- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz hunnylander #2599 üzenetére
a logót szerintem garantáltan a japánok rakják rá,de az nem csomagolás,
hanem szitázás. Aztán hogy a dobozába hol kerül bele,
az szvsz részletkérdés, itt nem a tevékenység földrajzi helye volt a lényeg,
hanem hogy csupán a külsőkben van különbség,
de akkor úgy fogalmazok, hogy a Sennheiser megbízásából
az egyik cx300 néven jön ki.
ok, tegyük fel, hogy a gyári speckók közül mindegyik igaz,
illetve mindkettőt azonos körülmények között mérték (már itt bukik szerintem).
Ez esetben a cx300 érzékenysége nagyobb,
bár ez nem eredményez jobb hangminőséget,
csak nagyobb kimenő teljesítményt kíván a lejátszótól.
Ellenben a creative egész hihetelten, high-end hangfalakat megszégyenítő frekvenciatartománnyal bír (mondjuk ez már a másikra is igaz).
Akkor ugyan már melyiknek jobb a hangja papíron?
Ennek az egésznek semmi értelme, nem a gyári adatokból fog kiderülni,
hogy melyik szól jobban, azokból vajmi kevés derül ki,
max az impedanciára meg az érzékenységre,
illetve a kábel hosszára mernék támaszkodni
én nem állítom, hogy a Sennheiser nem jobb,
csak nemigen látom, hogy miért lenne az,
és ez nem úgy fogy kiderülni, hogy a speckókat nézegetjük,
mert az számomra annyira hiteles adat,
mint pl a Nokia mobiltelefonok 300 órás készenléti ideje.
[Szerkesztve][ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
hunnylander
őstag
válasz jolti05 #2600 üzenetére
Viszont én zenei szoftvereket használok, nem pascalt, és azokkal teszteltem a saját hallási képességeimet. Az jött ki hogy nem vagyik 'denevér'.
Azért a videókártyáknál kicsit más a helyzet. Ott a márkacégek is jelentős tervezési és gyártási aparátussal lépnek be, a chipgyártótól csak a fő egységeket kapják meg.
De viszont a logózás és becsomagolás költségkímélés miatt lehet az OEM gyártó feladata. A márkanév meg csak teríti. Ennyi kis vackot OEM becsomagolni, utaztatni, majd kicsomagolni, a márkacégnél a logózással és márkacsomagolással babrálni ésszerűtlen. Kizárt, hogy az OEM cég ne tudná egyből a legyártás végén egy márkadobozba csomagolni. Az csak papír, festék, meg fólia, oszt' mehet a Sennheiser logisztikai raktáraiba, vagy egyenesen a nagykereskedőkhöz.
Azonkívül nem minden példány lesz azonos minőségű abból a fülhallgatóból, valamelyik selejt lesz, valamelyik meg gyengébb minőségű és szelektáják és olcsóbban adják el (és a Creative ezt veszi tőlük ). A formai hasonlóság nem minden. Lehet, hogy a Sennheiser számára tisztább rezet használnak, stb.www.HunnyF1.com
-
jolti05
őstag
A csomagolás és egyéb elméletre csak rábólintani tudok. Az enyémnél is észszerűbb.
Most ott vagyok, hogy majdnem elindultam megvenni, csak fáradt vagyok.
De mostmár majdnem biztos, hogy Ő lesz, mármint a Creative darabja.
''Kizárt, hogy az OEM cég ne tudná..''
Így van, csak egyet tudok érteni. Viszont nem hiszem, hogy a Fosternél dolgozol. Csak mert olyan biztosra írod minden betűd, mintha magad raknád össze a fülhallgatókat.
[Szerkesztve]A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
vili13
őstag
''Egyébként az átlag ember nem is hall már 16000Hz fölött. Audiószoftverekkel és egy extrém meredek High Pass filter-rel ki is próbálhatod.''
Sajnos ez messze nem ilyen egyszerűen működik. Lehet, hogy a tisztán szinuszos jelet alig hallod 16kHz felett, de nem szokás ilyet hallgatni. Összetett jelben viszont erősen feltűnő egy 16kHz-es lowpass filter hatása, sőt akár az önmagában gyakorlatilag érzékelhetetlen 20kHz feletti tartomány hiánya is érezhetővé válik. Ha tényleg ki akarod próbálni meddig hallasz, akkor nem highpass, hanem lowpass + abx a korrekt módszer. -
hunnylander
őstag
Én zenei hang szűrésével teszteltem a saját hallásom. High Pass: a magasakat engedi át a mélyeket kivonja. Folyamatosan tekerem felfelé a High Pass filtert és leolvasom az értéket amikor a zenei hang felharmónikusai nem hallhatóvá válnak. 16-17.000Hz fölött már csendé válik az egész, pedig a VU meter kijelzi, hogy a szoftever még mindig ad megfelelő hangerejű hangot a hangkártyának. Lehallgatás egy AKG K240 Studio fejhallgatóval.
Ezt [link] a filtert használtam. Ez a lehető legmeredekebb, ami plugin-ként működik a 'VST host' zenei szoftveremben, ami egyébként ez: [link]
[Szerkesztve]www.HunnyF1.com
-
bwoay
nagyúr
válasz hunnylander #2606 üzenetére
én úgy tudom, hogy bár közvetlenül az ember nem hanllja meg a 20 kHz
(illetve alacsonyabb freki, ez egyénenként más) feletti hangokat, de a felharmónikusok hiányát érzi, ez lényegében egybevág azzal, amit vili írt.
ja, teszteléshez pedig mindenképpen ABX,
mert ez a tekerem, aztán meglátom, hogy mi lesz, semmiképpen nem hiteles,
túl sokminden befolyásol, pl kapásból az eredeti meggyőződés,
hogy mi az frekvencia, ami felett már csendet kellene hallanod.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
hunnylander
őstag
Személy szerint a hallásom egész jó, főleg zeneileg. A jobb fülem a jobb a magaskra egyébként, az feljebb megy. Viszont a 17-18kHz fölötti hangoknál már a hallójárataimhoz közeli erekben áramló vér 'csobogása' már egy hangosabb és jobban hallható hang.
Ha érdekel, hogy miféle tesztről beszélek, töltsd le az Orion Platinum demót, meg a filtert és megosztom a project fájlomat. Aztán köss bele.www.HunnyF1.com
-
vili13
őstag
válasz hunnylander #2608 üzenetére
Teljesen felesleges önmagában a magas tartományt hallgatni. Ha valami értelmesebb eredményre vágysz, keress inkább egy low pass filtert is, aztán hasonlítsd össze az ezzel szűrt változatot az eredetivel. Pl. a foobar2000 ([link]) teljesen jó ABX-elni. 16k alatt már durván tompák lesznek benne a magasak, és lőn nagy csodálkozás a részedről...
-
jolti05
őstag
válasz hunnylander #2604 üzenetére
Számított és nem akartam drágábbat venni. Egy pillanatig se hidd, hogy a Senn ellen vagyok, csupán takarékosság szempontjából kukacoskodtam.
Eddig annyit tudok róla elmondani, hogy nem vagyok tőle hagyatt esve. Mivel ugye birtokomban van egy SonyEricsson dettó ugyanilyen füles, azután nem tűnik annyira ütősnek. Az viszont biztos, hogy magas hangokban vezet. Viszont tényleg kicsit sziszegősnek tűnik. Most csak W850i-vel próbálgatom, de azért rádugom majd erősítőre is, hogy ott mit bír. Y alakú, szimmetrikus zsinórja van. A Senn-nek azt hiszem J alakú. Külsőre pofás, de nem ez az első szempont, így csak megjegyeztem, innentől nem is foglalkozom vele. Lehet tévedtem, most úgy tűnik, mintha egy hangyányival nagyobb basszust adna ki magából, mint a HPM-70. És majdnem biztos vagyok benne, hogy hangosabb is. És furcsa. Jól írta valaki egy fórumban, hozzá kell szokni, kicsit kényelmetlen. Érzem, elég rendesen, hogy benne van a fülemben, kicsit szorít is
Hallgatok egy kis rockot is, nem csak gépzenét... Mintha a bass elnyomná a magasabb hangokat. Egyébként nem rossz. A hegedű basszussal szépen szól, az biztos.
Eléggé rendben van, mind a mély, mind a magas, persze ez szubjektív. Mintha sziszegne picit, és több bass-t vártam, de nagyon kritikus és telhetetlen tudok lenni Megnézek még egy bass-testet.
A kérdésem: Ezek a cuccok milyen hatással vannak a fülre? Mert tutira nem javítják a hallást, főleg nem olyan hangerővel, ahogy én szoktam.
vili13: Ezt ilyen szépen nem tudtam volna leírni, surányihifin olvastam hogyisvanez.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
vili13
őstag
válasz jolti05 #2610 üzenetére
''Mert tutira nem javítják a hallást, főleg nem olyan hangerővel, ahogy én szoktam.''
Olyan hangerővel egészen biztosan rontják a hallást, különösen hosszú távon - de nagypapa korodban még jól is jöhet majd néha a süketségedre hivatkozni!
Másrészt viszont nem a fülestől, hanem a hangerőtől függ a hallásromlás. Az in-ear fülesek nagy előnye, hogy kizárják a külső zajok nagy részét, és így elvileg jóval kisebb hangerő is elegendő a zene zavartalan élvezetéhez. A kisebb hangerőt pedig hamar megszokja a fül, és ha nem is javítja a hallást, de legalább kevésbé károsítja.
Harmadrészt ezek a cuccok szvsz sokkal jobban szólnak a hagyományos szivacsos társaiknál, így a zenei hallás értelmében akár pozitív hatásuk is lehet. -
hunnylander
őstag
16k alatt már durván tompák lesznek benne a magasak
Cáfoltam én ezt? Nem. Csak megjegyeztem, hogy egyéntől függően a 16kHz feletti frekvenciákat már kezdjük csendnek hallani.
És nem önmagában magasakat kell hallgatni, hogy lemérd neked meddig megy el a hallásod, hanem alacsonyabb HighPass filter beállítástól tekered felfelé a vágási frekvenciát aztán előbb vagy utóbb nem hallasz már semmit, ott van a te személyes ingerküszöböd a magas frekvenciákat illetően. Nekem úgy 18 kHz körül van, de már a 16-17 kHz is már gyakorlatilag teljesen csendszerű, és annyira érzékelhető mit a fülkörnyéki véráramlás 'hangja'.
Egyébként többek között van egypár kiváló minőségű filterem is, mivelhogy zeneszerzéssel foglalkozom, így naponta használt eszközeim közé tartoznak. Itt [link] meghallgathatsz párat a régebbi munkáimból. Jelenleg a debütáló albumom anyagán dolgozok, az nem publikus, de mind zeneileg és hangilag nagyon profi lesz.
-
vili13
őstag
válasz hunnylander #2612 üzenetére
''alacsonyabb HighPass filter beállítástól tekered felfelé a vágási frekvenciát aztán előbb vagy utóbb nem hallasz már semmit, ott van a te személyes ingerküszöböd a magas frekvenciákat illetően''
Ha viszont a low pass filtert tekered felfelé, és azt figyeled, mikor nem tudod már megkülönböztetni a szűrt és az eredeti jelet, akkor találhatsz még pár kHz-et, amit érdekes módon mégis csak hallasz valahogy, pedig azt hitted, hogy nem. Ha olyan kiváló minőségű filtereid vannak, akkor ezt igazán könnyen ki tudod próbálni... -
hunnylander
őstag
Vedd már észre, hogy nem mondunk ellent egymásnak.
De számomra a LowPass tesztben is kb 18 KHz-nél van a küszöb.
Egyébként a filterek bele is színeznek a hangba. Azonkívül ha rajta van egy LowPass filter egy hangforráson még azt is észre veheted max nyitott álapotában mikor van be- vagy kikapcsolva. Digitális hangnál a hang újrakalkulálódik a filter DSP-jének korántsem tökéletes processei után. A filterek fő feladatuk mellett rendszerint bele is 'kotyvasztanak' a hang jellegébe.www.HunnyF1.com
-
vili13
őstag
válasz hunnylander #2614 üzenetére
A kérdés eleve holmi fülesek frekvencia átvitele kapcsán került elő, amelyek a magas frekvenciákra nézve igen rossz minőségű, ám mégis leginkább low pass filterként működnek. Így azt kell mondanom, hogy erre vonatkoztatva nagyon is ellent mondunk egymásnak.
Nálad viszont a 18kHz-es low pass küszöb nem, vagy nem csak a füled képességeinek eredményeképpen jöhet ki, ugyanis az már gyakorlatilag a fejhallgatódba van építve: [link] -
jolti05
őstag
''ezek a cuccok szvsz sokkal jobban szólnak a hagyományos szivacsos társaiknál''
Pontosan ezért vettem én is in-ear fülest. Amióta meghallottam az SE fülest, nem akarok mást. Meggyőzött. A hangerőt meg úgy kell érteni, hogy...nem tudom hallgattál-e már SonyEricsson W-típusú mobilt MegaBass-al maxon. Igazából mindig maxon szoktam hallgatni, és szívem szerint még nyomnék rajta (ezért csináltam egy fülhallgató erősítőt, csak nem győzött meg a hangok tisztasága ), de a lényeg, hogy...ez nekem a ''nagy'' hangerő. Nem tudom igazából minek számít. Viszont nagyon szeretném tudni, hogy mit okozhat nekem ez a volume. Azért szeretném megőrizni a hallásomat.
Ja és még annyit, hogy nagyon nem értem miről diskuráltok, sajnos Pedíg szeretném, csak nekem ez az AKG, stb már nem ''szakterületem''.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Macilaci457
őstag
alószínűséggel a Sennheiser a jobb minőségű, mivel jobb az érzékenysége is.
Akkor itt az AKG, tessék:
K314p
Freq: 17Hz-23kHz
Impedancia: 16 Ohm
Érzékenység: 126 dB
(forrás www.akg.com) -
Macilaci457
őstag
válasz Macilaci457 #2617 üzenetére
Sorry, elnéztem egy sort:
AKG 324p <-------------------Ezt linkeltem lejjebb
Freq: 12Hz-23,5kHz
Impedancia: 16 Ohm
Érzékenység: 121 dB
(forrás www.akg.com) -
hunnylander
őstag
válasz Macilaci457 #2618 üzenetére
Yeah! AKG rulez!
Látod, nem véletlenül vagyok AKG fan. Sennheiser mehet a levesbe.
Professional influences.
The K 324 P has been inspired by technology used in AKG’s award- winning professional in-ear monitoring systems; which are used by famous musicians around the world.
AKG’ flagship K 324 P in-ear model, offers high-quality, full-spectrum sound, reproducing the deepest bass with attitude and the highest highs with ease. The design of the K 324 P provides a high level of acoustic attenuation of ambient noise, which means you can enjoy your music in more detail. The ergonomic design allows for personal comfort and fit through a choice of 3 sleeve sizes, which results in hours of music enjoyment without fatigue or discomfort.
Ha fülhallgatót veszek, csak ilyet veszek.www.HunnyF1.com
-
hunnylander
őstag
válasz jolti05 #2616 üzenetére
A hangerőérezet relatív is. Javaslom saját érdekedben szoktasd át magadat egy közepes hangerőre, nem fogja elvenni a zene élvezeti értékét.
Ha megtartod a jelenlegi rossz szokásod, akár már néhány év múlva kialakulhat fülzúgás (tinnitus), ami nagyon idegesítővé válhat, ha mentálisan nem tudod majd elfogadni és valamennyre figyelmen kívül hagyni. Aztán meg biztosan jön a halláscsökkenés ami időskorodban süketséggé is válhat.www.HunnyF1.com
-
hunnylander
őstag
A ''natural sounding'' headphone should have a gentle hump in the bass (about 3 or 4 dB) between 40Hz and 500Hz. This compensates for the fact that headphones don’t give you the physical punch or 'impact' that the sound waves from a room speaker have; so a slight compensation for increased bass response is needed for natural sound. Headphones also need to be rolled-off in the highs to compensate for the drivers being so close to the ear; a gently sloping flat line from 1kHz to about 8-10dB down at 20kHz is about right. [link]
AKG K 240 Studio:
Audio bandwidth: 15 Hz to 25 kHz
[link]
Egyébként egy átlagos 16-bit 44,1 kHz-es hangkártyával/digitális hangforrással nemis igen lehet már egy tisztességes realisztikus 18 kHz-et sem kreálni. Majd ha, beépítem a 24-bit 192 kHz-re képes E-MU 1212M hangkártyámat, végzek további kutatásokat a témában.www.HunnyF1.com
-
Macilaci457
őstag
válasz hunnylander #2619 üzenetére
The K 324 P has been inspired by technology used in AKG’s award- winning professional in-ear monitoring systems;
Te elhiszed ezt a szemetet? Ne viccelj már!
A Sennheiser is a szinpadi fülmonitor rendszereihez már sokkal korábban vette ezt a foster vackot. Csak később adta ki mint önálló divatterméket. -
Macilaci457
őstag
válasz hunnylander #2621 üzenetére
Na, ha már jártál a Headroom-on, épp ezért nem stimmelt nekem a hangja a cx-300-nak, mert ott nem 3-4 dB-t emel a basszuson, hanem 15dB-t. Nekem már nem esett jól.
fs-zsoci :
A hallás tényleg adoptálódik.... ha kipróbálod, hogy 1 percig kiemeled a basszust a fülhallgatón, utána leveszed, és azt hiszed nincs is. Egy óra múlva meg észre se veszed, hogy történt valami.
Én évek óta mellőzök mindenféle Bass- Treble állítást mind az erősítőn, mind zenelejátszókon. Teljesen hozzászokott az agyam az érzethez, néha még sok is a basszus, mert ''megtanultam hallani'', anélkül, hogy felerősíteném a hangokat.
Olyan ez mint a látás. Fényből sötétbe.... csak szokni kell.
Na, ezért nem bírom én a basszus kiemelős füldugókat.
Ugyanez vonatkozik a hangerőre. Eröltesd meg magad, és ne emeld feljebb a hangerőt annál, ami már kicsit halknak tűnik. Egy pár nap múlva nem igényled majd a nagyobb hangerőt.
Előbb utóbb halkan is egészen új részleteket vehetsz észre a zenében. Persze ezt elektronikus zenén nehéz, de hangszeresen összejön.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
válasz Macilaci457 #2622 üzenetére
Mindig ezzel a Foster-rel jöttök. Mutatnátok nekem hiteles bizonyítékokat arra, hogy eme csodálatos AKG fülhallgató teljes mértékben a Foster tervezése és kivitelezése. A formai hasonlóság nem mérvadó.
Most már egyre jobban hajt a kíváncsiság alaposan letesztelni és összehasonlítani a Creative, a Sennheiser és az AKG hasonszőrű egyedeit. Jó lenne egy PH! teszt is róluk.
Én az AKG-ra fogadnék, és az is a legszebb.www.HunnyF1.com
-
ent
őstag
Sziasztok
Van nékem egy Ozaki 5.1 es fülesem, lassan 3 éves. A gondom, hogy van neki egy zsinórja, ami kicsit kényelmetlenné teszi számomra a használatát.
Nagyon élvezem az 5.1 adta lehetőségeket, viszont a zsinórt el kellene felejtenem. Tudtok e vmi hasonló árkategóriájú fülest ajánlani. BT vagy rádió? Ez is kérdés.
thx előre
páWEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
Macilaci457
őstag
válasz hunnylander #2624 üzenetére
A formai hasonlóság nem mérvadó.
De, szerintem az.
Ugyani miért tervezne mindent meg magától, a saját díjnyertes in-ear technológiájával, és aztán véletlenül épp úgy néz ki a végeredmény, mint a Creative, a Sennh. meg a Sharp.
Régen ez egyenes bizonyítéka volt a technologiai lopásnak. Ma ugye azt jelenti, hogy keletről veszik mind. -
Macilaci457
őstag
válasz hunnylander #2624 üzenetére
egyre jobban hajt a kíváncsiság alaposan letesztelni és összehasonlítani a Creative, a Sennheiser és az AKG hasonszőrű egyedeit.
Erre én is kiváncsi lennék.
Mellesleg az AKG-t 6900.-Forintért meg lehet venni. -
hunnylander
őstag
válasz Macilaci457 #2626 üzenetére
Ezek az in-ear fülhallgatók nem is igen nézhetnének ki másogyan, formailag. De a belbecs lehet eltérő.
Az nekem nem kérdés, hogy kínai (vagy indiai stb) gyártású. Az olcsó fejhallgatóikat is ott gyártatják, de a csúcsmodellek Made in Austria.
De azt ne mond, hogy az AKG-nál nincs szakértelem megtervezni és elkészíteni a prototípust. Aztán meg megkeresik hozzá a legmegfelelőbb (rendszerint kínai) gyárat/céget legyártatni.
-
Macilaci457
őstag
válasz hunnylander #2628 üzenetére
Van szakértelem. De most komolyan, nézzünk már ki az ablakon. A világ nem így működik.
Több oldal van a neten, ahonnan megrendelhetek 1000 db MP4 lejátszót, és rászitáztatom, hogy KRUMPLIFŐZELÉK.
Csak hogy legyen bizonyíték: Ezek mind ilyen in ear fülesek. Lehet válogatni:
[link]
Szóval, ha a Whirlpool szeretne kiadni egy in-ear flhallgatót, megtehetné. Csak tőle ennyire se lenne hiteles.
[Szerkesztve] -
jolti05
őstag
válasz hunnylander #2620 üzenetére
hunnylander & Macilaci457:
Köszönöm a válaszokat. 2 okból fogok így tenni. Egy, mert vagyok annyira intelligens, hogy gondolok a holnapra is, nem akarom idő előtt lezúzni a fülem, kettő, mert halkabban dinamikusabbnak érzem a muzsikát. Utóbbi mellett szól még, hogy max hangerőn már sziszegőssé válnak a magas hangok.
Azon gondolkodom, hogy itthon is az erősítőn mind a bass, mind a treble maxon van (+10dB). Lehet, hogy őket is leveszem. Már csak azért is, mert kíváncsi vagyok rá, hogyha pár napig/hétig így használom, mit fogok hozzá szólni később, ha feltekerem őket.
A Creative EP-630-ról meg még annyit, hogy nem vagyok elégedett. Nagyjából 1 kategóriába tudnám sorolni a SonyEricsson fülesemmel (és itt jön a bumm), amit ''ingyen'' kaptam a telefonhoz. Namost, 4e forintért kapsz egy egész headset-et, igaz, a fülesnek rettentő rövid a kábele. De akkor is. Ha levonjuk a másik kábel árát, amit a telóba dugsz, és antennaként + mikrofonként üzemel...mondjuk, tegyük fel, hogy 3e forint maga a HPM70. És akkor szerintem még sokat mondtam. Megtoldod valami 1 méteres minőségi hosszabbítóval, mondjuk...durván 700 forintért (jóval kevesebb, de tegyük fel, hogy valami márkásabb...), és még mindig 4 rugóból van egy olyan fülhallgatóm, ami majdnem olyan jó, mint amit most vettem másfélszer drágábban. A kényelem most nem szempont. (Csak mert azért az SE füles okoz 1-2 bosszantó pillanatot.)
Úgyhogy kissé el vagyok keseredve, és fogalmam sincs, hogy ez most milyen minőségnem számít. Végülis jól szól, csak attól félek, hogy a 2500,-os Genius HP-02 Live ugyanennyire megfelelt volna, és még marad is egy csomó pénzem.
Ezek után én is szeretnék hallani egy SennCX300-at Egy teszt valóban nem lenne rossz. Csak sajnos még mindig szubjektív a hallásunk.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Akkor azt mondjátok hogy AKG K324P Jobb mint a sennheiser cx-300?
Illetve hol lehet ehhez hozzájutni?http://shrimpland.hu
-
icons
addikt
Hello!
Szeretném venni egy headsetet géphez. Mindenképpen párnás kellene, egy Azona HS-303am volt, ahelyett kaptam egy canyon cn-hps3at (vagy mi a francot, a lényeg, hogy szar, és szar).
5ezer körül szeretnék rákölteni, és a fő, hogy kényelmes legyen és jól szóljon.
(mellesleg régebben láttam egy olyan headsetet, aminek visszahúzható volt a mikrofonja a párnás részbe, Ph!n volt egy cikkben, de nem találtam meg, vmilyen Steel volt talán a márkanévben, de nemtudom, vki tudja meik márka volt ez? Akkár a cikk is jó lenne )
Előre is thx! -
hunnylander
őstag
Abban kiegyezhetünk, legalább olyan jó. Viszont szebb és olcsóbb és még patinásabb a márkaneve is.
Google bácsi aszondta, hogy pl. itt [link] hozzá lehet jutni.
Az Extreme Digital-on találtam egy véleményt egy CX300 tulajtól az AKG K324P-ről:
Visszavonom korábbi véleményemet, valóban szólhatnak másként az ugyanígy kinéző változatai ennek a fajta fülesnek. Szert tettem egy AKG324P-re, egyetértek Pretorral, jobb a
CX300-nál. A magasai szebbek, részletezőbb, jobb felbontású hang, a mélye is jobban
tetszik, viszont nem izolálja annyira a külvilágot, a szilikongumik is más méretűek.
Köszönöm a teszt lehetőségét Thornak,
-
Alyens
aktív tag
válasz hunnylander #2634 üzenetére
Thx ezt ki is néztem magamnak! Szerintem meg is fgom venni! Csak még kell egy kis pénz! Remélem marad belőle!
http://shrimpland.hu
-
-
Macilaci457
őstag
mind a bass, mind a treble maxon van (+10dB). Lehet, hogy őket is leveszem. Már csak azért is, mert kíváncsi vagyok rá, hogyha pár napig/hétig így használom, mit fogok hozzá szólni később, ha feltekerem őket.
-
jolti05
őstag
válasz Macilaci457 #2637 üzenetére
mind a bass, mind a treble maxon van (+10dB). Lehet, hogy őket is leveszem. Már csak azért is, mert kíváncsi vagyok rá, hogyha pár napig/hétig így használom, mit fogok hozzá szólni később, ha feltekerem őket.
Most így tisztább lett pesti levegő, vagy mi?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
vili13
őstag
válasz hunnylander #2634 üzenetére
''...és még patinásabb a márkaneve is.''
Ugyan mennyivel patinásabb az AKG mint az igen csak patinásnak mondható, ráadásul 2 évvel hamarabb alapított Sennheiser?! -
-
vili13
őstag
válasz hunnylander #2641 üzenetére
Szvsz semennyivel sem patinásabb, sőt... Stúdiókban is kizárólag azért kedvelik, mert ha egyértelműen szarabb is mint egy Sennheiser, de nagyon strapabíró!
-
bwoay
nagyúr
végignézhetted, ahogy valakit átirányítok a megfelelő topicba,
megérti, jót nevet a saját hülyeségén,
és ezek után még leállsz görcsölni a headseteddel?
ne legyek ideges?
[link]
nekem ahhoz nincs türelmem, hogy minden 3-ik embernek elmagyarázzam,
mi a különbség fejhallgató és fülhallgató között
(headphone/earphone, ''plz understand it!!!'')
továbbá belinkelgessem a fejhallgató topicot azoknak,
akik szemlátomást rászorulnak erre.
érzem, hogy hamarosan ki fogok fakadni,
és elhordom mindenféle értetlen fasznak a következő értetlen faszt.
teszem ezt majd teljes joggal, mégis sértődés lesz belőle,
ez borítékolható. ezt elkerülendő, újfent javaslatokat kérek.
hogyan tegyük egyértelművé, hogy a fülhallgató topicban
csak fülhallgatókkal kívánunk foglalkozni,
a fejhallgatók számára pedig van egy külön topic?
rajzoljunk? énekeljünk? nekem mindegy,
csak legyen már valami megoldás.
[Szerkesztve][ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
jolti05
őstag
Talán átírhatnák a topic címét, felhívva más figyelmét, hogy a kettő nem ugyanaz.
Esetleg egy körlevél, amit mindenki megkap.
Érthető a felháborodás. Rumos14 alapból úgy fogadott, hogy nem ezt a topikot kerestem, de szerencsémre különbséget tudok tenni a két cikk között
Ennek ellenére mindigis lesz olyan emberke, aki betéved ide. Úgy is mondhatnám: EvvanA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
bwoay
nagyúr
válasz jolti05 #2647 üzenetére
egy moderátort kellene megkérni, hogy írja át a topic címét,
de mire? ''fül(BE helyezhető)hallgatók topicja?''
különben az, hogy sokan keverik a kettőt, önmagában még nem is zavarna.
de hányszor kell elmagyarázni egy oldalon (!), hogy mi a különbség?
mert amint erőt veszek magamon, és higgadtan megírom valakinek,
a következő HSZ garantáltan valami debilé lesz,
aki mintha egy sort sem olvasott volna el a korábbi HSZ-ekből,
aztán még háborog is, ha megpróbáljuk ignorálni,
vagy ráhörrög valaki (mondjuk én).[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
jolti05
őstag
Ez alapból egy jó 5let, de igazán én sem tudom, hogy minek kellene lennie a topikcímnek.
*fül(BE helyezhető)hallgató* Nem tudom.
''mintha egy sort sem olvasott volna el''
Valószínűleg azért keltenek a hsz-ek ilyen érzést benned, mert valóban nem olvasnak vissza.
Annyit tudok mondani, hogy nyugalom, a hosszú élet ritka.
Talán még annyit el lehetne követni, hogy minden oldalt úgy kellene kezdeni, amelyben leírnád, hogy a kettő nem ua.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
asadasad22
őstag
válasz jolti05 #2649 üzenetére
Sztem az nem sokat érne ha minen oldalt azzal kezdene, hogy elmagyarázza. Sztem a kérdezők 90%-ának nem szúrná ki a szemét, ha meg észre is vennék, nem olvasnák el. A topic címét kell megváltoztatni sztem.
Amúgy tegnap vettem a Sony NW-A608 lejátszómhoz egy CX300 fülest, és erre már azt mondom, hogy szól.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest