Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Sziasztok!

    Milyen IEM-et ajánlanátok a következő feltételekkel? Mivel elsősorban utazás közben használom, ezek számítanak leginkább:

    - jó szigetelés. BKV-zás közben talán ez a legfontosabb.
    - legyen kényelmes és stabil a fülben.
    - fun hangzása legyen, már ha ez érthető. Még ha kicsit csal is itt-ott, én élvezni akarom a zenét, nem monitorozni. Persze ne legyen azért nagyon aránytalan.
    - elégséges basszus. Nem vagyok basshead, de ez tűnik el a leginkább, mikor a tömegközlekedés háttérzaja morajlik. Ez kapcsolódik a legelsőhöz, nyilván minél jobban szigetel, annál kevésbé jó a mélykiemelés.
    - nem árt, ha tartós, minőségi a cucc a portable használat miatt.
    - sokféle zenét hallgatok, jazz, elektronikus, rock, metal, népzene, stb.

    Volt egy Xears XR120-am, ami hangképben kb megfelelt nekem (főleg azon az áron), csendben soknak tűnt a mélye, de BKV-n pont jó volt. Jól szigetelt. De meguntam, hogy állandóan mozgatni kell, hogy a helyén legyen, alig lehetett jól behelyezni, nyomta is a fülem, akkora csöve volt.

    Következett egy Sunrise Xcape Impressive Edition, ami amúgy egyáltalán nem rossz. Nagyon kényelmes, viszonylag jól szigetel, de sok zenével erőtlennek érzem. A basszus mennyisége BKV-n már határeset (csendben elég), érzékeny a zene keverésére is. Van, ami nagyon dinamikusan szól, van, amiből hiányzik az élet (erre a területre gondoltam, mikor azt írtam, fun hangzást keresek). Nem tudom, hogy csak jobbat szeretnék vagy más stílusút, de váltani akarok.

    Alapból 25-30k-t adnék ki szívesen, de amúgy lenne pénzem komolyabbra is. Csak nem biztos, hogy egy hordozásra vásárolt fülesért érdemes sok pénzt kiadni, előbb-utóbb úgy is tönkremegy szerintem.

    Köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák