- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norby_42
aktív tag
válasz Peterhappy #84893 üzenetére
Egy hónapja még nem ment volna, 11 métert tudtam összefüggően "úszni".
Egyértelmű, hogy az IronMan a következő lépcsőfok
Eat pasta, run fasta
-
törölt tag
[link] Szerintem ezt más pozícióban is lehet alkalmazni. Nagyon untam a futást ezért kb 50-60% pulzus tartományban, beszélgetős tempóban gyakoroltam, nehezítésnek is jó Egyelőre izomláz, evezés, planking ellenére.
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #84902 üzenetére
Te csak gyere le hozzam egy csutortoki mokara,mint pl a mai:
bemelegites + nehany repulo fokozos gyorsito + 6x 1000m tempos 800m konnyed valtogato folyamatos futas + 3db repulo gyorsito + kifutas
Ma csatlakozott ket tini lany is,14-15evesek nekik csak a 800m resz volt,pihenhettek amig romboltam a tempot. Egy tini fiu is jott,O egy kort porgetett a gyorson es futotta a 800-at is.
Ha jo napod van ennyi pihenovel talan meg birod csinalni a tinilanyos reszt utana uszhatsz is tolemThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #84905 üzenetére
Derek program
En epp most megyek edzesre, de semmi durvulas.
Aztan lehet, hogy tartok egy ~6 hetes szunetet, hatha azalatt a hasfalam osszekapja magat.
Aztan ovatos alapozas, nekem szerintem ilyen allatkodasok tavaszig nem lesznek.
De remelem addigra lemegy par kilo, es az uszas es a szobabico/light bringa honapok utan jol tudok visszaterni. En rovidebb tavokon gyorsulni nagyon mar nem szeretnek, de jo lenne hosszabb tavakra kitolni a rovidtavu tempoim.
Vagy legalabbis hogy pl. egy ilyen edzesajanlatra oszinten azt tudjam valaszolni, hogy sima ugy lenne -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Kezdesnek futashoz milyen tavot/idointervallumot ajanlanatok?
43 eves, 190 cm magas, 105 KG-os ferfi vagyok.Elore is koszonom!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Never79 #84904 üzenetére
És idén Tatbánya30? nekem az be van tervezve jövő vasárnapra.
@Archttila Szia, szerintem először kezdj el tempósan sétálgatni heti 3x1órát, ha idáig nem mozogtál semmit ezzel elég gyorsan lemégy 100kg alá, utána kérdezd meg újra és kapsz nagyon profi válaszokat. Sok kitartást kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Archttila #84908 üzenetére
Jol irja Norris kollega,ha nem kapta eddig soha az "ivet" a futomu,akkor meg keves futastol is konnyen rosszul vegzodhet
Heti 3-4x 30perc seta/kocogas valtogatasa elsore eleg...ilyen par perc kocogas mittomen 5perc es 10perc seta,ezt minden akalommal 2x megismetled.Ha jo minden akkor elkezded a kocogast novelni,a setat csokkenteni.Kozben figyeled a tested reakcioit.
Vegig legyen beszelgetos,semmi durvulasThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #84914 üzenetére
Ma 3:50re küldtem meg a 12db 400m-t, 200m 5:20as pihenőkkel. Most este még totál jók a lábaim, remélem holnap sem lesz ez máskép.
A Garmin totál jól jelzett a tempóváltásokra....szóval nem is értem miért csak ma jutottam el az ilyen felhasználásig. Jobb mint építési területről elcsent figyelemkeltő szalagokat bozótra aggatva kijelölni a kívánt szakaszokat[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #84916 üzenetére
Én azon gondolkoztam, hogy de szar, hogy már megint bekattant valami izom a hátamban, de tegnap elkezdett gyanús lenni, hogy érzékeny vagyok a ventilátorra a futópadon. Ma kimondottan a levegővételek fájnak, és nemcsak a hátamon, hanem ugyanott a mellemnél is. Szóval lehet, hogy mégsem izomhúzódás, hanem egy tüdőgyulladást hordok ki épp lábon. Vagy a kettő együtt. Őszintén szólva azon sem lepődnék meg. Asszony is jön majd a saját sztorijával, nem lövöm le az ő poénjait is. Spoilernek annyit, hogy ha nem fájna mindenütt, a hasunkat fogva gurguláznánk a földön a saját nyomorunkon röhögve.
A futás amúgy viszonylag jól megy, csak közben is fáj minden, meg utána is. Lassan megtanulom élvezni, aztán fasza lesz.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tisn
addikt
válasz parandroid #84919 üzenetére
nemcsak a hátamon, hanem ugyanott a mellemnél is
az azert nem vicces, legalabb haziorvossal hallgattasd meg a tudod. -
xy.zsolt
őstag
Erősen esélyes a tüdőgyuszi.....minek egyáltalán az a ventilátor futáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
nem, de ha nem megyek komolyabb tempót akkor direkt túlöltözök, hogy izzadjak is.....persze nem nyári kánikulában. Holnap is minimum pamut jogging felsőt húzok majd.
De jogos, én még nem futottam zárthelyen gépen .... lehet igazatok van
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz tomcica #84911 üzenetére
Ha idom engedi (foleg nyaron) hosszu utszakaszon sprintelek bicoval, illetve regen jartam mezei futoversenyekre, meg voltam evfolyam elso a suliban es hasonloak de igen, nem szepeitem az utobbi idoben fokent ulo munkat vegzek, megnosultem elhiztam... tinnitusom is van, szoval szeretnek ujra futni csak jah en is ugy tudtam, hogy elinte nem ajanlott egybol a lecsosba csapni, fokozatosan kocogva kell kezdeni.
Koszonom a megerositest!tisn
Koszi cipo az van.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #84923 üzenetére
Szobahőmérsékleten 5-10 ütés a difi pulzusban, ha tudod hűteni magad. Görgőre tett bicajnál ugyanez. Izzadásnak önmagában semmi értelme, csak vizt, meg ásványi anyagokat veszítesz, csak akkor hasznos, ha azonnal le is tud száradni, mert úgy hűt téged.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz Peterhappy #84893 üzenetére
Ti legalább tudtok úszni én még azt sem.
Nekem a triatlon így ki is van lőve pedig bringázni nagyon szeretek. Ma is kerékpáros nap volt a két futós nap között.Més que un club!
-
Never79
tag
válasz Chuck Norris #84909 üzenetére
Sajna nem jó , pont Pesten leszek
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #84925 üzenetére
A nagy meleghez szokott emberek hamarabb kezdenek izzadni, viszont sokkal több sót tartanak vissza, így izzadságukkal alig 0,03%nyi sót veszítenek....ami hasznos. Emellett a vese méregtelenítő melójába is besegít az izzadás. Én így tudom.
fura, hogy gyakorlatilag tóparton laksz és mégsem
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Ehhh... jobbulast...
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #84929 üzenetére
Nyáron soxor irta hetekig, hogy pihi. De most betegen itthon ulok, most mar van ugyan napi kis futas keves bicaj. De 5 napig semmit se csinaltam.
-
norby_42
aktív tag
Hogy ne csak a pörgős lábúakat lássa, aki erre jár...
LanyUs, átérzem a problémád, negyed ötkor eldobtam kapát, kaszát, billentyűzetet, de épphogy hazaértem sötét előtt. És mindjárt óra tekerés.
Mondjuk volt sok fácán, az egyiket majdnem el is hoztam vacsorára, egy méterre szállt fel. Ő gondolom hasonló sztorit mesél otthon, "ha nem fut el, megvan a hétvégi kaja!"Eat pasta, run fasta
-
parandroid
félisten
válasz tomcica #84933 üzenetére
Állandó fülcsengés, fülzúgás. Jó cucc. Nekem is van. Nagyothallással kombinálva különösen. Néha megkérdezem az asszonyt, hogy kint megy valami gép, vagy csak nekem produkálja magát megint az agyam. Amúgy rájöttem, hogy amikor a vérnyomásom magas, akkor is bekapcsol egy csengő, ami folyamatosan sípol. Kb úgy képzeld el, mintha indusztriális teechnót hallgatnál egész nap non-stop.
De amúgy rajta, lehet próbálkozni új betegségekkel, amik még nem voltak, aztán mondom, hogy nekem is van. Attól tartok, ha dinoszaurusz lennék, már kihaltam volna, ennyi handicappel.
p
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #84935 üzenetére
Van ilyen neha nalam is,ha fullos resztav megy (gyanitom a vernyomas kiveri a plafont).
Mondjuk elmulik par perc mulva.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Pl a kelleténél több sóbevitel is okozhat fülzúgást
-
LanyUs
senior tag
válasz norby_42 #84934 üzenetére
Végre egy normális futás!!!!! Köszönöm! Szebben indul a napom!
Ma hajnalban kimentem terepre 1 óra laza fejlámpás futás után lett világos kb. 06:30 felé, a végén 6x100m dombra tempó. Sofirn HS20 mindkettő led high beállításon 60 percet bír a 18650-es akku, de van nálam csere ( ma nem kellett ).
Otthon lányoknak csináltam reggelit, közben nyújtottam, zuhé, majd irány meló. 90 perc lett nekem is, de csak 80m szint. A pulzus 136-140 között. Évek óta ez a legalacsonyabb állapotom. Ez nem a rekortán
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Nekem ennyire nem durva, illetve ugy allok hozza mint a froterzekenysegemhez: nem tehetek ellene semmit, igy (szamomra) sokkal konnyebb egyuttelni az ilyen tunetekkel.
[ Szerkesztve ]
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #84907 üzenetére
épp akartam írni, hogy végre jól döntöttél szerintem a 1-2hónap kihagyás mellett erre zúztál egy olyan résztávozást (12x400@3:45) 1óra múlva ami sérülés nélkül is ccmbosnak számít Gondolom a Rebel lehet az oka.....követeli a gyors tempót
igen, ezért írtam, hogy "is okozhat"
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz LanyUs #84938 üzenetére
Hű, jól látom azt a két szemet a kukoricásban? Para...
Ja, és köszi a kreatin tippet, eszem már pár hete, hátha megállítja az öregkori fizikai és szellemi leépülésem. (Megint elveszett egy kiló rólam)
Egyelőre úgy tűnik használ, de lehet csak placeboEat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #84942 üzenetére
Szerintem telitalálat volt a névválasztás a Rebel esetében, jár a pacsi a marketingesnek.Úgy gondoltam, letudom a havi 100km-os penzumom, és utána jön a pihi, és minél hamarabb meg van a táv, annál több pihenő jut.
Ugyanakkor azt kell mondano, meglepően jól volt tegnap a hasam a futás után! Igaz, nagyon odafigyelek most a technikára, nagyon aprókat lépek, igyekszem folyamatosan odafigyelni a medence helyes tartására, és azt hiszem ez eddig bevált!Úgyhogy ma reggel nem lett rosszabb a helyzet, mint pl. tegnap reggel volt Ami szuper. Épp reggel agyaltam azon, talán nem is a futást kellene hanyagolnom, csak általánosságban odafigyelni, hogy a kitöréshez hasonlatos mozdulatokat kerüljem. Mert az az, ami nagyon fáj.
Voltam kedden hasi-medencei ultrahangon is - koppkoppkopp - nem találtak semmit, illetve az egyik nyirokcsomóm van megduzzadva, aminek hozzávetőlegesen épp annyi oka lehet, mint a fülzúgásnak. Mindenesetre hála az égieknek se szervi probléma, sem sérvre utaló jel.
De 6 hét múlva megyek kontrollra, megígértem az amúgy naggggyon csinos doktornőnek, hogy kímélő üzemmódba kapcsolok, oké, ez nem tegnap történt meg, mondjuk azt is elismerem De idén már főleg csak kocogás, bringázás, úszás. Ilyen tempóedzések nem nagyon lesznek. És ha úgy látom, hogy sokat nem javul a dolog, akkor a 100km után full stop, és a teljes novembert is kihagyom. -
Never79
tag
válasz norby_42 #84934 üzenetére
Szép helyen futsz.
"Hű, jól látom azt a két szemet a kukoricásban? Para..." Mitől para? Annyiszor találkoztam már rókával, őzzel, vaddisznóval este, mindegyik elrohant. Bár az őzek érdekes esetek, némelyik csak áll, s néz. A legtöbb amúgy a macska(vad?). Egyszer láttam egy hatalmas bundás macskát, na az tuti vadcicus volt.
-
Peterhappy
őstag
válasz Never79 #84949 üzenetére
Az őzek, szarvasok nagyon jó arcok, és sokkal jobban megijednek ők, tőlük nem kell félni.
A vaddisznó már más kávéház, ott ha kicsinyek vannak, nem biztos, hogy menekülőre fogja a dolgot. Akkor viszont neked kell tempóznod, de nagyon.
Hála az égnek nekem nem volt még ilyen élményem (őzzel, szarvassal többször találkoztam futás közben, vaddisznóval soha), de sajnos többen is akadnak a környezetemben, akiket megtámadott a kicsinyét védő vaddisznó, volt ahol sajnos a kutyusa bánta az esetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...