- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
senior tag
válasz Rogiii #108394 üzenetére
Nem, nem egyformák. Ezt kérdezted :
Hűtés,hőmérséklet, ventilátor zajszint -ben melyik a jobb ?
Erre volt a válasz, hogy ugyanaz a kategória, mindkettő belépő szint hasonló képességekkel. Mármint a hűtésük!Sorry ha félreérthető voltam, nem ismerem a preferenciáid, én csak a feltett kérdésre válaszoltam.
-
Volband
tag
-
lionshamlet
senior tag
Lenovo Legion Pro 5i
- Intel® Core™ i7-13700HX
- NVIDIA GeForce RTX 4070/8gb
- 2x8gb ddr5 5600mhzEzt a gépet érdemes 64gb ram-ra bővíteni, ha csak játékra kell?
-
törölt tag
válasz Volband #108400 üzenetére
Maradjunk a nem szerencsés modellválasztásnál.
Maingear ML-16 MK2 laptop review
KillHates kedvenc hűtésével (Ultra 7 155H + 4070)
-
MaxxDamage
félisten
válasz lionshamlet #108405 üzenetére
Jelenleg elég jó áron mennek a memóriák.
Dual Channel megvan és az a lényeg, a 32GB is bőven elég mindenre IS, főleg ha csak Játékra kell.Akkor Updatelj 2x16GB (=32GB) ha a 16GB már elfogyna...
Abban az esetben 2x32GB ha kihagyhatatlan áron lenne (a 32GB képest nem sokkal drágábban)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
formula01
senior tag
válasz formula01 #108361 üzenetére
Eddig ~24 óra alatt mióta újraraktam az előző kommentem szerint, 0 fagyás, folyamatosan ment a gép. Remélem így marad, majd pár nap múlva még visszajelzek mi a szitu, hátha valakit érdekel.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
törölt tag
válasz formula01 #108361 üzenetére
Én nem Lenovo gépet használok, de:
Én most a 24.7.1 drivert használom. Ez nálam okés, a legújabb olyat csinál, hogyha a Windows 11 zárolja a gépet, akkor feloldás után mindig megnyitja az Adrenalin softwaret A legújabb gyári (ami júliusi, de a hivatalosnál régebbi) pedig nem indítja el automatikusan az Adrenalin softwaret (a gép indításkor nem kerül a tálcára), pedig hozzá van adva. Egyedül az NVIDIA driver (Geforce Experience nélkül) stabil[ Szerkesztve ]
-
Rogiii
aktív tag
válasz Semin #108401 üzenetére
Nem volt félreérthető és köszönöm az ajánlást.
Vissza olvastam és külfödi fórumokat is megnéztem.
Mivel a médiában most Rádiumos ár alatt sikerült kifognom egy gépet, ezért kipróbálom
aztán ha bármi gond adódik akkor 14 napom még mindig van az elállásra.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Semin
senior tag
válasz Rogiii #108410 üzenetére
Erre való a 14 nap
Tesztelésre jó lehet a Wukong Benchmark.
(ha visszaolvasol, megtalálod a beállításokat ahogy futattuk)
Konzisztens, alaposan megtekeri a GPU-t és loopolható.
(nem utolsó sorban ingyenes) alatta futtatsz bármit amivel lehet monitorozni a hőmérsékleteket és csemegézhetsz az adatokban Persze egy Time Spy sem árt, csak az összehasonlítás miatt.[ Szerkesztve ]
-
Remiel
őstag
Sziasztok, ajánlás kéne:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Egy-két hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 500 ezer forint.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg játék, kis munka, exel ilyesmi semmi extra, semmi grafikai munka.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Amilyen magason csak bírja.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-17 között bármi.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Főleg itthon van 3-4 naponta viszem be a munkahelyemre, a súl nem lényeg.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win11 ha lehet.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
32 gigabájt ram, 1 tb ssd minimum.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb?)
USB C, HDMI.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Ha lehet új, ha van 0% THM akkor arra vennémAsus a mostani gépem elégedett vagyok vele, csak szeretnék 5 év után egy erősebbet
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Rogiii
aktív tag
válasz Semin #108411 üzenetére
Ma hozza a futár. Első ilyen jellegű gépem. Eddig asztalit használtam, de a hely miatt most váltok.
Azt nem tudjátok hogy a Win11 simán felmegy rá vagy AMD-nél is kell az RST driverrel szarakodni?
Hétvégén tesztelem és jövő héten igyekszem beszámolni a tapasztalatokról.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Rogiii #108414 üzenetére
Nekem AMD-s gépem van (Asus TUF Gaming A15) minden drivert leszedett a windows11. Egy gond volt, telepítés közben hálózatot kért, rá kellett dugni a LAN kábelt, nem ismerte fel a wifi kártyát.
Sőt, rá is hagytam a drivereket második telepítésnél a windowsra. Első telepítés után okos akartam lenni, leszedtem gyártóktók a legújabb drivereket, Realtektől is az audio illesztóprogramot. Nem lett hang, hiába szedtem le az általam telepített drivert. Utánanéztem, csak pár verzióval működik Asusnál a hang, w11 azt szedte le, ami kell.
Újratelepítésnél a wifi drivert feltettem a telepítőt tartalmazó pendrive-ra, megtalálta, kábelt sem kért telepítésnél. -
nggabi
félisten
szívtok itt a win11el, nekem meg hibátlanul üzemel a win10 azóta is. én szótam
"szenyor dzsíííí"
-
formula01
senior tag
válasz #33766912 #108409 üzenetére
AMD-ből én a driver only-t használom, így nem zaklat az Adrenalin. Egyébként érdekes, mert mikor a 24.7.1 volt a legújabb verzió, én is azt használtam, de most a 24.8.1 telepítő már azt írja, hogy az R7 5800H-hoz a 24.3.1 az utolsó driver, és ha külön keresek rá AMD oldalán, ott is azt ajánlja fel. Sztem ha nincs szükséged az Adrenalin-ra, próbáld meg a driver only opciót.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
addikt
válasz nggabi #108418 üzenetére
Nálam is hibátlan a Win10 és a Win11 is. Az hogy esetleg valamelyik laptop driver csomag nem komázza a 11-et nem tudom, de a megjelenéstől számítva ennyi idő után is erről beszélni elég gáz. Látod a múltkori beszólásra, lehet nagyon nem mindegy milyen lapost használunk. Meg talán ráugrani az olcsó laptopokra nem biztos hogy kifizetődő.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
törölt tag
válasz formula01 #108419 üzenetére
Nekem szükségem van rá (ezért választom a minimal installt), mert használok pár funkciót, meg igazából 90%-ban az integrált megy. Ha a gyártó driverénél driver only-t választok, akkor fogja magát a W11 és automatikusan letölti hozzá Store-ból az AMD Radeon Software-t. Még akkor is, ha nem indul el, mert nem stimmel a verzió szám.
nggabi & RM007: Nekem minden rendszeren voltak kisebb bugjaim, de hozzászoktam. Nem megoldhatatlan probléma egyik sem.
Zoli bácsi: Érdemes lenne használod ezt: [link]. Ez egy leíró xml fájlt generál, amit figyelembe vesz a telepítő, így nagy mértékben lehet automatizálni és testre szabni a windows telepítést. A gyári MediaCreationToolal készített pendrive-os telepítő gyökérkönyvtárába kell másolni az xml fájlt. -
-
törölt tag
Nem gondolta túl az AMD az elnevezést. A 96 GB-os elméleti memória allokáció pedig WTF, főleg, hogy 256-bit LPDDR5X-8000 memóriával fogják árulni.
[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
Találkozott már valaki ilyennel?
Star Wars Jedi Survivor
Tököm ki van állandóan össze omlik a játék még csak az elején vagyok
Elsőnek mikor felment 11.3GB-ra az rtx 4080 v-ram-ja akkor kezdte elkezdett akadozni utána kifagyott most ott tartok hogy már 8-9GB-nál is ezt csinálja.
Minden ami kell fent van NV-driver vredisc mindenből a legújabb.
Más játék megy gond nélkül azaz még a Warhammer 40,000 Space Marine 2-ő van fent ami gond nélkül fut.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
addikt
válasz baro32 #108437 üzenetére
RUNE? Másra nem tudok gondolni. Nem néztem még csak láttam azt a forrást is, meg van talán még egy belőle, ami utána jött. Ha talált, ilyenkor bármi lehet.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
echterion
nagyúr
válasz Smithy87 #108439 üzenetére
A tiéd 3050ti, a kérdéses gép sima 3050-nel bír. De már a te géped is erős kompromisszumokkal futtatja azt a bench-et, a sima 3050 meg még egy nagyságrenddel rosszabbul futtatná, ha van rá keret, azt a néhány tízezret bőven megéri az új gépre költeni.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem az asztali gépben van 3050 VGA, a 8gb-os verzió. Ahogy néztem a teszteket, nem sokkal erősebb mint a mobil verziója. Minap föltettem a Geforce Experience segédprogramot, a Far Cry 6 játékon felnyomta a grafikai beállításokat ultra magasra. Meglepődtem, szépen viszi.
Jó, tudom, pár éves játék, meg FHD a felbontás..De ennyit sem néztem ki belőle.
Mondanám hogy kinőttem a játékokból, de 55 évesen még mindig játszok, jó, csak a Far Cry sorozattal. Jövőre jön a 7. rész, attól tartok, oda már kevés lesz a 3050. Talán a laptop 4050-es kártyája elég lesz
HA nem, akkor bővítem, mármint az asztali gépet. Higgyétek el, egy férfi mindig gyerek marad. Csak drágábbak a játékaink.... -
Ubul86
őstag
válasz Zoli bácsi #108444 üzenetére
azért nem mindegy, hogy 4 GB vagy 8 GB.
-
Semin
senior tag
Hamarosan új szelek fújhatnak intel fronton…
The Wall Street Journal: A Qualcomm meg akarja venni az Intelt -
Valkűr
addikt
Sziasztok! Olyan problémám van, h megvettem egy játékot és akad mint a rákfene. A laptop egy Asus Rog Dedikált Nvidia RTX 3050 és Intel UHD VGA van benne. A legtöbb új játékkal nincs problémám mert alacsonyabb beállitáson az RTX-et a játék is látja és lehet vele játszani. Viszont a mostani játékot God Of War Ragnarök nem tudom beállitani, mert a játék automatikusan az Intel kártyát teszi be, és nem is cserélhető a dedikált kártyára. Itt viszont annyira akad már a menü is, h beállitani is alig tudom. Hiába kényszeritem a programot, h a dedikált kártya induljon, nem azt inditja, nem is látni csak az Intel UHD kártyát mutatja a játék beállitásaiban. Mi lehet ennek az oka? Most kidobtam 20 ezret az ablakon és ennyi, nem tudok sehogy sem játszani vele?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Semin
senior tag
válasz Valkűr #108447 üzenetére
Átmeneti megoldásnak az jutott eszembe, hogy az nvidia vezérlőpultban az optimus résznél auto-ról tedd át Nvidia GPU only-ra. [kép]
Bocs az angol képért, de gondolom így is jó támpont.Így nem fog ugyan magától váltani a GPU-k között de a problémádra megoldást jelenthet.
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest