Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Steelers #24175 üzenetére

    joyselfike: Nem szenvedek, imádok futni, eddig is mindig úgy beosztottam az erőm hogy még jól essen a futás. Az aggasztott kissé hogy eddig (valószínűleg) szinte mindig elég magas pulzuson futottam, és hogy ez nem lehet e esetleg káros.

    Az akaraterődre és a motivációdra "káros" nem az egészségedre.
    Pár éven keresztül minden másnap, de legalább heti 3x elpörgettem magam 90-95% pulzusig. Akkoriban olyan 199bpm volt a max. /itt nem az volt a cél, hogy gyorsan fussak, és egyébként nem is voltam hűde gyors/.

    2 szett fekvőtámasz - 2 szett húzódzkodás - 1 vagy 2 szett burpee - kocogás - HIIT intervallum-tréning - 1 szett fekvőtámasz 1 szett húzódzkodás. Ez volt a rutin, aztán ellustultam és elkezdtem spinracingelni, illetve TRX köredzésekre járni. Nem voltam gyors vagy jó futó. Ez persze relatív, a futóknál lassabb voltam, a "kondisoknál" sokkal gyorsabb...

    Szóval rendszeresen -heti 3x- megvolt a 185-190 pulzus. Bajom nem lett tőle az biztos, de jó futó sem lettem tőle az is biztos (nem is volt cél).

    Én úgy gondolom, hogy az a lényeg, hogy a motivációdat tudd megőrizni hosszú távon, legalábbis a saját helyzetemben most ezt tartom fontosnak. Ha állandóan túl gyors a tempó (és állandóan magas a pulzus) az apránként ki tudja kezdeni az ember akaraterejét és elszántságát. Ha kényszeresen túl lassú vagy az meg a monotonitással veheti el (szerintem) a futás örömét. Én az utóbbi 3/4 évben sokat fejlődtem anélkül, hogy nekiálltam volna kényszeresen lassan futni, vagy állandóan csekkolni a pulzusomat.

    Majd ráérek ilyesmivel foglalkozni, ha platózik a teljesítményem hiába tolok heti jó nagy távokat. Egyelőre a heti nagy távok sincsenek meg és a fejlődésem is viszonylag rendben van (bokasérülések akadályoznak -1x bicajbaleset illetve kettő makacs, verseny miatti túlerőltetés-, nem edzésmódszerek meg pulzusok).

    J.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák