slash koncertet az arénába 8000 négyzetméter..
-
nesa
veterán
Mondjuk azthiszem pont a jolana iris retegelt lemezbol volt atlagos hangal keskeny nyakkal, szoval rosszab testet nemhiszem hogy birtal csinalni.
Magyarhonba az a legnagyobb problema hogy nincs olyan ragaszto ami hangszerhez jo lenne kiveve a csont enyv de azzal ma senki nemakar szorakozni.
Nekem van egy sajat keszitesu ragasztom ami elvileg jo lenne hangszerhez is jelenleg probadaragok teszteleset csinaljuk kolegammal.
#11690) Eastman
Igen nekem is gagyi hatast keltenek azok a deluxe muanyag feju kulcsok.[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
Titebond Azt hiszem a Stageshopban beszerezhető.
Amúgy meg azért ez nem olyan nagy probléma manapság.
Rengeteg kiváló ragasztó kapható fához.
Elektromos gitárhoz felesleges főzött enyvvel bajlódni.
Talán tartósabb is ha nem azzal ragasztunk. Ugye itt lényegesen szélsőségesebb igénybevételnek van kitéve mint egy hegedűnél.[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
-
sajtee
őstag
Ennél ocsmányabb gitárt még nem láttam.
-
-
Eastman
addikt
válasz sajtee #11697 üzenetére
...na ez megint más, amikor egy eleve olcsó gitárt „olcsósít” valaki. Tetszik.
Eladó Gibson LP kópia, a képen látható állapotban,jó bundozással ,kifogástalan műszaki és szerkezeti állapotban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Gumi és felni topik
- Politika
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs