Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Panthera #77640 üzenetére

    Elég erős ökölszabály, hogy adott készüléken a szabályozatlan kimenet jobb hangminőségű, mint a szabályozott kimenet. Tehát alapvetően ne bánkódjunk amiatt, ha a forráskészüléken nincs kimenetszabályzási lehetőség.
    Második erős ökölszabály, hogy mivel az erősítőn úgyis van hangerőszabályzási eszköz, amelyen úgyis átmegy a hangjel, miért akarnánk az amúgy is eleve meglévő hangerőszabályzón kívül még egy plusz ilyen hangminőségrontó hatású hangerőszabályzót beiktatni valahova? Nem akarunk.

    Olyan esetekben értelmezhető hatékonynak a forráskészülékkel történő hangerőszabályzási lehetőség, amikor ennek révén ki tudod iktatni az erősítő előerősítő fokozatát, tehát amikor végerősítőre kötöd a forráskészülékben levő előerősítőt. Vagyis, amikor meg tudod kerülni az erősítő szabályzó részét (az előerősítő fokozatot), vagy olyan végerősítőt használsz, amiben mivel végerősítő, eleve nincs szabályzó eszköz. Ilyen összevetésekkor lehet gondolkodni az eszközök képességein, azazhogy a forráskészülékben levő előerősítő-e a jobb minőségű vagy az erősítőnek a (megkerülhető, kiiktatható) előerősítő fokozata.
    Tehát a te esetedre vonatkoztatva, ha olyan forráskészüléken gondolkodsz, amivel hangerőt akarnál szabályozni, akkor annak legfeljebb úgy van értelme, ha a meglévő integrált erősítőd előerősítő fokozatát kiiktatod, parlagon hagyod, és az integrált erősítődnek a végerősítőjét használod csak - ha lenne végerősítőbemenete annak az integrált erősítőnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák