Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz Shufny #6071 üzenetére

    slfln is kérdezte az AVX fórumon, ezt írtam neki:

    Pár dolog:
    - egy rendszerben az akusztikai dolgok nagyságrendileg többet nyomnak a latba minőségileg, mint az elektronika, tehát a fülesé a főszerep. A kimenőimp. fontos, de csak a füleserősítőé számít, mert a többi az utána következő fokozathoz kapcsolódik csak, amik impedanciát is illesztenek, tehát a DAC nem fogja sem szabadjára engedni, sem megfogni a fülest.
    - a teljesítmény és a hangerő jó esetben függetlenek, a Presenter pedig egy jó eset :)
    - a DAC-od az egyik legjobb chipre épül, remélem az USB-vevője is jó. Szimpatikus így elsőre.
    - a Presenter kimenőimpedanciája 1 ohm alatti, tehát megfogja a fülest.

    DE! Némely fülest nagyobb kimenőimpedanciára tervezik. Sajnos nincs konszenzus a gyártók között, hogy mekkorára, és ez ízlés dolga is kicsit (a mélytartomány lesz elkentebb a nagyobb kimenőimp-val). Általában 120 ohmra szokták tervezni a nagyobb, otthonra szánt darabokat (a nagyimpedanciásakat), valószínűleg azért, mert sok végfok kimenetét egyszerűen leosztják egy ellenállásosztóval és az a füleskimenet. Az osztót könnyű 120 ohmos kimenőimp-júra készíteni, de szinte lehetetlen 1 ohm alattira. Ill. egy 600 ohmos fülest 120 ohmról hajtva is van egy 5-ös damping faktorod (csillapítási tényeződ).
    De a legtöbb fülest azért az igényes <1 ohmra tervezik. Ha nem tetszik a hang, betehetek 120 vagy akárhány ohmot ingyen és bérmentve (vagy postaköltségért).

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák