Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz bencze #33146 üzenetére

    Gondolom a junk miles nem nálunk, földi halandóknál létezik, hanem aki komolyan versenyzik, sokat fut. Nekem is az az érzésem, hogy ez a pár km határozottan jó valamire. Pláne, hogy korábban mindig magas pulzustartományban edzettem, aztán az alapom úgy sz.r, ahogy van. :)

    (#33147) inf3rno: ja, erre gondoltam még, hogy a terhelés alacsony, de a mozgás miatt megnövekedett véráram jót tesz az izmoknak. Bringázás van, de nem a futóedzés regenerálása a cél, hanem muszájból, commute jelleggel, 15 km naponta a munkába/ból, plusz ha még megyek valahova városba, boltba. Nem nyugdíjas tempóban közlekedek, pörgetek általában, valamire biztos jó ez is.

    (#33148) tomcica: és ha helyrebillentettem másnap, akkor a következő nap már mehet ugyanúgy egy erős edzés? Bár nem így szól a terv, harmadnap egy sima alapozó van, azután jön egy újabb erősebb. Aztán ez nem mindig sikerül így.

    És egyébként a távokról, intenzitásról mit tudtok mondani? Vagy ennek már tényleg olyan kicsit a jelentősége, hogy kvázi tökmindegy, legyen extra laza és kevés? Ez a 130-as pulzus 66-67%, ennél eddig azért fentebb engedtem, 135-ig (69-70%), a táv meg 6-7 km.

Új hozzászólás Aktív témák