-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nagyon megérte.
Nem ismertem még a gyártók cipőit. Sokat olvastam utána, hogy mi mire való. Meg anyagilag sem álltam jól akkoriban. A Sauconyról egyáltalán nem is hallottam. A New Balancennek csak az utcai cipőit ismertem, azt hittem csak sneakereket gyárt.
A Pumán lepődtem meg a leginkább. Rengeteg helyen írják, hogy mennyire alábecsült cég, ahhoz képest, hogy mit tudnak a cipői. -
szimpláncsak
tag
A vasárnapi 1:43-as félmaraton után, hétfőn pihi volt. Kedden volt egy 8,2km itt mellettünk a dombon. 5:12-es pace, 150m szint. Tegnap volt egy 43km-es bringázás 350m szint, 27km/h-s átlaggal. Ma meg csináltam egy intervall szerűséget. 10x400m gyorsabban, közte meg lassan. Előtte 1km szintén lassabban, majd a végén a maradék 1,4km szintén lassabban. Kicsit az időjárás megszivatott, mert mikor megfordultam jöttem rá, hogy hazafelé jó kis szembeszél lesz, meg az út is pont a gyorsabb tempónál emelkedett enyhén meg is látszik a tempónál ott 5km környékén . És sajnos az sem jött össze mindenhol, hogy a vége legyen gyorsabb.
Holnap pihi, hétvége meg időjárás függvénye. Futásban valami lassabb tempójú 12-13km körülit tervezek, másik nap meg valami bringázás
-
xy.zsolt
őstag
válasz szimpláncsak #91754 üzenetére
klassz munka
Holnap hasonló 10x400/200 vár rám is....hasonló tempóban. Mondjuk én inkább egy rövid majdnem sík (1200m-es) szakaszon oda-visszázok....lazáknál fordulva. Ajánlom ezt neked is[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Studi
veterán
válasz #64052736 #91746 üzenetére
Köszi, ilyesmit látok benne én is. Meg valamiért az ilyen stílusú cipőket találom érdekesnek, holott inkább a daily trainerekben kellene bővíteni a portfóliót, azok azért jobban fogynak. Lehet maradok egy friss Rebel v3-nál inkább. Bár ez meg kuponnal beköszön 20 alá.
-
xy.zsolt
őstag
Így korán reggel rátaláltam a koromhoz képest jó teljesítményem titkára
Nos, 13éve a-cigizek és semmi mást nem szívok be mint növényi glicerint és mértékkel nikotint (aromákat én nem használok) és most erre az infóra találtam.BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
szimpláncsak
tag
válasz xy.zsolt #91755 üzenetére
Köszi! Ez az oda-vissza is jó ötlet. Probálok nem mindig ugyanarra futni, de sajnos erre az intervall-ra a legjobb egy 2x2 sávos főút melletti bringaút, ami kivisz a városból. Vagy van egy fociedzések alatt kivilágított 400m-es salakos pálya, de körözgetni meg utálok
Bandus: Én nagyon várom a pega 41-et. Ha hinni lehet a pletykáknak és tényleg reactx habot kap az nagyon király lenne. reactinfinity4-ben discsérték. Elvileg puhább, de energia visszaadásban meg ugyanolyan jó, mint a sima react hab Aztán már csak valami jó leárazásra kell majd várni
-Pepe- Múltkor ezen a dekás cipőn gondolkoztam. Ennyiért pebax habos cipő, elég jó vétel. Mondjuk még mindig van a méretemben -
LanyUs
senior tag
Ez a cikk a shopbuilderen gyökeresen változtatta meg a zabpehelyről alkotott csoda mítoszt [link] A nagy Zab(pehely) kérdés, avagy fogyasszuk vagy ne?
Szóval nem annyival jobb az, mint amennyivel sz.rabb az íze! Én a te véleményed mellett vagyok! Sőt a felsorolt reggeliket egy lapon említeni ezzel a trutymóval ... enyhe kifejezés
Elromlott a pulzuspántom 5 évet ment! Egy 3000 Ft-os Life fit pulzus pántom volt bluetoothos. Tudtok esetleg low budget új/használt bluetooth pántot, ami egy kvarc kijelzős órára is lövi a jelet egyszerre? Nekem a pánt trackelt a telefonra és küldött adatot egy ilyen órára is [link] -
xy.zsolt
őstag
Mondjuk én is azt venném 119k-ért, mert nekem nem lényeg a zene....neki viszont gondolom igen.....abban meg a 165 music van jobb áron (131k)
Na, megyek résztávozni....esőben
úgy, hogy ne strava app-ot használjon már ennyi futás mellett
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz xy.zsolt #91763 üzenetére
Kár, hogy nem volt tavaly még fr165, így BF-en vettem egy sq2 musicot 65-ért. De egész jó ebben is a pulzusmérés. Túráztam is már benne. 5 óra mozgásban töltött idő merített rajta 20%-ot. Egyedül a barometer hiányzik belőle. Jó lenne látni terepfutáskor/túrázáskor, hogy mennyi szintnél járok
-
HKorn
veterán
Zsolt írta én csak arra reagáltam.
Szerintem is ebbe az irányba kellene elmozdulnia. Mellkaspánt persze ettől függetlenül is kellhet
LanyUs úgy jár majd mint, Pepe a cipővel, ragaszkodik hozzá, hogy nem kell új, aztán amikor órával, fut kérdezi majd magától, hogy hogy tudtam eddig telefonnal futni?
Run&Ride
-
LanyUs
senior tag
Mindenkinek köszönöm! Felugrottunk a 3e Ft-ról
Van egy lidl övem, amiben épp elfér a telefon. Észre sem veszem, hogy a derekamon van. Valójában pulzus alapján edzek, így ha nincs pontos sebesség adat annyira nem érdekes. A pulzus a lényeg, a többi csak kiegészítő információ
-
Alg
veterán
Igen, ez valami kódolatlan analóg jellel működő cucc lesz, kb. a létező leg"butább" módszer - mondjuk hajnalban a szántóföldön nem sok egyéb eszköz van ami belezavarna
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tisn
addikt
-
LanyUs
senior tag
Köszönöm! Várj még! Feleségem cuccát kék öv + óra lehet megkeresem ( az is analóg ). Max. nem lesz stravan pulzus adat, de legalább csuklón látom. Ma rohadtul hiányzott. Ő amióta megkapta a Watch 9 cellular + Hoka Match 5 párost megtáltosodott
Alg: de a magasfeszültségű villanyoszlop! Ködben, esőben rettegve futok a föld felé lógó kábelek alatt. Elvileg nem húz le...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha most néznék új órát szerintem én is egy FR255-re repülnék rá. Viszont nekem 72k volt tavaly nyár végén az FR245 újan annyiért nem hagyhattam ki.
Tegnap elmentem futni, hát a senki földjén Fehérvár mellett olyan szembeszelet kaptam hogy majdnem döntenem kellett törzsből előre.
Més que un club!
-
Studi
veterán
válasz Napfénysüti #91781 üzenetére
Múltkor az Árpád hídon hazafelé volt olyan pofaszelem, hogy a lejtőn bele kellett dőlni, hogy haladjak is valamerre...
-
m3ss
veterán
sziasztok
le akarom merni a max pulzusom, kellene zone2 meg interval edzesekhez a tartomanyok miatt. meg kivancsi is vagyok.
mi erre a legjobb modszer? futopadon vagy szabadteren futassal tudok probalkozni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
xy.zsolt
őstag
10x400@3:45/W30/R200@4:40✅ Elállt az eső kezdésre
egy pár izomból dombra sprintelés kitudja hozni belőled hamar a max-ot
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz xy.zsolt #91785 üzenetére
van emelkedo a kornyeken, tudok felfele futni.
amugy futopadon probalkoztam ilyennel, hogy 13-14 es emelkedo szinten 4 percet futottam, 9 km / h-val. ettol azert elegge lefaradtam, 179-ig ment fel mellkaspanttal merve. de ez nem sprint, nem tudom ez igy max-e vagy inkabb mashogy kellene mernem, pl intenziv sprint rovidebb ideig?
nincs tul jo kondim, 1-2 honapja kezdtem el zone2 setalgatasokat emelkedon, de csak heti 2-3x 45 perc korul. 41 eves vagyok.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
xy.zsolt
őstag
Én sprintelnék a helyedben felfelé....ahogy írtam. Viszont legyen valaki veled, aki ha gond van segít☝️....ha tényleg a végletekig akarod kihajtani magad.
Persze az alap, hogy ne legyen bármi szívproblémád mert azzal nem kéne nekifogni....úgy elég az emberesen kifutott tempó is síkon[ Szerkesztve ]
-
Lortech
addikt
A max pulzusodat le lehet mérni, de nem biztos, hogy sokra mész vele. Ha nem vagy egy bizonyos mértékig edzett, nem biztos, hogy a terhelés változására jól szétválnak a zónák, jellemző, hogy "egyfokozatosak" még ilyenkor az emberek és bármilyen laza futásra relatíve magas lesz a pulzusuk. Jobb igazodni ahhoz, hogy olyan tempót válassz, amely közben nem esne ugyan jól, de még fenn tudnál tartani egy beszélgetést.
Thank you to god for making me an atheist
-
m3ss
veterán
válasz xy.zsolt #91788 üzenetére
de mennyit? milyen intenzitassal? igazan sprintelni max. 100-200 m tudok sik terepen is, aztan nyer a laktat 400m-en sem sprintel senki sem vegig meg az olimpian se. vagy lehet ezektol is maxon lesz a pulzusom?
Jobb igazodni ahhoz, hogy olyan tempót válassz, amely közben nem esne ugyan jól, de még fenn tudnál tartani egy beszélgetést.
ja ezt probalom amugy en is zone2 setalaskor, peter attia meg san milan is ilyesmit javasolnak. merve meg ilyen 135-143 kornyeke ez, persze nem biztos, hogy jol csinalom...csak gondoltam ha elkezdek interval edzeseket akkor valahogy jo lenne beloni nagyjabol a 90-95% tartomanyt, legalabb legyen egy elkepzelesem.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Lortech
addikt
válasz LanyUs #91759 üzenetére
Biztos, táplálkozással kapcsolatban egy tápanyagkiegészítőket áruló webshopból érdemes tájékozódni? Ez a felületes, mindennemű forráshivatkozást nélkülöző cikk kb. azért jelent meg, hogy az utolsó bekezdésbe bele lehessen írni, hogy öntsd nyakon a zabkásádat fehérjével (amit megvehetsz a webshopunkban ).
(mielőtt valaki félreérti, nem formálok véleményt a zabkásáról (és +/- fehérjéről) se pro, se kontra)Ugyanígy valószínűleg a glicerinről se a glicerines löttyöket áruló cégtől érdemes tájékozódni. Főleg ha nem megisszuk azt, hanem a tüdőnkbe szívjuk, ami egyébként a gyulladást promótálja a tüdőben.
Thank you to god for making me an atheist
-
LanyUs
senior tag
válasz Lortech #91791 üzenetére
Lehetséges, de hasznos az oldal. Gyúrás szempontból segítenek gyakorlatokkal és szerettem olvasgatni régen a kondi / futás kapcsolatában írt cikkeket is. Az nem baj, ha egy írás könnyen érthető, mert többen átlátják a folyamatokat. Tudod úgy vagyok én is ezzel, mint a többség! Elméletben elég jól megy már, de gyakorlatban még több sebből vérzik a dolog
Nálam pl. a lassú tempó nulla fájdalmat okoz a térdben, ellentétben a 05:00 alatti tempóval, ami következtében a becsapódás már erősebb. Ha mindez 04:00 alatt történik az már gyilkos ( itoichfan véleményével értek egyet ). De elfogadom a más véleményt/tapasztalatot is. -
szimpláncsak
tag
BS-en 24.440 a szürke pega39. 10%-os kuponnal elég jó ár érte. Én sajna elhasználtam a regelés után kapottat de még így is gondolkodom rajta tarcsiba.
Szerk: érdekes színű wildhorse 8-is 24.400[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz szimpláncsak #91799 üzenetére
44,5-es Pega 39-est Büdipesten topiclakóknak én is tudok adni óccsóé'
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest