Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz tomcica #27215 üzenetére

    Ha RA-ról van szó, akkor vannak ilyen monoklonális antitestes terápiák (mab végű a gyógyszerek fantázianeve általában), azok közül a TNFa blokkoló, amit RA-nál szoktak használni, bár talán most már nem csak azt. Az a bajuk, hogy nagyon drágák, és a TB nem teljesen támogatja, gondolom nálatok még rosszabb a helyzet ilyen téren. Gondolom ilyesmi lehet az új terápia, amit kap.

    A szteroid hosszú távon nem jó, csak arra szokták használni, hogyha belobban, akkor gyorsan lefojtsák vele, egyébként kimondottan káros hosszú távon. Azért maradt gondolom mégis, mert az az olcsó, és a spórolás miatt mindig az olcsótól haladnak a drágább felé. Van még nem szteroid gyógyszer is, ami szintén nem túl hatásos, gondolom azt a szakaszt átugrottátok.

    Tápkiegészítők közül a kondroitin szulfát is segít valamit hosszú távon RA-nál, az is TNFa blokkoló, csak nagyon enyhe.

    Amivel még hasonló eredményt lehet elérni, mint az antitestes terápia, az a krioterápia. Azt érdemes lehet megpróbálni kiegészítő kezelésként. Itt ne a wellness jellegűekre gondolj -10°C, amit Phelps, meg egyéb sportolók tolnak, hanem olyanra aminél bezárnak -100°C-ra egy kamrába 5 percre orvosi felügyelet mellett, utána meg átmozgatják a gyulladt ízületet. A kettő között nagy a különbség érzésben (azt mondják nagyon kellemetlen) és hatásban is. [link] Egyébként nem tudni, hogy miért működik, vannak elméletek, de korántsem teljes a kép. Ha esetleg kipróbáljátok, majd írj visszajelzést!

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák